Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Federejšn kup 2008, fed cup

Mr.Black

11:35, 31. January 2008     |    post #1

Pol:

IV - Immunes
Reg: 15.September 07

Ana i ja smo najjače!

Najbolje srpske teniserke danas (10) počinju svoj put ka Svetskoj grupi Federejšn kupa. S druge strane mreže kvalifikacionog turnira Evro-afričke zone u Budimpešti, na iznenađenje mnogih, stajaće selekcija Poljske koja je doživela poraz od reprezentacije Rumunije.

Selektor Fed kup reprezentacije Dejan Vraneš kaže da je atmosfera u ekipi odlična i uveren je da će Srbija opravdati ulogu favorita u duelu sa Poljskom.
- Atmosfera je maksimalno opuštena i radimo sve da tako i ostane. Nikada nisam imao problema ni sa jednom od dve naše najbolje teniserke, jer su one ujedno veoma dobre osobe. Sa njima smo ovde apsolutni favoriti i trebalo bi da dobijemo sve mečeve, počev od Poljske. Naši protivnici su sigurno razočarani što smo došli u najkvalitetnijem sastavu - jasan je Vraneš.
Najveći protivnik srpskih teniserki nisu rivalke iz ostalih selekcija, već umor koji je stigao kao posledica velikih napora kojima su izložene od starta sezone, kao i dug povratak iz daleke Australije. Bez obzira na sve, naše najbolje teniserke spremne su da daju svoj maksimum kako bi se Srbija, konačno, našla u najkvalitetnijem društvu.
- Iskreno verujem da ćemo dobiti svoje mečeve u singl konkurenciji i tako umnogome sebi olakšati posao u nastavku. Naravno, ako bude bilo neophodno, Ana i ja ćemo igrati dubl i verujem da za njen forhend i moj bekhend protivnice neće imati rešenja - samouverena je Jankovićeva.
Ne pamti se da je neka reprezentacija na ovo takmičenje došla sa drugom i četvrtom teniserkom sveta, što automatski Srbiju svrstava na mesto prvog favorita.
- Mi smo favoriti u ovom takmičenju Fed kupa Evro-afričke zone. Međutim, mislim da Jelena i ja imamo dosta iskustva i da možemo da se nosimo sa tim opterećenjem. Naše protivnice će biti opuštene jer nemaju šta da izgube, i to može da bude opasno, zato - oprezno - upozorila je Ivanovićeva.

Ursula Radvanska prva protivnica
Ana Ivanović prva će izaći na centralni teren i za protivnicu će imati 215. igračicu sveta Ursulu Radvansku, dok će Jelena Janković posle toga ukrstiti reket sa Agnješkom Radvanskom (21. na WTA listi).

Ivanovićeva želi medalju u Pekingu
Druga teniserka sveta Ana Ivanović izrazila je svoju veliku želju da nastupi na Olimpijskim igrama u Pekingu i odatle se vrati sa medaljom.
- Naravno da želim da osvojim medalju u Pekingu. To će u svakom slučaju biti interesantno iskustvo, jer ćemo biti sa drugim sportistima i videti kako se oni pripremaju za svoja takmičenja - rekla je Ana.
izvor: blic.co.yu

Vrh strane Mr.Black ...hladnooooo
+Odgovor na post sa citatom

Vucinic88

13:09, 31. January 2008     |    post #2

Pol:

IV - Immunes
Reg: 22.October 07

Ana dobila Radwansku 2:0 6:3, 6:1, Jelena je vodila ne znam jeli zavrsila biggrin.gif

Zivot je *urva ali ja sam MAKRO :P

Vrh strane

Lara Croft

16:36, 31. January 2008     |    post #3

Pol:

III - Discentes
Reg: 18.September 07

FED Kup:Srbija vodi 2:0 clapping.gif

I Ana i Jelena su pobedile!!! Ana Ivanović je ekspresno odradila svoj deo posla, Jelena Janković se malo namučila u svom meču.

Govori tiho i nosi psa sa sobom.

Vrh strane Lara Croft :)

Milica

12:04, 4. February 2008     |    post #4

Pol:

IV - Immunes

Jelena: Cilj je titula

Ana Ivanović i Jelena Janković pobedom nad Holandijom (2:0) obezbedile su Srbiji plasman u plej-of za popunu Druge svetske grupe Kupa Federacija. Mečevi plej-ofa igraće se 26. i 27. aprila, a potencijalni protivnici naših najboljih teniserki su između ostalih i reprezentacije Kolumbije, Švajcarske, Uzbekistana i Hrvatske. Nosioci prilikom žreba (utorak) u Londonu odrediće se na osnovu plasmana na ITF Fed kup listi.
- Mučile smo se kao nikada do sada, ali smo preživele. Idemo dalje i potpuno mi je svejedno ko će nam biti naredni rival. Želimo da osvojimo Fed kup, što znači da moramo da pobeđujemo redom - izjavila je Jelena Janković, koja će uskoro krenuti put Majamija na rehabilitaciju.
Ana se iz Budimpešte odmah vratila u Beograd, kako bi narednih nekoliko dana provela u krugu porodice.
- Naše protivnice u Mađarskoj nisu imale šta da izgube i zato su igrale kao da su u finalu gren slem turnira. Jelena i ja smo bile umorne od Australijan opena, ali smo uz dosta problema opravdale plasman na WTA listi - dodala je Ivanovićeva.
Ana i Jelena bi posle dvonedeljnog odmora trebalo da igraju na WTA turniru u Dohi (2, 5 miliona dolara). Ivanovićeva je u Kataru poslednji put igrala 2005, dok je Džej Džej prošle godine stigla do polufinala (brani 125 WTA bodova), gde je poražena od Žistin Enan. Posle Dohe obe putuju u Dubaji.

Vrh strane Milica voli zeleno

Milica

10:58, 6. February 2008     |    post #5

Pol:

IV - Immunes

Ana i Jelena protiv Hrvatica u Zagrebu

Teniska reprezentacija Srbije gostovaće Hrvatskoj u plej-ofu za ostanak u Drugoj svetskoj grupi Kupa Federarcija. Žreb u Londonu odlučio je da se meč igra u Zagrebu, 26. i 27. aprila.
- Zadovoljan sam žrebom, ali mi je jedino krivo što ne igramo pred našim navijačima. Hrvati će na hiljadu načina pokušati da nam zagorčaju život. Tražiće podlogu koja ne odgovara Ani i Jeleni, a ne bi me čudilo ni da naprave posebnu atmosferu. Ostalo je dovoljno vremena da „pročitamo” protivnice, a ja već danas počinjem sa pripremama za meč u Zagrebu - izjavio je selektor Dejan Vraneš.

Međutim, vesti iz Engleske razočarale su hrvatskog kapitena Gorana Prpića.
- Ovo je najgori mogući žreb, jer se radi o najboljoj reprezentaciji na svetu. Jedino je dobro što igramo kod kuće, ali ne znam koliko to može da nam pomogne. Dovoljno je da igra samo Ana Ivanović i Jelena Janković pa da imamo problema. Ovako, protiv obe? Ne znam. Nisam razgovarao sa svojim devojkama oko podloge. Međutim, mislim da je svejedno. Ivanovićeva je prošle godine igrala finale Rolan Garosa na šljaci, a ove u Australiji na betonu - dodao je Prpić.
Najbolja hrvatska teniserka je Jelena Kostanić Tošić (139. na WTA listi), koja je u porazu od Japana (4:1) igrala u singlu zajedno sa Nikom Ožegović (149). Goran Prpić ima priliku da u reprezentaciju vrati Karolinu Šprem (208)

Vrh strane Milica voli zeleno

Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet