Aladin home Home | Web Adresar Putovanja Poslovi Forum Vodič Mape | TV program Vesti Vreme | Kontakt
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Stomatologija i fakultet

prof. Cobra

Stomatologija i fakultet

1:51, 21. June 2008     |    post #1

Pol:

III - Discentes
Reg: 15.June 08

Uvek sam smatrao da je za jednu oblast medicine, kao sto je stomatologija, previse traziti premnogo ispita iz opste medicine, bez obzira na sve linkove medicine i stomatologije.

Ne da ne treba fakultet, ali mi je izgledalo korisnije da se superspecijalizuju u svojoj oblasti.

E, sad, kao da se ja za nesto pitam.

Ali me je dve nedelje bolela vilica, nikako da utvrdim koji je zub bolan. Tek juce se jedan"javio"osetljivoscu na toplotu Posle jednog
minuta mi je doktorka otvorila plombu i umrtvila ga. To je dobar recept, jos praodavno. Dobar!

E, ali do tog minuta sam opet shvatao da ne da treba fakultet, nego ga je samo genije izmislio. Tako je, valjda, i za sve drugo.

P. S. Nasi politicari i fakultetoskeptici nisu pokusali jos samo da operisu pacijente, nego sve znaju. Kao sto smo svi fudbalski selektori.

Pozdrav cenjenom doktoru koji je obogatio forum.

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

dr. Miloš Radulović

Stomatologija i fakultet

10:30, 21. June 2008     |    post #2

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.November 07

Otpozdravi dragom profesoru.

Da li treba imati fakultet za stomatologiju u obimu u kojem on danas postoji (u Srbiji i Crnoj Gori) veliko je pitanje. Sigurno će se naći tj. sigurno postoje zagovornici i jedne i druge strane (strane da se smanji obim gradiva i strane da ostane u sadašnjem obimu). Zasigurno je da napredak stomatologije sigurno ne bi mogao da ide ukoliko bi se studije smanjile na najmanju moguću mjeru. I taj čovjek koji je "smislio" lijek kojim se umrtvljuje zub sigurno nije učio "ono najosnovnije" već je morao a zna mnogo više od stomatologije. Tu se postavlja pitanje da li za osnovno bavljenje prakse treba toliki obim znanja. Moje je mišljenje da se lagano mijenjaju stvari na Stomatološkom fakultetu i to baš u pravcu smanjivanja obima bazičnih predmeta i prebacivanja fokusa na kliničke i primijenjene predmete. Tako se danas mnogo lakše završavaju prve dvije godine fakulteta nego onda kada sam ja upisao (prije 8 godina) jer nema više biologije, hemije, biofizike u onom obimu u kojem sa je ja učio dok sa druge strane postoje neki klinički predmeti koje ja nisam imao.

dr. Miloš Radulović
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net

"No beast so fierce but knows some touch of pity.
But I know none, and therefore am no beast."

Vrh strane dr. Miloš Radulović thinks, therefore postoji!

prof. Cobra

Stomatologija i fakultet

17:09, 22. June 2008     |    post #3

Pol:

III - Discentes
Reg: 15.June 08

Hvala, Dok. Na odgovoru i na sadrzaju odgovora.

Vrh strane

Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet