Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Umro Janez Drnovšek

Mr.No

Umro Janez Drnovšek

15:22, 23. February 2008     |    post #1

Pol:

III - Discentes
Reg: 14.September 07

Janez Drnovšek - slovenački političar (17. maja 1950. Celje - 18. februar 2008 Zaplana)

Biografija
Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Ljubljani a doktorirao na Ekonomskom fakultetu u Mariboru 1986. godine. Univerzitet u Bostonu mu je dodelio zvanje počasnog doktora 1996. a Univerzitet u Ilinoisu istu titulu 1999. godine. Diplomatsku karijeru je počeo sedamdesetih u jugoslovenskoj ambasadi u Kairu a kasnije se u Oslu na Institutu za međunarodnu ekonomiku. Bavio se proučavanjem savremenog svetskog ekonomskog uređenja. Po povratku u zemlju postao je direktor filijale „Ljubljanske banke“ u Trbovlju.
U aprilu 1989. godine izabran je za slovenačkog člana Predsednišva SFRJ, a u maju je postao predsednik Predsednišva po rotirajućem principu sa mandatom od godinu dana. Za vreme oružanog sukoba JNA sa jedinicama TO Slovenije bio je glavni pregovarač. Posle otcepljenja Slovenije od SFRJ i proglašenja nezavisnosti četiri puta je biran za premijera, poslednji put 2000. godine. Na izborima održanim decembra 2002. godine izabran je za predsednika Slovenije sa 56, 51% glasova a protivkandidat je bila Barbara Brezigar. Dužnost je preuzeo od dugogodišnjeg predsednika Milana Kučana.
Pored slovenačkog govori i engleski, francuski, španski, nemački, bosanski, hrvatski i srpski jezik.
Razveden je. Iz braka ima sina Jašu, i vanbračnu ćerku Nanu Forte.

Ja ću ga pamtiti po tome što je zajedno sa Janezom Janšom učestvovao aktivno u razbijanju SFRJ
I po tome što svima njima dođe kraj. Izetbegović, Tuđman, Milošević, Drnovšek...

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

BJeannette

Umro Janez Drnovšek

11:45, 24. February 2008     |    post #2

Pol:

II - Milites Gregarii
Reg: 26.September 07

a od čega je umro? Od side? biggrin.gif

Vrh strane

andjeo007

Umro Janez Drnovšek

13:12, 24. February 2008     |    post #3

Pol:

III - Discentes
Reg: 17.September 07

ma evo upravo se spremam da pocnem da placem koliko mi je zao ali nesto mi se ne da... .

I believe i can fly...

Vrh strane

sanjac

Umro Janez Drnovšek

14:37, 26. February 2008     |    post #4

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

Ja ću ga pamtiti po tome što je zajedno sa Janezom Janšom učestvovao aktivno u razbijanju SFRJ
I po tome što svima njima dođe kraj. Izetbegović, Tuđman, Milošević, Drnovšek...

Takodje. Ne znam ni za jedno dobro delo kojim je zaduzio srpski narod. Cime je zasluzio da ga ovde pominjemo?

Mrzi me da odgovaram na glupa pitanja.

Vrh strane sanjac dobro jutro, svete!

Riziko

Umro Janez Drnovšek

14:39, 26. February 2008     |    post #5

Pol:

III - Discentes
Reg: 14.September 07

CITAT (sanjac @ 14:37, 26. February 2008)
Ne znam ni za jedno dobro delo kojim je zaduzio srpski narod. Cime je zasluzio da ga ovde pominjemo?

Osmehom što mu je završena "karijera"

Nisu političari krivi. Narod koji ih bira je kriv.

Vrh strane Riziko priziva novu revoluciju...

sanjac

Umro Janez Drnovšek

15:43, 26. February 2008     |    post #6

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

CITAT (Svetlan Djarneš @ 14:41, 26. February 2008)
o mrtvima sve najlepše, se kaže.

Ne podrzavam taj stav. I Hitler je mrtav, i za njega gore navedeno treba da vazi???
Sve najlepse mogu da mislim i da postujem samo one koji su to za zivota zasluzili, svojim pozitivnim doprinosom ovom svetu.

Mrzi me da odgovaram na glupa pitanja.

Vrh strane sanjac dobro jutro, svete!

Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet