Aladin home Home | Web Adresar Putovanja Poslovi Forum Vodič Mape | TV program Vesti Vreme | Kontakt
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Paranormalni fenomen-definicija

prof. Cobra

14:09, 21. June 2008     |    post #1

Pol:

III - Discentes
Reg: 15.June 08

Kada sam bio klinac, meni je sve izgledalo normalno, ljudi, sela, varosi, more, mama i tata, brat i sestra.
Slusao sam od roditelja da je normalna ljubav i dece i roditelja, drugarstvo i sve ono sto cu navesti:
ljubav, postenje, iskrenost, prijateljstvo, razboritost, prosvecenost, poverenje, itd itd.

Prosle su godine i sada sam uveren da su to prave PARANORMALNE POJAVE. Objasnicu!

Prvu ideju o tome su mi dale Zapovesti(Ne lazi, ne kradi... )

Onda sam se nagledao razvedenih supruznika, posvadjane brace, zluradih prijatelja,
zavidljivaca, nerazboritih(budala), lopova, lazova, nepismenih uobrazenjaka, tastih, oholih, svakakvih.

Pa nije valjda da sam samo ja normalan? Sto rece jedan psihijatar na tv:Ako vam se ucini da ste vi ludi, a ceo svet
normalan-to je ok;ne valja ako vi mislite da ste vi pametni, a ceo svet vam izgleda lud.

Tako sam resio dilemu:izgleda da je strasno retko ono sto mi nazivamo normalnim, pa je to, brate, paranormalno.

Ili, drugim recima, ceo svet i jeste lud, kad ga samo saka bezveznih politicara navede na rat, da toliko izgine.

Zato Vas molim da navedete paranormalne pojave iz Vaseg zivota, npr. da je neko nekome pomogao bez mita i licne koristi.

Pozdrav od jednog paranormalnog!

P. S.
Ah, da, definicija! Paranormalne su one pojave koje su toliko retke, da izazivaju nevericu ako se dese.

Jos jedan pozdrav, ne skodi.

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

Drbob

11:48, 25. June 2008     |    post #2

Pol:

V - Legionarii
Reg: 26.September 07

Svi oni koji su se suočili sa nečim neobjašnjivim, mahom ćute, ili o tome znaju njihovi najbliži, iz straha, poučeni neki dešavanjima-ludnica i ostalo, da se i njima isto ne desi.
Zato što nauka i društvo, u većini, još uvek ne prihvata paranormalne pojave. Kada se to prihvati onda će mnogi ljudi ispričati o svom iskustvu, a do tada-tajna.

ponosni potomak najstarije svetske civilizacije

Vrh strane Drbob pokušavam da spasim Srbiju

Čomi

23:24, 25. June 2008     |    post #3

Pol:

III - Discentes
Reg: 31.March 08

CITAT (Drbob @ 12:48, 25. June 2008)
Svi oni koji su se suočili sa nečim neobjašnjivim, mahom ćute, ili o tome znaju njihovi najbliži, iz straha, poučeni neki dešavanjima-ludnica i ostalo, da se i njima isto ne desi.
Zato što nauka i društvo, u većini, još uvek ne prihvata paranormalne pojave. Kada se to prihvati onda će mnogi ljudi ispričati o svom iskustvu, a do tada-tajna.

Mislim da više i nije tajna. Stvar je u tome šta dnevnno konzumiramo od informacija. A to su uglavnom TV, novine, informativne emisije koje edukuju u tačno određenom pravcu. Zar mislite da je u interesu svetskoj eliti da nas informiše o paranormalnim stvarima koje su već evidentne u mnogim tajnim službama u svetu. Zar mislite da im je u interesu da nešto tako suptilno stave u opticaj običnom svetu. Zar mislite da je i sam svet toliko uznapredovao da takve informacije ne bi zloupotrebio. (Mrzime da tražim upitnik na tastaturi).

Vrh strane Čomi šta trenutno radite?

lenjapita

10:11, 3. July 2008     |    post #4

Pol:

II - Milites Gregarii
Reg: 23.June 08

Evo jedan svež primer: Ja sam stvarno pročitala post prof. Cobre i shvatila temu, a nemam ni dinar koristi od toga!

Zaspao sam i sanjao: život je radost.
Probudio sam se i video: život je rad.
Radio sam i shvatio: rad je radost.

Vrh strane

Dusanka

14:04, 17. October 2008     |    post #5

Pol:

II - Milites Gregarii
Reg: 16.October 08

Nema covjeka kom se bar nesto cudno nije desilo. Koliko smo u tom momentu budni toliko smo i svjesni sto nam se zapravo desilo.
Covjek ima savrseni konpjuter u glavi, mozak, toliko savrsen da radi i kad spavamo, dubokim snom ili hodajuci, preko nasih cula on kupi informacije, cak i one koje nam trenutno promaknu, prosto puni nas mozak, konpjuter. U nekom datom dogadjaju, sklopom datih okolnosti, procuri nesto van naseg svjesnog znanja, cini mi se da ovako nekako definisem jedan mali dio paranormalnog fenomena.

Lijevo ja, za sve koji se pitaju, a desno sestra za sve u zivotu! :-)

Vrh strane Dusanka Citam,pisem,setam,poslusno sam opasna

Bokiboy

21:55, 24. October 2008     |    post #6

Pol:

II - Milites Gregarii
Reg: 25.July 08

Da li znate ono sa kasikama kad se uviju u novinu pa kad ih odvijes tek onda vidis da neka od
njih nije bila uvijena tj.ispala je iz novine. To sam licno probao i nesto postoji.

Vrh strane Bokiboy se smara

Sanja Gusic

9:58, 10. December 2008     |    post #7

Pol:

I - Tirones
Reg: 22.November 08

CITAT (Bokiboy @ 21:55, 24. October 2008)
Da li znate ono sa kasikama kad se uviju u novinu pa kad ih odvijes tek onda vidis da neka od
njih nije bila uvijena tj.ispala je iz novine. To sam licno probao i nesto postoji.

I ti si to radio i ja i moje staro drustvo, ni dan danas mi nije jasno to kako se kasike nadju na drugoj strani novina.pozzzz

Vrh strane

Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet