Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Programiranje PHP ili ASP

Daliboor48

16:21, 31. January 2008     |    post #1

Pol:

I - Tirones
Reg: 29.October 07

Sta mislite o ASP programiranju, da li je bolje praviti sajtove u PHP ili u ASP.
Ja sam dosad radio u php, evo i jednog sajta koji sam napravio ovde
Koristio sam kombinaciju PHP, Mysql, Html.

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

Vucinic88

14:22, 2. February 2008     |    post #2

Pol:

IV - Immunes
Reg: 22.October 07

CITAT (Daliboor48 @ 16:21, 31. January 2008)
Sta mislite o ASP programiranju, da li je bolje praviti sajtove u PHP ili u ASP.
Ja sam dosad radio u php, evo i jednog sajta koji sam napravio ovde
Koristio sam kombinaciju PHP, Mysql, Html.

Dalibore koliko ti je vremena trebalo za ovaj sajt, mislim da ga napravis?

Zivot je *urva ali ja sam MAKRO :P

Vrh strane

Master Yoda

17:48, 2. February 2008     |    post #3

Pol:

III - Discentes
Reg: 13.September 07

Uh, ne znam odakle da počnem.

Ajde prvo loše vesti - sajt ima ozbiljne mane
- dizajn: crna podloga - to se koristi samo ako si underground site (crackovi i sl.), promeni za čistu (svetlu) podlogu.
- pretrazivanje: jednacina bernulijeva ne daje iste rezultate kao bernulijeva jednacina
- koja je logika da imas linkove u dnu strane prema cgprimorje i sl? treba da budes povezan dsa sajtovima koji imaju slicnu tematiku (ili su poseceni)
- baner prijatelja - ne radi tj ne vidi se - to je veoma lose kada posetioci vide
- zasto su linkovi /26.php /27.php itd to mi liči na najobičniji html a ne na programiranje bolje je da budu /index.php?id=26 ako se vuče iz baze
- preporuka je takođe koristiti mod_rewrite zbog prijateljskih URL -ova tj. /www.maturskiradovi.net/9.php da bude www.maturskiradovi.net/biologija

" Naš cilj je da pomognemo svim autorima koji nemaju vremena da sami urade radove tako sto cemo im ponuditi neophodne informacije"
- koja je logika sajta? sakupljas maturske i prodajes ih ili ih poklanjas?

sve u svemu ako je za vežbanje ok je, ako je za ozbiljan web site daleko od onoga kakav bi trebao da bude.
Možda je bolje da koristi wordpress ili neke druge blog sisteme, jer već imaju gotov način funkcionisanja i objavljivanja tekstova, ali su takvi sistemi teži za prilagođavanje sopstvenim potrebama, ako i za reklamiranje "proizvoda".

PHP ili ASP? Windows ili Unix? MySQL ili SQL?
Uvek treba koristiti opensource standarde koje webmaster zajednica "gura": Linux, Apache, PHP, MySQL

Sve što se novo izmisli pravi se da bude kompatibilno sa PHP (MySQL)
Primer Ajax-a: kodovi su delimično postojali i ranije za.asp ali tek sa punom implementacijom u.php je doživeo bum.

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Vrh strane Master Yoda is meditating...

Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet