Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Učenici pišu... pesme, priče...

Jelmar

17:13, 8. February 2008     |    post #1

Pol:

III - Discentes
Reg: 18.October 07

Iz zore rodi se jutro

Uranjam nesvesno
U konačno svitanje …
Zora je prazna.
Grle je puste ulice.

Bude se usamljeni drvoredi…
Mesec potroši putanju
Noć je potrošena…
Zora, nebo I razmrljeno rumenilo…
Pozlaćene niti svetlosti…

Između zelenila rađa se novo jutro.
Trepere zategnute niti sunca…

Napisala: Marija Iritano, učenik
Osnovna škola "Sveti Sava", Mladenovac

Deca i škola

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

Jelmar

8:53, 9. February 2008     |    post #2

Pol:

III - Discentes

Mačka

Mačka je mačka
u životu crna tačka
Šarene i razne
one su uvek mazne.
Vole da se igraju
vole da jedu
a najviše vole
da spavaju na trosedu.

Kratka pesma

Došla je jesen
smeška se kesten.
Tužan je orah
postaće siromah.

Napisala: Ružica Radanov
OŠ. "Filip Kljajić" - Beograd

Deca i škola

Vrh strane

Jelmar

10:29, 9. February 2008     |    post #3

Pol:

III - Discentes

rolleyes.gif Ne bi bilo loše kada bi nastavnici, roditelji, postavljali učeničke radove, a pre svih učenici postavljali svoje radove [ kratke priče, pesme, aforizme... ]
Evo jedne priče:

Lili Libert princeza uči manire
Zdravo! Ja sam Lili Libert. Ja sam princeza u gradu Linhenu. Pošto sam princeza moram da učim manire, za to je zadužena da me uči moja dvadesetogodišnja sestra Kristi Libert, koju nećete verovati koliko mrzim. Kaže da sam trapava. Što nije tačno, samo što jedno pet puta u toku dana oborim šolju, tanjir, pikslu ili nešto slično. Moja mama se zove mis Poter i kaže da trebam da pođem stopama moje sestre Kristi zato što ima sve petice, za koje mislim da su poklonjene. Danas je prvi čas lepih manira. Jedva čekam da vidim Kristi Libert u ulozi UČITELJICE lepih manira. To nema veze sa mozgom. Stvarno je jako pametan čovek koji je moju sestru Kristi stavio na mesto učiteljice. Eto završio se prvi čas. Nije moglo da mi se desi nešto ružnije, kad eto moje mame, hoće da mi saopšti da dolazi Bela Libert, moja baba. Ona kada dođe napravi čitavi HAOS da nam je potrebno tri meseca da to sredimo. Uljudno sam pitala: "kada dolazi? Mama je odgovorila: "sutra." SUTRA !!!!!!!!!! Ne mogu da verujem. Legla sam da se odmorim od svega ovoga. Sto posto se pitate zašto je ne volim. Pored sveg krša ona mi je baka, ali možda zbog toga što je jednom napravila poplavu, drugi put mog psa nahranila hranom za mace, a treći ćemo tek videti ko zna šta će joj pasti napamet. Pozvala sam moju najbolju drugaricu Miju Budić koja je bila toliko napadna da sam joj spustila slušalicu. To je saznala moja mama pa sam dobila dodatni čas lepih manira. Za ručkom sam ćutala dok je moja talentovana sestra pevala himnu škole. Zgrozio mi se ceo ručak. Ustala sam od stola i pozvala Miju Budić sa trojkama iz matematike. Počela je da mi priča kako je dobila nove patike a ja zamalo da spustim slušalicu, ali ne neću da dobijem još treći dan stvarno. Ne mogu ništa da radim dosadno mi je!!!!!!!!!!!! Mija mi je dosadila non stop priča. Usta ne zaklapa. Non stop priča o svojim problemima. To nije lepo i fer. Osvanulo je i ovo jutro. Totalno sam zaboravila na dolazak Bele Libert. Brzo, spremi se, očešljaj, dodaj sebi malo šarma. Moja majca. Uflekana je !!! Čekaj, to je pidžama. Šta čekaš oblači se? " LILI!!!" Začulo se. "Jesi li dobro?" "Da mama samo sam pala sa stepenica i to je sve." Bela Libert. O NE to je ona noćna mora. "Dobar dan Lili donela sam ti haljinu." "Hvala nije trebalo." "Krist tebi sam donela haljinu od lana." Ona dobije sve lepše a čak se i ne zahvali. "Kako su kuce i mace?" Upitala je. "Odlično". "Za ručak sam vam pripremila pasulj" rekla je. Fffuuujjj!!!!!!!! Bela ja to ne volim. "Žao mi je, ješćeš mala princezo! "NISAM MALA !!!!! Šta to radiš opet hraniš kučiće hranom za mace i obrnuto? "Pa šta?" Nemoj više da ih hraniš molim te!!!!! "U redu pustiću da umru." Kad nisu umrli dok tebe nije bilo neće ni sada. Mama je zato ušla u sobu i babi rekla da se malo smiri a meni rekla da sa životinjama odem u svoju sobu. Normalno sam ih nahranila i stavila u korpe da spavaju a ja sam otišla kod sestre. Pristala je da se pomirimo. Baki je mama rekla da ode na spavanje, dugo je putovala avionom čak od Tuzle. Sestra i ja smo napravile plan da spojimo naše sobe i da napravimo kutak za životinje. Takodje i da spojimo nače dve ogromne terase i da ih tu stavljamo preko dana. Naravno u dvorištu će obavljati fiziološke potrebe i igrati se. Moja baka Bela Libert se probudila i kada je zatekla da smo sestra i ja spojile sobe umalo da nije pala u nesvest. Da spojimo sobe bilo je jako lako jer naše sobe odvajala je zavesa koju smo sklonili. Bela je sela i popričala sa mnom začto sam ja ovakva i onakva. Baka Bela je odma sutra otišla u Tuzlu. "Hvala bogu!", povikala sam. Onda kada je Bela otišla mama mi se izvinila i rekla da sam ja stvarno još mala da bi imala lepe manire kao Kristi. Primila sam izvinjenje. Kada je mama videla da smo se pomirile i spojile sobe i napravile kutak za kuce i mace bilo joj je zao da pokvari sve to. Tada mi je onako iz dubine duše rekla da bez obzira što nemam manire da sam prava mala princeza.

Napisala: Isidora Božović, učenica IV/5 - OŠ. Đura Daničić [Beograd ]

Deca i škola

Vrh strane

Lady

20:13, 30. April 2008     |    post #4

Pol:

I - Tirones
Reg: 30.April 08

Sreca

Sreca je sve u zivotu,
Sreca prati hrabre,
Srecu nema svako,
Samo poneko celjade!!!

Kako je imati???
Jednostavno lako!!!
Boriti se za nju, iako nije
Lako!!!

Sreca je zivot, krije
Se pred nama!!!
Srecu treba imati, boriti
Se za nju!!!
Znati sta je sreca, I u sanjanju!!!!

Vrh strane

THE Girl Of The Night

15:47, 20. November 2008     |    post #5

Pol:

II - Milites Gregarii
Reg: 18.October 08

Volela sam ga... . Bila sam spremna na sve zbog njega, ljubav prema njemu vodila me je do srži vremena, davala mi snagu da prodrem i u nemoguće...
Govorio je da me voli. Te reči su me mazile svakim trenutkom, samo sećanja na njih izazivala su bujice osećanja u meni. Stalno je to ponavljao i prijalo mi je da to čujem.
Živela sam u bajci sve do dana kada se bajka pretvorila u ružan san, do dana kada su me njegove reči povredile kao sablja koja mi seče trbuh, ne ostavljajući iza sebe ništa sem bola.
Bilo je veče kao i svako drugo, prosto se i ne sećam kako je došlo do toga da čujem te reči koje su mi parale osećanja u jednom trenutku, napravivši od mene prazninu, jedno besmisleno postojanje. Rekao je da me ne voli. Posle hiljadu “volim te” bacio je pred mene plašt beznađa ubivši me tom inverznom izjavom.
Izgubila sam se, nisam mogla da pronađem sebe u vremenu i prostoru, gubila sam se brdu misli koje su prekidale jedna drugu kao karike jednog lanca.
Razlog je bilo to što su ga dve devojke pre mene mnogo povredile. Da li je moguće da je mene obmanjivao, a u stvari je sam sebi zabranio da voli? Zbog njih ja ispaštam i nosim breme njegovog bola?
Mene su povredili mnogi pre njega, ali nisam odustala, nisam kao on zbog dve neuspele slike bacila sve boje i prestala da slikam... Ne, nisam i nikada neću.
Govori mi da želi da me voli, ali ne može... .
Baca na moje oči platno obmane kao da sam dete koje ništa ne razume. To nije stvar mogućnosti već volje, želje... .. Nije dozvolio sebi da me pusti u svoje srce i nije imao pravo da mi priča bajku... . Pustio me je da živim kao princeza, na oblaku sreće, da živim u snu na javi. Dozvolio je da bude deo mog sna, da čini njegovu suštinu, a da onda nestane kao prašina očišćena metlom neke starice...
On nije u pravu, sam sebe muči time što ne dozvoljava sebi da ponovo zavoli.
Poznajem momka koji je voleo mnogo devojaka. Svaki put je dao sve od sebe, svu svoju ljubav usmerio ka devojci sa kojom je. Sve te devojke su ga povredile. Nisu u pitanju dve već više. Slomile su mu srce kao stkleni kamenčić koji stoji na putu, a sujeta im ne dozvoljava da ga zaobiđu i ne zgaze i polome. Ipak on nije odustao, posle mnogo njih koje su ga povredile, nije odustao i evo sada je sa mojom najboljom drugaricom.
Pronašao je devojku koja ga voli i koja ga je vredna i napokon, posle toliko patnje, suza i bola, srećan je... . Konačno voli nekoga ko tu ljubav uzvraća istom slinom i ne želi da ga povredi, već da zauvek ostane pored njega... .
Ni ja ne gubim nadu. Znam da i za mene postoji negde neko ko će umeti da me voli kako zaslužujem. Neko ko neće misliti samo na sebe i svopstvena osećanja, neko ko će mi se u potpunosti predati.
Žao mi je što onaj koga ja volim sada ne dozvoljava sebi da bude srećan, da plovi tim talasima koji zanose. Žao mi je što ne želi da se opusti i rizikuje, već živi zaslepljen strahom da će ponovo proživljavati bol koji su mu pre mene naneli.
Ja mu ne želim ništa loše iako me je povredio i ostavio ožiljk na mom srcu koji nikada neće u potpunosti zarasti. Želim mu da voli. Da zavoli svom jačinom kojom je sposoban, da ponovo oseti lepotu ljubavi, da živi za trenutke kada ona traje, a ne za kraj i bol.
Sigurna sam da će iako je u prošlosti bio razočaran jednom naići na devojku koja će znati da ceni njegovu ljubav, on moju nije umeo...

Još mojih radova i pesama na temi poezija i proza članova... .

It's my life
It's now or never
I ain't gonna live forever
I just want to live while I'm alive
(It's my life)
My heart is like an open highway
Like Frankie said
I did it my way
I just wanna live while I'm alive
It's my life !!!!!!

Vrh strane THE Girl Of The Night Plače.....

Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet