Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Web Hosting

Berkut

Web Hosting

14:28, 21. October 2007     |    post #1

Pol:

I - Tirones
Reg: 18.October 07

Pozdrav svim korisnicima foruma evo jedan novi topic.
Da li znate sta je hosting, jeste li koristili neki hosting kakvi su vasi utisci da li ste zadovoljnih.

Pojasnjenje za one koji ne znaju sta je hosting:

Hosting je prostor na nekom udaljenom racunaru gde vam iznajmljuju odredjeni prostor koji se meri u GB ili MB za svaki web sajt je neophodan hosting.
Postoje besplatni hostinzi i naravno placeni ja koristim upravo jedan i jako sam zadovoljan jer mi pruza i mogucnost zarade.

Voleo bih iskustva ostalih korisnika

Bogati se usredsređuju na prilike, a siromašni na prepreke: „Da li je čaša poluprazna ili polupuna?

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

Slavisa Vasiljevic

Web Hosting

18:24, 29. October 2007     |    post #2

Pol:

I - Tirones
Reg: 7.October 07

CITAT (Berkut @ 14:28, 21. October 2007)
Pozdrav svim korisnicima foruma evo jedan novi topic.
Da li znate sta je hosting, jeste li koristili neki hosting kakvi su vasi utisci da li ste zadovoljnih.

Pojasnjenje za one koji ne znaju sta je hosting:

Hosting je prostor na nekom udaljenom racunaru gde vam iznajmljuju odredjeni prostor koji se meri u GB ili MB za svaki web sajt je neophodan hosting.
Postoje besplatni hostinzi i naravno placeni ja koristim upravo jedan i jako sam zadovoljan jer mi pruza i mogucnost zarade.

Voleo bih iskustva ostalih korisnika

U svakom slucaju izbegavajte besplatan hosting, jer bicete neprijatno iznenadjeni kada se probudite, sednete za komp i ukucate adresu vaseg sajta - KAD TAMO NISTA!!
Ma izbegavajte sve besplatno, to nisu cista posla.

Sto se tice firmi koje prodaju hosting pakete u Srbiji, najbolje ih je sve zaobici ( ovom prilikom necu da govorim o katastrofalno losim uslugama i prevarantskoj komunikaciji sa kupcima
od strane SezamPro, TopPromote, idr.) hocu samo da vas uputim da kada trazite host paket - idete kod svetski najjacih firmi, kod njih su i najnize cene a i odlican kvalitet usluge.

Vrh strane

dr. Miloš Radulović

Web Hosting

22:26, 9. December 2007     |    post #3

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.November 07

Složio bih se predhodnikom. Ne samo da je hosting očajan, kako po pitanju kvaliteta i cijene, nego je mogućnost registrovanja co.yu domena veoma skupa.
Ja lično imam sajt preko kojeg sam uzeo domen (nekih 10$ godišnje) i koji su mi dali neki mali prostor besplatno na godinu dana (25MB sa 1GB mjesečnog protoka) mada istina za volju moram da stavljam njihovu reklamu na vrhu. Neki najjeftiniji hosting se kreće oko 5$ mjesečno, tako da mislim je u pitanju sasvim razumna cijena. Ne bih da ih reklamiram ali ako ste zainteresovani možete ih naći preko mog sajta.

dr. Miloš Radulović
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net

"No beast so fierce but knows some touch of pity.
But I know none, and therefore am no beast."

Vrh strane dr. Miloš Radulović thinks, therefore postoji!

Slučajni prolaznik

Web Hosting

0:13, 10. December 2007     |    post #4

Pol:

III - Discentes
Reg: 14.September 07

Osim SezamPro-a, nemojte da izostavite Verat - koji je ubedljivo najgori provajder ikada.
To se veoma lako vidi, treba samo pretražiti forume i Verat kao najgori provajder ubedljivo pobeđuje.

A št se tiče free hostinga - koliko para toliko i muzike.
Zašto uvek želite da dobijete nešto za ništa?
Pa da li bi Ti doktore popravljao zube za džabe?
Ili išao kod majstora za kola koji popravlja za džaba?

Ja sam sa mojim web sajtom (da ga ne reklamiram) bio kod Verata (i opekao se), a zatim kod najboljih po meni Eunet.
Jeste da ima razlike u ceni, ali dok rade super nemam nameru da ih menjam.

Da li je sve na ovom svetu slučajno? Ili...

Vrh strane Slučajni prolaznik odmara

dr. Miloš Radulović

Web Hosting

1:37, 10. December 2007     |    post #5

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.November 07

CITAT (Slučajni prolaznik @ 0:13, 10. December 2007)
Osim SezamPro-a, nemojte da izostavite Verat - koji je ubedljivo najgori provajder ikada.
To se veoma lako vidi, treba samo pretražiti forume i Verat kao najgori provajder ubedljivo pobeđuje.

A št se tiče free hostinga - koliko para toliko i muzike.
Zašto uvek želite da dobijete nešto za ništa?
Pa da li bi Ti doktore popravljao zube za džabe?
Ili išao kod majstora za kola koji popravlja za džaba?

Ja sam sa mojim web sajtom (da ga ne reklamiram) bio kod Verata (i opekao se), a zatim kod najboljih po meni Eunet.
Jeste da ima razlike u ceni, ali dok rade super nemam nameru da ih menjam.

Apsolutno se slažem sa izjavom "koliko para toliko i muzike".
Free hostinzi su u redu ako ti treba neka lična prezntacija.

Što se tiče odnosa naš-strani provajder nikad nisam baš mnogo uvjeren u profesionalnost Srpskih firmi (o Crnogorskim da i ne pričam).

dr. Miloš Radulović
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net

"No beast so fierce but knows some touch of pity.
But I know none, and therefore am no beast."

Vrh strane dr. Miloš Radulović thinks, therefore postoji!

Daliboor48

Web Hosting

22:04, 5. February 2008     |    post #6

Pol:

I - Tirones
Reg: 29.October 07

Nije sve sto je besplatno lose. Samo zahteva malo vise truda koji moze da se isplati vrlo brzo ako se resursi kojim raspolazete racionalizuju i organizuju na pravi nacin.

Nije problem izgubiti trenutak u zivotu vec zivot u trenutku.

Vrh strane

Kifla

Web Hosting

13:12, 11. April 2008     |    post #7

Pol:

I - Tirones
Reg: 11.April 08

Evo jos jedan za izbegavanje: Beocity hosting
U SIROKOM LUKU.
Klijent je vec imao tamo nalog pa su zeleli da ostanu i evo sta se sve desavalo:
1. posle nekih 6 meseci doslo je do corruptovanje tabele u bazi - podrska je rekla da je kriva aplikacija (koja je implementirana na jos 6 sajtova i nikad do takvog problema vise nije doslo ni pre ni posle)
2. ignorisali su svanican zahtev (jedini nacin) za promenama sifri (posto jel da, klijent nije u mogucnosti da to uradi sam) - sifra nije promenjena
3. potreban je poseban zvanican zahtev da se aktivira form-mail funkcija - za koji su inace posle zahteva odgovorili da moraju prvo detaljno da testiraju novu konfiguraciju servera pre aktivacije - standardan form-mail, nikad nije aktiviran - barem nije stiglo nikakvo objasnjenje
4. vise puta (2 koliko sam ja upoznat) su menjali konfiguraciju servera tako da je to uticalo na performanse i funkcionisanje sajta i funkcionalnosti (odnosno: nije radilo) - ni jednom nisu obavestili klijenta o tome. Na molbu da obaveste ako rade tako nesto - napisali su uvredljivo pismo klijentu u smislu kako su nesposobni da sami otkriju o cemu se radi

Vrh strane

Riziko

Web Hosting

14:02, 11. April 2008     |    post #8

Pol:

III - Discentes
Reg: 14.September 07

CITAT (Kifla @ 13:12, 11. April 2008)
Evo jos jedan za izbegavanje: Beocity hosting
U SIROKOM LUKU.
Klijent je vec imao tamo nalog pa su zeleli da ostanu i evo sta se sve desavalo:
1. posle nekih 6 meseci doslo je do corruptovanje tabele u bazi - podrska je rekla da je kriva aplikacija (koja je implementirana na jos 6 sajtova i nikad do takvog problema vise nije doslo ni pre ni posle)
2. ignorisali su svanican zahtev (jedini nacin) za promenama sifri (posto jel da, klijent nije u mogucnosti da to uradi sam) - sifra nije promenjena
3. potreban je poseban zvanican zahtev da se aktivira form-mail funkcija - za koji su inace posle zahteva odgovorili da moraju prvo detaljno da testiraju novu konfiguraciju servera pre aktivacije - standardan form-mail, nikad nije aktiviran - barem nije stiglo nikakvo objasnjenje
4. vise puta (2 koliko sam ja upoznat) su menjali konfiguraciju servera tako da je to uticalo na performanse i funkcionisanje sajta i funkcionalnosti (odnosno: nije radilo) - ni jednom nisu obavestili klijenta o tome. Na molbu da obaveste ako rade tako nesto - napisali su uvredljivo pismo klijentu u smislu kako su nesposobni da sami otkriju o cemu se radi

Po mom iskustvu niko nije gori od Verat, ali ovakve gluposti su za svaku osudu.

1. corrupt baze (pretpostavljam mysql) uzrokuje ili aplikacija ili mysql bug. To je teško otkriti, ali cenim da je to pre Vaša krivica (skripta i inputa u bazu), nego providera
2. svaki takav zvaničan zahtev mora da se ispuni.
3. budalaština
4. takođe budalaština. pa ne mogu da menjaju konfiguraciju kako im se sviđa. Upgrade bi trebao da podržava prethodnu konfiguraciju i performanse.

Sve u svemu: kolko para tolko i muzike. Imaš shared hosting i hoćeš da prođeš jeftinije, pa sad moraš to da trpiš.
Kupi šta je preostalo od sajtova i podataka, pa nađi drugog (dobrog) providera.

Nisu političari krivi. Narod koji ih bira je kriv.

Vrh strane Riziko priziva novu revoluciju...

Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet