STOP maltretiranju životinja

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu

Potpišite peticiju protiv maltretiranja životinja. Samozvani umetnik Vargas je napravio performans u kome je psa je zavezao žicom i izgladnjivao ga do smrti.

#1 Lara Croft  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Root Admin
  • Poruka: 241
  • Pridružio se: 18.09.07
  • Pol:ženski

Napisano: 30.04.08, 14:30

Nikaragva - Samozvani umetnik pronašao je na ulicama Nikaragve psa lutalicu i postavio ga kao deo svoje izložbe da predstavlja njegovo remek-delo. Naime, psa je zavezao žicom i izgladnjivao ga do smrti, a tim svojim "performansom" uzrujao je mnoge širom sveta. Besni ljubitelji životinja, ali i svi oni koji nisu mogli da veruju svojim očima kada su videli stanje u koje je dovedena nedužna životinja, odlučili su da se protiv umetnika Guljerma Vargasa bore peticijom. Svi koji žele da zabrane njegove izložbe, mogu da potpišu peticiju na internet stranici

Oni se protive njegovom novom nastupu ovakve vrste na Bijenalu vizuelne umetnosti u Hondurasu 2008, na koje ga je navodno pozvao sam organizator, koji je oduševljen njegovim radom. Peticiju je dosad potpisalo gotovo milion ljudi, a da li će uspeti da spreče ovog "umetnika", tek će se videti.

Osim sadašnje peticije, dva miliona ljudi potpisalo je peticiju kojom želi da stane na kraj okrutnosti nad nevinim životinjama, a uprkos naporima mnogih udruženja, do danas nije jasno da li je pas živ. U međuvremenu je Vargas, poreklom iz Kostarike, postao umetnik o kom se u svetu najviše govori. Izložba s izgladnelim psom postavljena je u oktobru prošle godine u galeriji "Codice" u Nikaragvi.

Attached Image: 0.jpg Attached Image: 1.jpg Attached Image: 2.jpg Attached Image: 3.jpg Attached Image: 4.jpg Attached Image: 44.jpg Attached Image: 5.jpg Attached Image: 33.jpg Attached Image: 55.jpg Attached Image: 6.jpg

Potpisite peticiju!

http://www.petitiono...k/petition.html
Govori tiho i nosi psa sa sobom.
0

#2 Zeleni Zub  Korisnik je offline

• IV - Immunes
  • Grupa: Član
  • Poruka: 564
  • Pridružio se: 12.09.07
  • Pol:muški

Napisano: 30.04.08, 15:49

Ovog necoveka bi trebalo vezati i izgladnjivati do smrti!
...Zeleni Zub se ne razlikuje mnogo od svojih prijatelja,
mandraka, fantoma i betmena.
Svestan svoje super moci,
Zeleni Zub poseduje istancan smisao za humor
kojim izbezumljuje svoje protivnike
a njih naravno ima mnogo...
0

#3 Blue Butterfly  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2414
  • Pridružio se: 01.11.07

Napisano: 30.04.08, 19:26

View PostZeleni Zub, on 16:49, 30. April 2008, said:

Ovog necoveka bi trebalo vezati i izgladnjivati do smrti!

Slažem se! Odvratno...
0

#4 sanjac

• Grupa: Gost

Napisano: 05.05.08, 10:59

STOP maltretiranju bilo koga.

Da li neko primecuje koliko je clanaka u nasim novinama na temu maltretiranja i ubistava dece??? Ej, o cemu mi pricamo?
0

#5 Jaca  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1340
  • Pridružio se: 10.10.07

Napisano: 05.05.08, 11:16

Ovo je strasno, ovog coveka zaista treba ubiti!
Life Is Too Short To Fuck Ugly People !
0

#6 Disko Nindza  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Poruka: 432
  • Pridružio se: 17.09.07

Napisano: 05.05.08, 21:10

potpisao sam jer je ovo tako bolesno i gadno da nemam reci
0

#7 Miss Independent

Napisano: 18.05.08, 02:24

Ovo je strasno. Ljudi su zli... :D
0

#8 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08

Napisano: 19.08.08, 15:29

Ljudi maltretiraju, tuku, igraju se životima životinja, šutiraju ih gaze, ali zašto?
Šta treba uraditi takvim ljudima i šta mu je taj jadni pas skrivio? Treba njega tako vezati pa da vidi kakav je osećaj kad te neko maltretira!
Lidija
0

#9 Ole Gunnar

Napisano: 19.08.08, 15:34

Ovo je toliko bolesno da ja nemam reci. Takve monstrume treba strpati u ludnicu.
0

#10 Mici  Korisnik je offline

• II - Milites Gregarii
  • Poruka: 95
  • Pridružio se: 15.02.08

Napisano: 19.08.08, 15:47

Ovu poruku je izmenio Milica.Noa: 19.08.08, 15:47

nazalost ludnice i zatvori nisu dovoljno veliki da bi u njih stali svi koji zasluzuju da budu unutra, do kraja svojih bednih zivota.
a da slucajno nestanu svi zlotvori i ostanu samo razumni i dobri ljudi... heh... koliko bi ljudi ostalo... ?
bas se pitam
0

#11 Dušan  Korisnik je offline

• VI - Imaginifer
  • Poruka: 2406
  • Pridružio se: 25.07.08

Napisano: 19.08.08, 16:29

Nisu samo životinje ugrožene, takođe su i ljudi ugroženi. Sve je više psihopata koji maltretiraju životinje i ljude. Tome treba stati na put. Taj "umetnik " je bolestan ali su takođe bolesni i oni koji su došli na njegovu izložbu. Užasno!!!
Važno je, možda, i to da znamo:
čovek je željan tek ako želi.
I ako sebe celog damo,
tek tada i možemo biti celi.
Saznaćemo tek ako kažemo
reči iskrene, istovetne.
I samo onda kad i mi tražimo,
moći će neko i nas da sretne.
0

#12 Lidija Vuksanović  Korisnik je offline

• VII - Cornicen
  • Poruka: 3370
  • Pridružio se: 04.04.08

Napisano: 20.08.08, 12:48

View PostDusan, on 17:29, 19. August 2008, said:

Nisu samo životinje ugrožene, takođe su i ljudi ugroženi. Sve je više psihopata koji maltretiraju životinje i ljude. Tome treba stati na put. Taj "umetnik " je bolestan ali su takođe bolesni i oni koji su došli na njegovu izložbu. Užasno!!!

U pravu si nisu ni oni mnogo bolji od njega.
Lidija
0

#13 Jaca  Korisnik je offline

• V - Legionarii
  • Poruka: 1340
  • Pridružio se: 10.10.07

Napisano: 07.10.08, 11:41

Izgleda da ce konacno i kod nas biti malo konkretniji zakon po tom pitanju i da ce konacno biti i zatvorskih kazni za maltretiranje zivotinja.
Life Is Too Short To Fuck Ugly People !
0

#14 sanjac

Napisano: 07.10.08, 14:25

View PostJaca, on 12:41, 7. October 2008, said:

Izgleda da ce konacno i kod nas biti malo konkretniji zakon po tom pitanju i da ce konacno biti i zatvorskih kazni za maltretiranje zivotinja.

Ima neka najava promene zakona? Ne pratim vesti, jel nesto vec izglasano?
0

#15 oblachar

Napisano: 24.10.08, 18:33

Ovu poruku je izmenio oblachar: 24.10.08, 18:35

• Attached Image: cirkus2lavica.jpg
  • Attached Image: cirkus3.jpg
  • Attached Image: majmuniukavezu.jpg
I cirkusi predstavljaju svojevrsna muchilishta za zivotinje

a tek ovo, tigar u nocnom klubu!!! Attached Image: tigar_nocni_klub.jpg
0

#16 Bjanka  Korisnik je online

• IX - Tesserarius
  • Poruka: 5311
  • Pridružio se: 26.10.08

Napisano: 07.11.08, 17:37

Ovu poruku je izmenio Bjanka: 20.11.08, 16:52

Osoba, koja je vukla psa, vezanog za branik automobila, pa ga izmrcvarenog dokrajčila, zove se Slobodan Plećaš, iz Leštana. Osudjen je na 4 meseca zatvora, što je prvi put da se u Srbiji kazni zatvorom lice koje zlostavlja životinju.
0

#17 Drbob

Napisano: 14.11.08, 18:27

ja bih dodao nazivu... " i ljudi".
0

#18 Ole Gunnar

Napisano: 15.11.08, 12:35

View PostDrbob, on 18:27, 14. November 2008, said:

ja bih dodao nazivu... " i ljudi".

O maltretiranju ljudi dosta se govori u podforumima Drustvo, Politika, Posao, Porodica i Dijaspora. Nasi mali prijatelji su ipak zasluzili poseban podforium za sebe. :mellow:
0

#19 Duda  Korisnik je offline

• I - Tirones
  • Poruka: 12
  • Pridružio se: 27.01.09

Napisano: 27.01.09, 03:51

Strasno je kako covek moze da bude zlikovac prema zivotinjama! Velika sramota! Ove strasne slike izmamljuju suze, ali kako je moguce da posetioci navodne izlozbe nisu reagovali? Psu se moglo pomoci!
Potpisala sam peticiju cim sam za nju saznala, ali to je tako dockan i tako beznacajno ako se ljudi i dalje ponasaju kao najgore poludele zveri.
Zao mi je, ali neko se tako ponasa i prema deci!
Ovakvo ponasanje zasluzuje prezir i osudu ali i kaznu - zasto nazovi umetnik ne bi bio eksponat?
Strasno je sto saznanje o ovako ruznim stvarima budi gnusanje i revolt, jer svi bismo se mogli barem malo potruditi da postujemo ostale ljude i sva ziva bica, zar treba medjusobno da se istrebimo?
Saosecanje je svojstveno samo ljudskoj rasi - setite se toga, jer to nije luksuz nego privilegija.
Toliko vredimo koliko imamo saosecanja sa drugima

potpisite peticiju:
[/quote]
0

#20 Prasac  Korisnik je offline

• III - Discentes
  • Grupa: Banned
  • Poruka: 210
  • Pridružio se: 23.12.08

Napisano: 27.01.09, 09:38

View PostDuda, on 3:51, 27. January 2009, said:

Strasno je kako covek moze da bude zlikovac prema zivotinjama! Velika sramota! Ove strasne slike izmamljuju suze, ali kako je moguce da posetioci navodne izlozbe nisu reagovali? Psu se moglo pomoci!
Potpisala sam peticiju cim sam za nju saznala, ali to je tako dockan i tako beznacajno ako se ljudi i dalje ponasaju kao najgore poludele zveri.
Zao mi je, ali neko se tako ponasa i prema deci!
Ovakvo ponasanje zasluzuje prezir i osudu ali i kaznu - zasto nazovi umetnik ne bi bio eksponat?
Strasno je sto saznanje o ovako ruznim stvarima budi gnusanje i revolt, jer svi bismo se mogli barem malo potruditi da postujemo ostale ljude i sva ziva bica, zar treba medjusobno da se istrebimo?
Saosecanje je svojstveno samo ljudskoj rasi - setite se toga, jer to nije luksuz nego privilegija.
Toliko vredimo koliko imamo saosecanja sa drugima

potpisite peticiju:

Strasno je o to koliko ima odbacenih kucnih ljubimaca, koji su sada na ulicama...
Strasno je kada ta horda napada najcesce decu ili zene...
Strasno je sto vlasnici svoje ljubimce vode u park da obave svoje potrebe (mislim ljubimci)...
Strasno je sto ti isti vlasnici ne pokupe izmet svog ljubimca...
Strasno je sto ne vode svoje pse na povodcu, nego ih pustaju da trce po parku i stresiraju decu...
Strasno je kada izadjem iz stana pa vidim ispred lifta govance...
Strasno je sto se toliko vodi polemika oko njih a veoma malo o deci u Zvecanskoj, Bulevaru JNA, Brace Jerkovica...
..............samo da ulepsam sebi dan, kada porastem bicu svinja, ako vec nisam...............
0

• Ne možete da započnete novu temu
  • Ne možete da odgovorite na ovu temu