Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Dobre firme - loše firme (svako zna po nešto, pomozimo jedni drugima)

meda

22:56, 20. November 2007     |    post #1

Pol:

I - Tirones
Reg: 19.November 07

Do sada sam imao priliku da vidim svašta kada je ponuda posla u pitanju pa se zapitam da li je moguće pronaći firmu u kojoj ćeš biti zadovoljan u svakom pogledu. Mislim da je to praktično nemoguće. Ono što ja znam to je da Telenor ima jako dobar odnos prema zaposlenima i što se tiše plaćanja kao i samog odnosa prema radnicima. To sam čuo iz više izvora i verujem da je tačno, postoji samo jedan mali problem. Praktično je nemoguće upasti u tu firmu. To bih postavio kao br. 1 u nas na beloj listi. Na crnoj listi bi mogao da se nađe Todor gde plate znaju da kasne i po mesec dana i nikad ne znaš koliko ćeš dobiti. Najbolji pokazatelj je to što se radnici menjaju tako reći svaki mesec. Postavljajte svoje bele i crne predloge jer mislim da na taj način može da se uštedi ogromno vreme.
Pozdrav!

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

*J*

13:50, 9. December 2007     |    post #2

Pol:

VIII - Signifer
Reg: 18.October 07

Sigurno da ste culi za bar jednog poslodavca, koji ima praksu da koristi radnike na ovaj nacin:

Probni rad traje 15-30 dana i on se naravno NE PLACA!
Radite svaki dan po 7 ili 8h, zavisi kod koga ste konkurisali.
Nikada ne kazete sta Vam smeta, jer ne znate da li to bas tako treba da bude i naravno cutite da ne biste dobili "sut kartu".

Posle tih mesec dana, oni Vam kazu da niste zadovoljili njihove planove ili da su jednostavno vec popunili to mesto.
Naravno, nikome obavljen rad ne plate, tako da svakog meseca imaju radnu snagu ZADZABE.

Vama ne preostaje nista drugo nego da porazeni odete kuci, a retki su oni koji se zainate pa odluce da PRIJAVE FIRMU INSPEKCIJI.

Moj CRNI primer iskoriscavanja je firma "SILBO", [img]http://www.ekapija.com/dokumenti/dragan_jankov_090907.gif[/img]

koji su uvoznici "CAMPINA" vocnih jogurta i "MEGGLE" proizvoda, iz Batajnice, ul. Majora Zorana Radosavljevica.

[img]http://www.avs.be/UserFiles/Image/02.programma/opzwier/campina(1).jpg[/img]

[img]http://www.cleverwinning.de/produkte/projekte/meggle.gif[/img]

Beli primer cu preskociti, jer jos uvek nisam nasla "idealnu" firmu, za koju mislim i da ne postoji.

Do sada su sve nazovi "idealne" firme, koje su nudile "savrsene" uslove rada: 6-8h sati dnevno, vikend slobodan, plata preko 20.000, 00, mogucnost koriscenja sluzbenog vozila i mobilnog telefona... , bile CISTA PREVARA !!!!!!!!!!!!!!!!!!

"But you turned the way
And I start to cry
I'm lost without your love
And I won't survive

Don't leave me
Alone tonight
I'm lost without your love
And I won't survive"

Vrh strane *J* je veoma srecna: 1) Konacno komp!!!! 2) bla, bla, bla... :)

Lidija Vuksanović

13:05, 23. June 2008     |    post #3

Pol:

VIII - Signifer
Reg: 4.April 08

Što se većine, pa i moje firme tiče zanima me šta li radi ta finansijksa i druge inspekcije i da li ima neko da nije korumpiran od njih? Više mi je zlo od svega!

Lidija

Vrh strane Lidija Vuksanović ....Laviću moj mili, ozdravi mi...

sanjac

13:08, 23. June 2008     |    post #4

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

Ajde ovako... . pogledajte oglase na Infostudu, i za firme koje se pominju svakodnevno shvaticete koliko su dobre... da ne reklamiram, moze na pp...

Vrh strane

Čomi

19:17, 22. August 2008     |    post #5

Pol:

III - Discentes
Reg: 31.March 08

Empatija je tu najveći problem, jer niti se poslodavac trudi da se stavi na mesto zaposlenog niti zaposleni na mesto prodavca. Edukacija u tom smislu izostaje na svim pozicijama.
Ja sam promenila 20-tak firmi u svom životu pa se nekako osećam prozvanom. U sadašnjoj radim 9 godina. Odgovor zašto sam ostala u njoj će ujedno i biti odgovor na ovu temu. Poslodavac nije nosio poslednji krik mode na sebi, znači porodičan čovek, ima izdatke na decu, kuću. Ne radi se vikendom. Znači poštuje se svačija privatnost i pravo na nju. O privatnim temama se ne priča, osim ako se slučajno čuje iz tel. razgovora da neko ima neki problem. Teme su vezane za posao, sport, vreme, uopštene teme. Plata nikad ne kasni. Plata nije velika ali bar znaš s čim raspolažeš, a onda tako i planiraš svoj život. Ono što moja firma ne nudi to je edukacija svojih radnika o svom trošku, a i mobing nije strana pojava. Svi se plaše za svoj posao, pa podmeću noge drugima, ali to je već viđeno.

Vrh strane Čomi šta trenutno radite?

Dušan

19:23, 22. August 2008     |    post #6

Pol:

VI - Imaginifer
Reg: 25.July 08

pre nego sam počeo da radim privatno radio sam u nekoliko društvenih (u to vreme ) i nekoliko privatnih firmi. Ja sam to shvatao ovako ; dogovorimo platu, radno vreme i opis posla i radimo. Međutim uili lažu za radno vreme ili za opis posla a obavezno za platu. Samo sam na jednom mestu bio ispoštovan kao čovek, međutim gazda je brzo otišao preko. Na kraju sam otvorio svoju radnjicu pa polako klaj klaj.

Pravi te prijatelj povredi samo jedanput i to onda kada umre...........

Vrh strane Dušan odmara

Čomi

21:11, 22. August 2008     |    post #7

Pol:

III - Discentes
Reg: 31.March 08

Čime se bavi[ Dušane, ako smem da pitam?
Je si li zadovoljan poslom i da li je lakše raditi za sebe ili druge po tebi.
Koje su dobre a koje loše strane jednog i drugog za tebe?

Vrh strane Čomi šta trenutno radite?

sanjac

8:47, 25. August 2008     |    post #8

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

A zasto ljudi rade (zive, spavaju, letuju... .) u uslovima koji im se ne svidjaju? Sirok Dunav, ravan Srem... Nikad necu razumeti one koji kukaju na svoj posao ili poslodavca i sutra opet idu na taj posao.

Vrh strane

Dušan

19:26, 25. August 2008     |    post #9

Pol:

VI - Imaginifer
Reg: 25.July 08

CITAT (Čomi @ 22:11, 22. August 2008)
Čime se bavi[ Dušane, ako smem da pitam?
Je si li zadovoljan poslom i da li je lakše raditi za sebe ili druge po tebi.
Koje su dobre a koje loše strane jednog i drugog za tebe?

Popravljam automobile, zadovoljan sam jer sam uspeo da izgradim ime i da održavam kvalitet poslovanja. Svaki oblik poslovanja ima svojih mana i vrlina. Kada radiš za nekoga onda samo radiš i misliš kako da odradiš posao, kada radiš za sebe onda moraš da sve organizuješ. Sve u svemu slično je ali je slađe kad si sam svoj gazda.

Pravi te prijatelj povredi samo jedanput i to onda kada umre...........

Vrh strane Dušan odmara

Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet