Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Rovinj

Disko Nindza

Rovinj

17:35, 23. January 2008     |    post #1

Pol:

III - Discentes
Reg: 17.September 07

Planiram za Hrvatsku ove godine prvi put posle svih ratova.
U Rovinju sam bio pre rata i zaista je fantastican gradic.
Da li je neko bio mozda poslednjih godina?

Evo ukratko:

Rovinj je smešten na zapadnoj obali Istre, najvećeg Jadranskog poluostrva, udaljen tek jedan sat vožnje od Trsta, 270 km od Zagreba, nešto više od 500 km je do Beča, a sedamstotinjak do Muenchena.

Klima je mediteranska, srednja temperatura mora je 16.6 C, a u letnim mesecima penje se do 26, ponekad i 27 stepeni. Prosečan broj sunčanih sati godišnje je 2.393, dok je vlaga 73%.

Građani Rovinja, kojih ima petnaestak hiljada (14.234), pretežno se bave turizmom, ribarstvom, poljoprivredom, vinarstvom i vinogradarstvom. Grad je to bogate istorije, interesantne arhitekture, prelepih prirodnih bogatstava i vrednih ljudi, koji svakako treba posetiti.

Cela rovinjska obala je zaštićena prirodna baština, baš kao i dvadeset dva ostrva i ostvcica što okružuju ovaj grad.

Rovinj je takođe jedno od poznatijih turističkih središta Istre i Hrvatske, koji posjećuju mnogobrojni strani i domaći gosti. Smeštajni kapaciteti su raznoliki, od auto-kampova, privatnih apartmana i soba, preko manjih pansiona do hotela visoke kategorije.

Vrh strane Disko Nindza se preselio u secanja.
+Odgovor na post sa citatom

Lidija Vuksanović

Rovinj

15:52, 31. July 2008     |    post #2

Pol:

VIII - Signifer
Reg: 4.April 08

Davno sam bila u Rovinju i mogu da kažem da je predivan gradić. Predivna plaža, toplo more, prijatni ljudi i čiste uličice, a uveče je Rovinj još lepši i pun života.

Iz Rovinja (bar je ranije bilo tako) postoje brodići koji voze do Briona. Šteta je za onog ko ide u Rovinj da ne poseti Brione, tamo se nalazi Titov ZOO vrt, kao i muzej, a tu je usidrena i čuvena Titova jahta.

Rovinj je predivno mesto za letovanje.

Lidija

Vrh strane Lidija Vuksanović ....Laviću moj mili, ozdravi mi...
+Odgovor na post sa citatom

Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet