Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Poziv za pomoć preko priveska - teleasistencija

Catwoman

13:28, 25. February 2008     |    post #1

Pol:

III - Discentes
Reg: 14.September 07

Upravo sam procitala i odusevila se odlicnoj stvarcici koju su smislili, samo mi je zao sto se ne deli besplatno, starijim ljudim od XY godina i bolesnim.

Elem, evo o cemu je rec:

CITAT
Zlata Petrović (79) živi sama na Voždovcu. Najbliža porodica ne može često da je zove i obilazi tokom dana. Pre dva meseca pala je u stanu, povredila se i provela nekoliko sati na podu dok sin nije svratio da je obiđe. Od pre dve nedelje ona i njena porodica mnogo su spokojniji, jer je postala korisnica „teleasistencije“ - priveska koji je u slučaju nevolje dovoljno pritisnuti i operateri firme „Asistel“ znaju da treba da pomognu, pozovu najbližeg komšiju ili ekipu Hitne pomoći.

- Bilo mi je veoma teško kad sam pala i nisam mogla da dođem do telefona da pozovem nekog da mi pomogne. Sada nosim privezak oko vrata, čak i kad se kupam, i u svakom momentu znam da mogu da pozovem pomoć. Često zovem operatere, koji mi dnevne brige olakšavaju razgovorom - priča Zlata Petrović.
Slično iskustvo doživela je i Svetlana Jakšić (68) sa Vračara kad je prošle godine polomila kuk u hodniku stana i sedam sati čekala da joj dođe neko.
Ova pogodnost košta 2.000 dinara mesečno i namenjena je prvenstveno starijim ljudima koji žive sami, ali i svima ostalima koji iz nekog razlog dane provode sami, a može da im zatreba pomoć.
Marija Desivojević Cvetković, direktorka firme „Asistel“, objašnjava da je u momentu kada korisnik pritisne privezak - alarmiran operater u kol centru. On odgovara na poziv i u istom momentu na monitoru ima sve neophodne podatke o pozivaocu. Preciznije, gde živi, od čega boluje, koje lekove uzima i zašto najčešće zove. Takođe, operater ima podatke i koje su kontakt osobe, u slučaju da korisniku treba pomoć. U situacijama kad staro lice uspe samo da pritisne privezak i nije u stanju da razgovara, operater istog trenutka poziva ekipu Hitne pomoći.
- Svaki naš klijent definiše koga želi da kontaktiramo u određenim situacijama, a za svaku kontakt osobu operater ima podatke koliko je minuta udaljen od stana korisnika. Naši operateri su diplomirani psiholozi i defektolozi, tako da su u potpunosti spremni da pomognu našim korisnicima. Mi ne idemo na teren, već alarmiramo onog ko treba da pomogne - ističe Marija Desivojević.
Broj poziva mesečno je neograničen, a kol centar radi 24 sata tokom cele godine. Blic

Vrh strane Catwoman ne veruje kakvih ludaka ima...
+Odgovor na post sa citatom

Disko Nindza

14:33, 25. February 2008     |    post #2

Pol:

III - Discentes
Reg: 17.September 07

Da, kada bi drzava htela da otvori budzet za takav projekat. Oni jedva cekaju da ti stariji ljudi, penzioneri umru. Tuzno je, ali je tako, nista im ne pomazu.

Vrh strane Disko Nindza se preselio u secanja.

AnaM

12:46, 6. March 2008     |    post #3

Pol:

I - Tirones
Reg: 6.March 08

CITAT (Disko Nindza @ 14:33, 25. February 2008)
Da, kada bi drzava htela da otvori budzet za takav projekat. Oni jedva cekaju da ti stariji ljudi, penzioneri umru. Tuzno je, ali je tako, nista im ne pomazu.

Da, i ja sam cula za to... Bas sam gledala na televiziji... Istina je da nije besplatno, ali sam cula da oni prikupljaju donacije od velikih kompanija i ministarstava za ljude koji to ne mogu sebi da priuste... Vrlo korisna stvar... Koliko se samo puta desilo da neko od starih ljudi umre, pa ih nadju tek nakon nekoliko dana... Strasno...

Vrh strane

Mr.Black

15:28, 6. March 2008     |    post #4

Pol:

IV - Immunes
Reg: 15.September 07

Dobro je da to postoji, ko radi i ne moze da se toliko brine o svojim najblizima, moze bar da plati da budu "sigurni"

Vrh strane Mr.Black se smeska

Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet