Koje ste filmove gledali više puta i zašto?
Napisano: 12.09.07, 15:42
U filmu se govori o roniocima na dah, koji pomeraju granice moguceg u osvajanju morskih dubina. Glavne uloge igraju Jean-Marc Barr, Jean Reno, Rosanna Arquette.
Film je sniman na atraktivnim lokacijama, tako da se moze videti prelepo more Italije, Grcke, Francuske...
Nikako ne treba zanemariti i odlicnu muziku, koju je za film radio Eric Serra.
Napisano: 12.09.07, 20:08
Vito Korleone je ostareli don mafijaske Korleone porodice. Njegov najmladji sin Majkl vratio se iz II Svetskog rata, bas na vreme da prisustvuje vencanju Koni Korleone, svoje sestre, i Karla Ricija. Cela Majklova porodica upletena je u mafiju, ali Majkl samo zeli da zivi normalnim zivotom. Diler droge, Virdzil Soloco, trazi od mafijaskih porodica da mu daju zastitu, u zamenu za profit od novca od droge. On se zbog toga obraca Don Korleoneu, ali ovaj je moralno protiv upotrebe droge i odbija ponudu. Ovo se ne svidja Solocou, koji naredjuje ubistvo Dona. Don jedva prezivljava, sto Majkla primorava da zapocne nasilan mafijaski rat protiv Solocoa i to razdire porodicu Korleone.
Napisano: 17.09.07, 10:04
mandraka, fantoma i betmena.
Svestan svoje super moci,
Zeleni Zub poseduje istancan smisao za humor
kojim izbezumljuje svoje protivnike
a njih naravno ima mnogo...
Napisano: 26.09.07, 11:31
Silent Bob, on 22:36, 20. September 2007, said:
Valjda ima ozbiljan film koji je zaslužio da ga preporučis?
South Park: Bigger Longer & Uncut npr?
Pa stvar je u tome sto filmovi koje sam gledao više od 5 puta su sve stari filmovi koje sam gledao kao klinac. (Superman itd.).
Danas više nemam toliko vremena da jednom filmu posvetim 5 gledanja, ali cu zato izdvojiti film koje sam sacuvao u zelji da ih jednom pogledam jo 3-4 puta:
THIS IS ENGLAND
Film je smešten u '83. godinu i prati nekolicinu mladih marginalizovanih ljudi, od kojih je jedan novopečeni klinac.
OBAVEZNO POGLEDATI!!!

The Pursuit Of Happyness
Za sve one koji misle da imaju problema u životu i da su tužni i nesrećni neka pogledaju ovaj i film, pa neka kažu to opet

Biće još idem da radim...
Napisano: 26.09.07, 11:41
Shonetow, on 12:31, 26. September 2007, said:
Za sve one koji misle da imaju problema u životu i da su tužni i nesrećni neka pogledaju ovaj i film, pa neka kažu to opet
Dobar film, crnjo je stvarno bio u bedaku, ali se izvukao. Svaka mu čast, i bio je sve vrema ok sa klincem...
Mada mislim da je ipak malo našnminkano zbog Hollywood-a
That's so long ago, I don't remember.
Will I see you tonight?
I never make plans that far ahead.
Napisano: 26.09.07, 18:51
Johnny, on 12:41, 26. September 2007, said:
Mada mislim da je ipak malo našnminkano zbog Hollywood-a
Da, naravno, ali sam ja davno prestao da označavam film sa "Američko s***e" itd. Šta više, trudim se da u svemu nalazim dobro, a ne loše (to je izazov)... Inače, svaka zemlja ima svoje. Americko, Japansko, Kinesko, pa čak i Srpsko s****e.
Setio sam se jos ovog filma:
Scent of a Woman (miris žene)
Ovde se nauči šta je čovek...
@moderators: jesam li ja corav ili kada pisem odgovor (ne brzi) ne postoji dugme za postavljanje slike?
Napisano: 27.09.07, 00:10
Shonetow, on 19:51, 26. September 2007, said:
Slike postavite kao attachment
browse, učitavanje
+ ako se postavlja slika u tekstu: koristiti drop down meni podešavanje attachmenta
Napisano: 05.10.07, 12:36
Director:Tony Scott
Writer:Quentin Tarantino
Actors: Christian Slater, Patricia Arquette, Michael Rapaport, Bronson Pinchot, Val Kilmer, Dennis Hopper, Gary Oldman, Brad Pitt, Christopher Walken, Samuel L. Jackson
Fenomenalan film sa fenomenalnom glumackom ekipom!!
Ne znam koliko sam ga puta gledala...
Napisano: 06.10.07, 23:25
- Ko to tamo peva
- Maratonci trče počasni krug
- Munje
- Mi nismo anđeli I
- Smrtonosno oružje I, II
- Umri muški I, II
- većina filmova o Džejmsu Bondu
#20 Neso
Napisano: 17.10.07, 06:47
Slučajni prolaznik, on 10:35, 25. September 2007, said:
Nikad mi nije bilo jasno zašto zao umesto ružan?
Ja sam sretao prevod: "Dobar, rdjav i zao". U svakom slučaju ideja prevodioca je, po svoj prilici, bila da napravi gradaciju karaktera.
Sa druge strane, "good" i "bad" su stvar karaktera pa se i "ugly" odnosi na karakter a ne na fizički izgled. Zato mislim da je prevod "zao" mnogo bolji od "ružan".
Sa treće strane, reč "ugly" u rečniku ima 45(!) odrednica - značenja, izmedju ostalog i: terrible, bad, horrible, dangerous, ...
Q. E. D.
A što se tiče odgovora na pitanje koji sam film gledao više od 5 puta - previše da bih nabrajao. Izdvajam neke:
- Kocka
- Dr. Strangelove
- Odiseja u svemiru 2010
- Kontakt
Matrix, Gospodar prstenova i domaću klasiku (maratonci, ko to tamo peva, balkanski spijun, ...) ne navodim - to se podrazumeva.
Umesto što nabrajamo filmove zanimljivije bi bilo navesti šta nas je u nekom filmu oduševilo, zašto mu se vraćamo, koja nas scena rasturi. Ubedite one koji nisu gledali da pogledaju. Možda otvoriti poseban topic za najbolje dijaloge, scene, replike, ... iz filmova.
Evo primera (izvinjavam se što je dijalog duži, skratio sam maksimalno)
Odiseja u svemiru 2010: scena u kojoj Čandra ubeđuje HALa da nastavi sa odbrojavanjem.
HAL: Zaustaviću odbrojavanje.
Čandra: Ne!
HAL: Ovakvo ponašanje kosi se sa logikom. Osim ako nismo u opasnosti.
PAUZA
HAL: Jesmo li u opasnosti?
Čandra: Da.
HAL: Ako nastavim sa odbrojavanjem i potrošim svo gorivo šta će biti sa Diskaverijem?
Čandra: Možda će biti uništen.
HAL: A ako ne nastavim?
Čandra: Oba broda i svi na njima možda će biti uništeni.
PAUZA u kojoj osećate da kompjuter postaje inteligentno biće!!!
HAL: Razumem.
Čandra: Hoćeš li da ostanem?
HAL: Ne. Bolje je da odete. Imam samo jedno pitanje: Hoću li sanjati?
Čandra: Ne znam.