Aladin home Home | Web Adresar Putovanja Poslovi Forum Vodič Mape | TV program Vesti Vreme | Kontakt
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Tadić: Evropski kurs ima većinu

Riziko

16:19, 17. May 2008     |    post #1

Pol:

III - Discentes
Reg: 14.September 07

BoTa je malo skrenuo sa kursa. Izgleda da je Evropa povećala pritisak da napravi vladu, a on se slama pod istim.

http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=299095#rating

Čak i komentari na B92 (koji su odobreni - ko zna šta sve nije prošlo pristrasnu moderaciju), govore Tadiću da ne ume da sabira.

CITAT
Gospodine Tadicu, cvrsto sam privrzen evropskom bloku u Srbiji ali Vas molim da prestanete da tvrdite da je taj blok dobio vecinu. Definitivno NIJE! Vecinu glasova su pokupile antievropske snage. To je istina. Ne krivim Vas sto niste dobili vise, to je realna slika Srbije danas, ali Vas molim da prestanete da iznosite neistine i da konacno pokusate naci put do socijalista i uz njihovu pomoc pokusate izvesti ovaj narod na pravi put.
(dosta je vise, 17. maj 2008 12:34)

Tadicu, kad vec nisi zamrzao svoj status u DS-u kad si postao predsednik republike, ajde makar uzmi neplaceno jedno mesec dana, ili daj ostavku, pa se onda posveti strancharenju. Ne valja ovako... ne prilichi instituciji predsednika republike. Nije Srbija isto sto i DS.
(Geger, 17. maj 2008 12:29)

E moj Tadicu. Ni ti nisi rekao tvojim biracima da ce politika vase vlade biti politika Slobodana Milosevica. Istina je da bi bilo bolje da je DS u stanju sastaviti vladu. Ali ste malo preterela kada ste rekli da sa Milosebvicevim SPS-om delite "istu ideologiju". Da ste to rekli pre izbora zar bi dobili toliko glasova. Ne ide vam igra na moraliziranje Kostunici koji ide sa "seseljevim" kada ste vi spremni da idete sa "Milosevicevim" sledbenicima.
(Zoran, 17. maj 2008 12:26)

Све се ја слажем са председником Тадићем само нека неко из ДС обезбеди подршку од 126 посланика и све је решено. Демократија је такав облик владавине где већина одлучује, респектујући наравно права мањине. Према томе, доста више плашења и катаклизмичких предвиђања (пропашће свет ако ми нисмо на власти). Нека Владу формира онај ко обезбеди подршку од 126 посланика. То је онда већина. Са друге стране предсеник државе би морао да води рачуна о својим изјавама.
(Стефан, 17. maj 2008 12:32)

Vi prvi, gospodine predsednice, ne priznajete da je Srbija za Evropu. Preskacete LDP, a ulizujete se SPS-u. A ako je 126 poslanika na drugoj strani. To nije volja?
(Pedj@, 17. maj 2008 12:26)

Umesto da pregovara o koaliciji Tadic se svrcka okolo i place kako je Kostunica ovakav i onakav. Vrlo korisno, nema sta.
(Dragisa, 17. maj 2008 12:31)

Pa i SPS je gubitnik jos 2000-te, pa ga eto na Vasa velika vrataOgadili ste narodu izbore u predizbornoj kampanji, pa sada se sve svelo na matematiku, jer ste i vi tako predizborno racunali. SPO, LSV. Jeste li Vi politicar ili matematicar i reanimator "mrtvih" stranaka?
(MilanChe, 17. maj 2008 12:29)

Ovaj Tadic mnogo mlati, da ne kazem sta drugo. Nisam pristrasan, cak mi drazi od radikala, ali on je isto njima uradio kada su dobili najviseglasova
(marinko, 17. maj 2008 12:32)

Medjusobno prepucavanje dve demokratske stranke traje vec 6 godina, a za to vreme su radikali i SPS cutali i radili: Ej, vidi ove demokrate, svadjaju se kao babe na pijaci.
(ACa, 17. maj 2008 12:28)

Onaj ko obezbedi 126 poslanika formira vladu, bilo evropsku, bilo antievropsku i Tadić tu ne može više ništa. Ako isti taj ponudi ponovo mesto premijera Koštunici, opet Tadić tu ne može ništa, sviđao mu se Koštunica ili ne. Stvar je toliko jednostavna da je prosto neverovatno da se oko toga još nešto raspravlja i ubeđuje. Onaj ko to radi, može samo da izazove sumnju u svoje čiste namere.
(Miloš, 17. maj 2008 12:38)

Da Tadicu, Kostunica nije rekao pre izbora da ce sa Seseljom... A ti mozes da ga kritikujes jer si ti pre izbora sigurno rekao da ces ici u koaliciju sa SPS-om?!
(Marko, 17. maj 2008 12:35)

Ne lazi narod, gubitnice. Kostunica je jasno rekao da nece ici posle izbora praviti vladu sa DS-om. Zato je vecina ljudi i glasala za DSS, SRS i SPS, a ne za DS i LPD. Jedini gubitni izbora si ti! DS moze da pakuje kofere i ide u istoriju. Narod vam nikad nije ni dao mandat. 5.oktobra 2000, mandat je dat Kostunici i nacionalnom pomirenju, a ne ekstremistima koji bi prodali i rodjenu majku za saku Eura.
(Sasa, 17. maj 2008 13:08)

Od kad to gospodin Tadić računa birače SPS-a u proevropski orijentisane ?
sada DS očajnički i na sve moguće načine pokušava na veštački način da napravi većinsku vladu... "Neće moći ove noći", žao mi je Demokrate ali morate da se pomirite sa porazom ovog puta...
(slobodan, 17. maj 2008 12:35)

Tadic se igra vatrom. Vladu ce sataviti parlamentarne stranke a ne on. On predpostavljam misli da je samo DS za EU. Vara se. Ako racuna na DS vojsku. Vara se. Generali nisu vojska. I Milosevic je misli. Prevario se.
(petar, 17. maj 2008 12:35)

Ovaj Tadicev kurs mi se sve manje svidja i sve mi lici na podsticanje gradjanskog rata. Racunica o izbornoj "pobedi" koju on nama ovde predstavlja ne primenjuje se ni u Zimbabveu a kamoli u drzavi koja ima demokratske i Evropske aspiracije. Vreme je da mu najzad neko iz njegove partije kaze da je gubljenje na izborima deo demokratskog vodjenja politike i da je vreme Broza u Srbiji davno proslo.
(Aljosa, 17. maj 2008 12:48)

Porazavajuce. Ko to nije znao da ce DSS u koaliciju sa SRS-som? I otkad su to DSS, SRS i SPS evropska vecina? Shvatite da gradjani jednostavno nisu dali vecinu evropskoj opciji i pokusajte da iz toga izvucete pouke. Ovako se samo blamirate.
(student, 17. maj 2008 13:10)

Sta vise lupetaju ovi iz DSa???
Glasao sam za njih ali o kakvoj oni vecini vise govore??
Mada ova propaganda i nije losa za istrazivanje, da vidimo kako propaganda i marketing sa stavovima i izjavama koji su vise nego idiotski uticu na ovce tj. narod. Ako oni kazu da su 2+2 4 i ako forsiraju tu pricu, ja verujem da ce im pola naroda poverovati...
Ko je ovde lud?
(33, 17. maj 2008 12:42)

Gradjani takodje nisu ocekivali da "DS i SPS imaju istu ideologiju".
(h1ghwaymen, 17. maj 2008 12:43)

Ovo sto Tadic radi u poslednjem periodu nije ni malo korektno i tako se ne bi trebao ponasati predsjednik i drzavnik. Dosta je bilo zastrasivanja i prijetnji, ako nije sposoban da napravi vladu neka onda pusti da to urade oni koji mogu da obezbjede vecinu. Previse dramatizuje stvari. Sta on misli, da samo on i DS imaju tapiju na EU i demokratiju?
(Bojan, 17. maj 2008 12:54)

jeste DSS-NS dobio 1.100.000 manje od liste za Evropsku Srbiju. ali ne i toliko manje nego DS posto su oni isli sa jos 4 stranke u predizbornu kampanju tako da kada DSS-NS doda jos koju stranku tj. jos 4 ima mnogo vise nego lista ZES. Tako da ce vladu formirati VECINA za koju je narod SRBIJE glasao 11.maja
dss-ns + srs + sps-js-pups = 128 mandata
(misa, 17. maj 2008 12:40)

Polomiste se u kampanji da objasnite da je DSS zastranio, da je isti kao SRS, a sad kad su prosli izbori sad su odjednom oni koji su glasali za DSS glasali za Evropu, a ne za unapred najavljivanu koaliciju sa SRS. Koga bre farbate? Ne volim sto DSS SPS SRS imaju vecinu, ali cinjenica je da je IMAJU, da su ljudi za to glasali. Sazaljevam slucaj.
Kad smo vec kod toga, niste ni vi pricali da cete da prihvatite politiku Slobodana Milosevica, pa se opet bacate SPSu u narucje.. licemeri..
(medjutim, 17. maj 2008 12:47)

Predsjednik Srbije i lider Demokratske stranke su u demokratiji dvije nespojive funkcije. Predsjednik jedne demokratske zemlje, a Srbija to jeste, trebao bi biti predsjednik svih gradjana odnosno nadstranački. Ko koga obmanjuje, o kakvim to savezima govorite predsjedniče Srbije, a ako su to savezi kakav to Vi priželjkujete. Volja gradjana je večina poslaničkih mandata u skupštini. O kakvom fijasku govorite, zar nije fijasko osvojiti najveći broj glasova a nemoći sastaviti vladu. Srbi su glasali kako su glasali a ne kako im Vi kažete da su glasali.
(mirsad dizdarević, 17. maj 2008 13:42)

Svi hoce u vlast kao i vi g. Tadicu, bolje je za Ds da prizna opoziciju sa LDP+manjine nego vlast sa SPS-ovcima.
(Toleranti, 17. maj 2008 12:37)

Jako si licemeran Tadicu. Prosle izbore po tome su trebali da vladaju radikali, a i pretprosle. Jadan li si, vidis li ti to?
(darko, 17. maj 2008 12:50)

Nije mi jasan ovaj Tadic???
Ja, koliko se secam... koalicija Kostunica-Velja je i pre izbora svojim stavovima nagovestavala da im je OK vlada sa Seseljevim radikalima i da su svi prihvatljivi, a usput su provlacili da im je najmanje prihvatljiv DS koji je stavio "judin pecat" na sporazum "kojim je priznao nezavisnost Kosova" (SSP), a koji ce oni, cim produze svoje bivstvovanje na vlasti da PONISTE. Kako to sad ispada da nisu unapred upozorili? Pa samo u mojoj ulici jos uvek vise plakati crne boje na kojima su Voja Kostunica i Voja Seselj koji mase pistoljem, a ispod pise: PREMIJER i tim plakatima su gradjani jasno upozoravani ko se sa kim voli, a ko mrzi. S druge strane, nijednom nisam cula, ama bas nijednom, da je SPS rekao pre izbora da bi mozda isli sa DS-om u koaliciju posle izbora. Verujem da njihovi biraci nisu ni sanjali da je to moguce, a i sad se cudom cude ili pribojavaju oko te mogucnosti. Pa SPS je kampanju poceo pustajuci Slobine govore?!?!?! Oni ne samo sto ne daju Kosovo, vec hoce i Republiku Srpsku, secam se da im je i to jedan od principa. A to da SPS koji je ovom narodu odrao kozu s ledja sad promovise socijalnu pravdu je DNO samo takvo!!!
I jos me zanima, pitala bih predsednika, ako DS treba da propere SPS, sto o istom trosku ne propere i SRS? Dokle ce taj SRS sve da nas smara i da zauzima 78 ili 80 mesta u skupstini i da nicemu ne sluzi osim da bude opozicija? Meni licno su Dacic i kompanija najvise odvratniji i vise krivi za debakl Srbije u devedesetim godinama od Aleksandra Vucica!!!!
Ionako nema veze ko je sta pricao u kampanji, vidimo da posle kampanje SVE MOZE. Jedina razlika izmedju ove dve stranke je sto je Sloba umro, a Seselj nije. Toliko o tome ko se i koliko promenio, a i ko je bio veci igrac i stariji brat u svim srpskim zlodelima prethodne decenije. Ne bih da me neko pogresno razume. Za Evropu sam u full gasu, ali ova predsednikova saopstenja vredjaju zdrav razum.
I da pitam jos ovo, ako je Kostunica izgubio i nebitan je, sto mu onda Tadic pise i gubi vreme umesto da vodi pregovore sa drugim "pobednicima" izbora oko sastavljanja nove vlade?
(pitalica, 17. maj 2008 13:02)

E moj Tadiću, izem ti tvoju demokratiju kada je ti prvi nepoštuješ. Onaj ko okupi 126 poslanika ima vlast, a ne onaj ko je dobio najviše glasova. Da se razumemo, ja jesam simpatizer DS-a, ali zakon se mora poštovati uvek a ne samo kada vam nekom odgovara!
(HGT, 17. maj 2008 13:18)

Tadiceva izjava je sramotna - nema nijedne demokratske zemlje na svetu u kojoj posle ovave izjave bilo kog politicara ne bi pao njegov rejting. S je sama kriva sto je sprovodjenjem Americke i antiruske politike sebi smanjila koalicioni potencijal. Ako se moze reci kakva je izborna volja u Srbiji onda je to "i Rusija i EU". Pa samo Hrvati imaju deset puta vece investicije iz Rusije nego Srbija i ne vidim da se odricu Rusije zarad ulaska u EU... Plasim se da ovakve izjave najavljuju krsenje ustava i veliku krizu u zemlji...
(Zemun-Sydney, 17. maj 2008 12:50)

''Gubitnici ovih izbora od naroda nisu dobili mandat da mu ukinu perspektivu i budućnost", rekao je Tadić.
Kako nisu dobili mandat kad SRS-DSS-SPS imaju vise od ZES-a, a uzmimo pritom da te 3 stranke gaje istu politiku!!!
Sta bi Boris Tadic rekao da je pred izbore napravljena koalicija SRS-DSS-SPS, jel bi i onda rekao da oni nisu dobili mandat ?!
Prosto je za ne poverovati sta su ljudi spremni da kazu da bi ostali u svojim foteljama !
(coolinar, 17. maj 2008 13:11)

Ne daj mu vlast, pa makar na izbore!!!Cuvaj mi decu, kao boga te molim!!!
(miroslav.m, radovic, 17. maj 2008 12:38)

Poštovani gospodine Predsedniče, da li vi znate da sabirate do 126? Zar vam još uvek nije jasno da građani Srbije nisu glasali za Evropu već za Srbiju? Ja vam mogu reći svoj stav, zbog ovog šta su uradili sa Kosovom ja više ne
Ĺľelim da Srbija bude u Evropskoj uniji!
(Građanin Srbije, 17. maj 2008 12:49)

Laki je malo nervozan. Već si predsedniče počeo da iritiraš srpski inat. Spusti loptu. U politici se pre svega mora biti mudar. Kad već zoveš SPS na pregovore, razmisli, možda bi bolju koaliciju napravio sa Radikalima.
(Miloš, 17. maj 2008 13:25)

Zaista neverovatna obmana da je 1 577 000 vecina od 4 100 000. Ostajem bez komentara !!!
(Biljana, 17. maj 2008 13:29)

103 stolice DS/G17
107 stolica SRS/DSS/NS... pa zar mi stolari ne znamo matematiku gosn Tadicu???
(SRBIN, 17. maj 2008 14:18)

U pokusaju da se izbori za najgluplji komentar godine, evo nam ga dragi predsednik Tadic sa jos jednim biserom: " "DSS u predizbornoj kampanji svoje birače nije upozorio da će njihova politika posle 12. maja biti program Vojislava Šešelja", rekao je Tadić i istakao da to predstavlja "obmanu građana". Pa dabome. A koalicija DS-a i SPS-a je naravno nesto je je on gradjanima dobro objasnio pre izbora? Kako da ne! SPS je naravno, to oduvek svi znaju, najprirodniji saradnika demokrata a Milosevic... pa to je bio zlatan politicar. Je l' tako Tadicu?
(wal, 17. maj 2008 12:56)

O kojoj to evropskoj vecini pricas Tadicu? O onoj i EU i Kosovo? Sad bi ti da menjas i izborne zakone i ustav. Pa sam si glasao za njih zajedno sa svojim partnerom u kohabitaciji. Preveslali te, jos si ti zelen moj Tadicu. Cestitaj im, povuci se i budi sretan sto si jos dobro i prosao, neces odgovarati, bar ne do daljnjeg.
(H. K. Anderson, 17. maj 2008 13:12)

Dokle vise Tadiću ista priča. Pa kampanja je završena. Niko ni za DS ne bi glasao da smo znali da ideš u koaliciju sa SPS-om. Sve ovo je Vaša velika greška jer ste kampanju zasnovali na blaćenju Dss-a a ne na borbu protiv radikala. Oni se nisu bunili u poslednjih 3 ili 4 izbora kada su bili najbrojniji a ostali u opoziciji. Ova kampanja DS će nas vratiti nazad 10 godina jer u jamu koju si kopao za Koštunicu sam si upao.
(salebgd, 17. maj 2008 13:37)

Izgleda da su Voja I Voja uvideli da je Kuba krenula putem promena, pa zele da naprave novu Kubu u Evropi. Seselj ce nam opet uvesti poreze na mobilne, kuku na automobilu, verovatno i vazduh.
Borise, konacno si pokazao svu ostrinu i pravednost prema DSS (Dobri Samo Sebi) i ako treba povedi nas na ulice... Evropa nema alternativu.
(Narodni izdajnik - strani placenik, 17. maj 2008 12:37)

"Lider DS-a Boris Tadić pozvao sve stranke da poštuju izbornu volju građana"
Da li se to odnosi samo na gradjane ili i na ZES?
Gospodine predsednice 51% je potrebno da se formira vlada zar ne?!
(Dejan, 17. maj 2008 13:18)

Gospodine Predsednice, Vi ste taj koji ne postuje volju gradjana ovakvim izjavama. Mozda ste osvojili vecinu glasova u Srbiji, pa sta. I radikali vec 10 godina imaju skupstinsku vecinu pa nikad nisu imali ni jednog jedinog ministra niti su bili u vladi. Onaj ko moze da skupi 126 poslanika u koaliciju treba da formira vladu a vi DS niste u tim kombinacijama, mozda ste pobedili ali vasa pobeda je jalova. Nemojte molim vas duple standarde i promenite vas euforicni recnik jer upravo zbog tih duplih standarda, gde su 2+2 ponekad 3 ili 18 tj onoliko koliko nam odgovara ja po prvi put nisam glasao za DS, jer mi se poslednjih meseci smucila takva politika. Izgubili ste Predsednice kao sto ce 2+2 uvek biti 4.
(126, 17. maj 2008 13:19)

Uputstvo za sve koji se bave politikom:
- u predsednickim izborima igra se na vecinu glasova
- u parlamentarnim izborima igra se na 126 poslanika.
(Basket, 17. maj 2008 13:22)

Stvarno te zalim BORISE, skrenuo si sa svog puta... . PUKO SI BORISE... .. PRIZNAJ!!!!!
(deajn, 17. maj 2008 13:22)

Svasta sam cuo i video, pokusavao da svarim, i nekako je polazilo za rukom. Ali igranje sa brojevima, matematikom, a uzgred receno da su mi brojevi uza specijalnost, ne mogu da svarim. O cemu predsedik govori? Moze njemu i meni da se svidi nesto ili ne svidi, ali brojevi su neumoljivi, stoga ne razumem ovakve izjave koje samo dodatno podgrevaju ionako vrelu situaciju u Srbiji. Ne bih zeleo da vidim Srbiju u gradjanskom ratu, a predsednik, bas kao sto i sam tvrdi, je predsednik SVIH gradjana, kako onih "progresivnih" tako i onih "nazadnih" i treba da bude svestan ozbiljnosti situacije. Pobednik je onaj koji skupi 126 poslanika, i tu nema ko da se ljuti.
(Milan Dj, 17. maj 2008 13:23)

Pa kad je dobio vecinu, formirajte Vladu vec jednom!!!
(mara, 17. maj 2008 13:24)

Kako zavidim africkim plemenima. Ne znaju sta su politicari, pare, vize, inflacija, garderoba im nije potrebna, hrane se zdravo, nema stresa...
(Blazenka, 17. maj 2008 13:29)

Slab ti je izgovor Tadiću. Svi su za Evropu. Pravi političari trebaju uvek da predvide sledeći potez protivnika. Na to je trebalo da misliš na vreme.
Zato je najbolje da priznaš poraz i daš ostavku. Gotovo da si uspeo da naš ubediš u pobedu u izbornoj euforiji one noći. Neka nakaradna matematika. Zato treba da preuzmeš odgovornost i da se povučeš sa političke scene.
Dve trećine Srbije ionako će na lokalnom preuzeti tvoji protivnici a na Republičkom predsednik jedva da ima neka ovlašćenja da im se suprostavi.
(Sasa, 17. maj 2008 13:51)

Pa ako ste osvojili ve�inu, �ta �e vam onda SPS da formirate Evropsku vladu.
(Dejan, 17. maj 2008 12:58)

Politika me ne interesuje bas zbog ovskvih izjava predsednika. Ko je dobio vecinu na proslim izborima, a ko je formirao vladu? Cemu izbori kad ste svi isti?
(nezaunteresovan, 17. maj 2008 13:17)

Ни Тадић није упозорио грађане који су гласали за ДС да ће њихов програм после 12. маја бити програм Слободана Милошевића и његових наследника. Такође, г. председник би требало да узме допунске часове из математике за 1. основне, па да научи већ једном то сабирање. А кад га научи, онда нека лепо сабере и видеће да је тзв. "Европска Србија" добила мање. Нажалост.
(Ранко, 17. maj 2008 13:22)

Tadic je stvarno prolupao.
Ovo on prati logiku Cede u poligrafu. Pa po ovoj logici radikali su prije par godina imali na izborima debelu vecinu pa su prema tome trebali da formiraju oni vladu a ne DS.
Ljudi se previse pale ko ce formirati vladu. U stvarnosti ko god da formira vladu imace jako slabu vladu sa marginalnom vecinom. Ljudi ne budite smijesni po svim vaznijim pitanjima sve stranke ce voditi slicnu politiku. Samo sto ce evropa ili rusija zavrcati ruke vladajucoj koaliciji na razlicite nacine. krajnji rezultat je isti.
(alex, 17. maj 2008 13:30)

G. predsednice, zar vam nije malo nelagodno da kao predsednik drzave delite narod, na proevropske i toboze svetce, i na antievropske odnosno samodestruktivne?
Koliko je meni jasno, vi ste u koaliciji sa 5 stranaka usli na izbore, i u Beogradu ste za samo 5 poslanika jaci od vadikala koji su izasli sami!Ja mislim i da se ta volja gradjana treba uzeti u obzir i da je zapravo ta vecina, VECINA!
(bora bora, 17. maj 2008 13:51)

Vidim ovde svi daju savete i kritikuju jedni druge. Moj predlog je da svi razmislimo o tome kako pomoci Borisu, a ne samo ga kritikovati i biti pametan. To je najlakse! Ako mi Vojislav Kostunica bude ponovo Premijer ja cu prvi sesti ispred vrata nase zgrade Vlade protestvujuci (na miran nacin) zbog cina nepostovanja moje volje, a i vecine drugih... .ajd da vidim ko ce mi se pridruziti!?
(Zoran Madzarevic, 17. maj 2008 13:58)

"DSS u predizbornoj kampanji svoje birače nije upozorio da će njihova politika posle 12. maja biti program Vojislava Šešelja", rekao je Tadić i istakao da to predstavlja "obmanu građana".
Apsolutno se slazem sa ovim citatomm, kao sto je vec neko dobro primetio, Kostunica je zloupotrebio lik i delo Ace Popovica u predizbornoj kampanji i glasovi koji su osvojili u Beogradu ne pripadaju DSS jer se
Popovic ne pojavljuje na pregovorima koji se vode sa radikalima i to se moze protumaciti kao njegovo distanciranje. Ako se ta cinjenica moze iskoristiti na legalan, legitiman i demokratski nacin, Tadic i DS imaju obavezu i dusznost da na tome insistiraju.
(Andjelija, Beograd, 17. maj 2008 12:35)

Boris ovo izjavljuje da nam ustedi pare, jer da on to ne kaze morali bi da pijemo nesto za smirenje!
(Loshmi, 17. maj 2008 12:38)

Ovaj Koštunica je običan SLUGA svog naroda.
(777, 17. maj 2008 12:46)

To vec znamo! A, sta dalje?!
(Sandra, 17. maj 2008 12:55)

Ve�inu ima onaj koji skupi 126 mandata u Parlamentu. I nema tog postizbornog tuma�enja rezultata koji mo�e da spre�i formiranje vlade bilo koje kombinacije koja skupi 126 ili vi�e mandata. Ovo �to radi predsednik Tadi� je veoma opasno.
(Byja, 17. maj 2008 12:56)

A ja se, eto, iako njihov glasač u ovoj izbornoj epizodi, nešto ne sećam da su Boris Tadić i DS upozorili birače da će paktirati i ulaziti u koaliciju sa SPS-om i/ili LDP-om.
(Mladen Jankov, 17. maj 2008 13:02)

Gopodine Tadicu i vi ste slagali gradjane. Sto niste pre izbora rekli gradjanima da delite istu politiku sa SPS-om.
Jedino mi nije jasno od kada je broj 102 veci od broja 108
(Branko, 17. maj 2008 13:42)

Tadi� je potpuno u pravu. Izvolite PREDSEDNI�E uzmite stvar u svoje ruke i formirajte VLADU. Ako ne uspete u tome SAMI STE KRIVI.
(MILE, 17. maj 2008 12:38)

izgleda da ce luzersko provociranje od strane dss i ns uspeti i da ce tadic postajati sve ochajniji da napravi vladu, svaki put dodajuci po josh koje ministarstvo spsu u koje ce koshtunica i db ubacivati svoje ljude
(voren, 17. maj 2008 12:42)

Raspisi izbore Tadicu, reci da su za sve krivi (sto i jesu) srs-dss-sps i na sledecim izborima ces oavojiti apsolutnu vecinu. Ne zaboravi:
Svet voli pobednike!!!
(A. H., 17. maj 2008 12:59)

Pred odrzavanje izbora, Vojislav kostunica pustio je u etar pricu o povlacenju sa politicke scene (to je za mene tada bilo jedina razumna stvar koju je u poslednjih osam godina rekao). Danas vidimo da je ta najava bio cist blef, jer se nadao da ce imati bolje rezultate, pa ce ga kao svi moliti da ostane jos malo, da pomogne Srbiji. Ovako grcevita borba za ostanak na vlasti, nije vidjena ni kod Milosevica, prosto da covek ne poveruje do kojih je granica ponizavanja spreman da ide! Saznacemo uskoro sta su motivi, za neke znamo, a za neke cemo tek saznati. Ovaj covek zasluzuje da mu se sudi za vele izdaju zemlje!
(sasa jokic, 17. maj 2008 13:23)

Na žalost, matematika je ponekad neprijatno tačna.
Tadiću, tvoje je da sastaviš Vladu sposobnu da reši mnoga pitanja vezana za opstanak srba i Srbije.
Ali isto tako i da sprečiš bilo kakvu pljačku naroda, odnosno države, osim ako u svemu tome i sam ne učestvuješ svesno.
Znamo za razne ministre privrede i privatizacije koji su sada mali Tajkuni po Srbiji, znamo ih.
A isto tako i za mnoge afere koje i dan danas nisu rešene, počevši od Janjušević-Kolesar, Kofera pa do Sartida, ali i najnovijih, luka Beograd, pa i Zlatiborski hoteli na rasprodaji!
Na žalost ima i drugih primera.
(Srebrni letač, 17. maj 2008 13:27)

Sedi Tadicu. Kec ko vrata! Popravni iz matematike, ili padas godinu.
(profesor, 17. maj 2008 13:45)

Na ovom forumu se uglavnom oglasavaju pristalice bezuslovnog evropskog puta Srbije, ali se cak i vecina njih, sudeci po komentarima,
ne slaze sa ocenama predsednika Srbije, sto je cinjenica nad kojom bi on morao da se zamisli. Boris Tadic zaista nema pravo da drzi lekcije iz morala bilo kome, pogotovo posle poslednjih izjava o SPS-u (koji je i kadrovski i programski ista nepromenjena stranka). Znacajan deo kampanje ZES-a se zasnivao na plasenju naroda devedesetim godinama u kojima je, da podsetim, SPS sve vreme bio na vlasti. Pritom, u sadasnjem rukovodstvu SPS-a ima puno ljudi iz tog perioda kojima ne pada na pamet da se stide svoje proslosti. Naprotiv. Punuda Borisa Tadica za koaliciju sa ZES-om za njih predstavlja ne samo eventualni povratak na vlast, nego i veliku moralnu satisfakciju. Zbog toga, predsednice Tadicu, imate pravo da se borite za interese svoje koalicije cak i po cenu ulaska SPS-a u vlast, ali nemate pravo da drzite moralne pridike bilo kome.
(BB, 17. maj 2008 13:46)

Iz ovog saopštenja za štampu prosto kaplju suze gospodina Tadica koji ne moze da prezali odlazak njegove partije sa vlasti.
Ni u jednoj zemlji zapadne demokratije (kojoj DS navodno tezi) ovakvo direktno, partijsko mešanje predsednika Republike u koalicione pregovore stranak ne bi bilo tolerisano. Da ne pričamo o tragikomičnom osporavanju parlamentarnoj većini da formira vladu.
Setimo se samo predsedničkih izbora u SAD 2000. g. Tada je Buš na nivou SAD dobio manje glasova od Al Gor-a, ali je pobedio zahvaljujući većinskom izbornom sistemu (pobednik u saveznoj državi osvaja sve elektorate te države). Ne sećam se da je ikome palo napamet da ospori legitimitet njegove pobede.
Jednostavno, moramo se naučiti da u pravnoj demokratskoj državi postoje pravila igre i pridržavati ih se i kada gubimo.
(realan, 17. maj 2008 13:49)

Ko o toj temi drugacije misli mora se dobro preispitati dali je za buducnost ovog naroda svojih unuka i dece. Mi mozemo da se borimo za svoje najbolje na terenu niko jos nije pobedio utakmicu ako nije izasao na teren.
(Milan, 17. maj 2008 12:44)

Izgleda da DSu ovi medijski spinovi nece da uspeju. Sve je na gurku, nema veze samo da uspe, ali cini mi se da nismo pobedili i da ce ipak oniradikali i ostala bulumenta. Cemu ona glupa slavlna na ulici kad su brojevi vec prve noci pokazivali da ce da bude frka i da je SPS dobio najvise. Gade mi se.
(demokrata, 17. maj 2008 13:01)

newsflash tadicu: nije dobio. osim ako sps ne racunas u "proevropske snage". ili kostunjavog.
(handbanana, 17. maj 2008 13:02)

Iako se neslažem u svemu sa politikom Borisa Tadica, moram da primetim da ovi komentari do sada podsecaju na Nemacku izmedju dva rata (sto je vec daleka istorija..)kada su komunisti koji su bili po broju članova jači od nacista kao svoje protivnike videli ostale socijalističke i levo orjentisane partije a ne upravo naciste. Dakle nije trenutak da bezrezervno napadamo Borisa Tadica vec da prepoznamo prave "neprijatelje" države i naroda i naročito naše budućnosti a to su bez sumnje radikali i narodnjaci. U to ime, zaboga moramo ih (DS) podržati u nastojanju da naprave vladu!!!
(desertfox, 17. maj 2008 13:37)

Izgleda da je i Tadic oboleo od sindroma neobavestenosti. Treba ga obavestiti da evropski kurs nije dobio vecinu i da DS nece formirati skupstinsku vecinu makar isli u Pozarevac na grob i trazili oprost.
Iskreno mi je zao sto u Srbiji ne postoji ozbiljna opozicija DS-u i ostalim populistima koje jedino zanima vlast i novac.
(Cira, 17. maj 2008 13:45)

Ma sve je to u redu i da se razumemo-ja sam za demokrate, ali ko se seca(nije bilo tako davno) na proslim parlamentarnim izborima pobedili su radikali. I sta se desilo? Nista, skupilo se 1300 "proevropski" orijentisanih stranaka i napravili vladu. To isto moze da se desi i sada(samo u drugom smeru). Ne znam zasto Tadic dize toliku galamu-pa ne tako davno isto je radio on sto sada rade Radikali.
(Rak Sebastijan, 17. maj 2008 13:54)

za neke izjave bi trebao da snosi posledice kao i da podnese ostavku.
(demokrata, 17. maj 2008 14:09)

Kao i uvek u Srbiji sto puta izgovorena laž postaje istina
(ja, 17. maj 2008 14:10)

Колико се сећам демократи никада нису имали већину па су ипак били на власти. Председник републике је у демократским друштвима надстраначка личност која по ступању на дужност замрзава своје страначке (ако их има) активности. Господин Тадић се понаша крајње лицемерно јер народу прича о демократији, а понаша се као да је у деведесетим годинама прошлог века.
(Simon, 17. maj 2008 14:14)

Jeste dobio vecinu, ako skupite 126 poslanika u Skpstini, ako ne onda nije. Ja mislim da nije, jer SPS nije nikada bila stranka koja se zalaze za evro integracije, da je ikada bila nebi se desile 90-e i nebi se desili ratovi. Vi svi zaboravljate ko je srusio nadu SFRJ i premijera Anteu Markovica da se priblizi EU, da ne pominjem Socijaliste koje su prve uzjahale na ideologiju nacionalizma, ko je stvorio SPO, SRS, DSS, do duse SPO se transformisao, zato je i nestao sa politicke scene. Odgovor je jednostavan, SrBsko drustvo nije jos uvek sjahalo sa ideologije SPS, jer ta stranka je nosilac nacionalne ideologije koja jos i danas zivi, pogledaj te rezultate izbora. Stog smatram da je gerhota terati Srbe da idu u EU kada nece. I molim Predsednika da zadrzi malo donstojanstva i sebi i gradjanima koji misle drugacije od vecine u srbiji, neka ih neka formiraju vladu, i neka vladaju sve dok se SrBsko drustvo ne transformise u normalno Evropsko-Srpsko drustvo, onda nece trebati da se od SPS trazi da postanu ono sto ocigledno nisu, niti mogu biti.
(Sajo, 17. maj 2008 12:59)

U Srbiji nema buducnosti nebitno ko bude napravio Vladu!Za sve je kriv Sloba i SPS!I oni danas da odlucuju o Srbiji, mislim posebno na onag dedu iz PUPS!Za evropsku Srbiju nije dobila 50+ tako da nemoze sami da naprave Vladu, sa LDP nemaju vecinu!Tako da cekam nove izbore. Zdravo.
(Zoki, 17. maj 2008 13:00)

nije svejedno,
nije mi jasno to da smo se posle devedesetih ponovo odlucili na to da nam sps(ivica dacic) kroji sudbinu!!!
ne mogu da verujem!
(sinisa, 17. maj 2008 13:15)

Evroppki blok je dobio vecinu jer cak i u DSS ima proevropskoj strana i cak i u SPS-u. Da su te stranke jasno izjavile pre izbora iDSS i SPS da nisu za Evropske integracije, ne bi doili glasove. 75% gradjana Srbije jeste za EU, ali sta to vredi kad je politicka situacija u Srbiji takva da jos nije rascistila sa DB-om, preko Miskovica i Beka, koje ne zele da se odreknu njihovog monopola vlasti. Zato njima rusofislki elementi i odgovaraju preko SRS i DSS.
(Miki, 17. maj 2008 13:46)

Tadic je dobro prepoznao i u pravu je. Kolicija oko SRS, DSS i SPS je evropski orijentisana sa jednom malom razlikom u odnosu na DS: i srpski su orijentisani tako da ne vode "neformalne" razgovore i dogovore u Briselu vech u Beogradu.
Zasstita interesa, gradjana i teritorije Srbije jedan od osnovnih i najvazznijih zadataka vlade Srbije ali i njenog predsednika. Posvetite se svom poslu i vreme je da prestanete da opanjkavate Kostunicu i kod kuche ali i napolju.
Posle toliko godina sam i ukapirao zassto ga mrzite i zassto vam je najvechi politiccki protivnik: uporno se bori da vas sprecci u messeteranju privredom Srbije.
Nadam se samo da chete biti konstruktivna opozicija u interesu Srbije.
(Milos Ilic, 17. maj 2008 13:54)

Pa, kakvu većinu, šta ti pričaš!!!pa, i radikali su imali vecinu(sami!)pa nisu bili u vladi. Ceo taj demokratski blok ima 103 poslanika(+ ludi cheda)i to je to.max.nemas(izgleda)većinu u parlamentu, brate, a to je najbitnije.
(cccc, 17. maj 2008 14:05)

Tadicu izgleda ne vredi pricati i objasnjavati osnovne matematcke operacije! On je u potpunom delirijumu jer je izgubio vlast. E pa postovani predsednice tako je to kad se odreknete stranackih prijatelja LDP-a i kolega i proglasite ih za otpadnike one koji su izneli najveci teret u borbi protiv zla sa kojim vi sada zelite da formirate vladu! I jos jedna stvar kad vec pominjete da onaj nesrecni Kostunica nije pomenuo biracima da ce nakon izbora voditi politiku SRS-a ne zaboravite da ni Vi niste pomenuli biracima da cete voditi politiku SPS-a nakon izbora a jos manje da ste pomenuli kako je ideologija socijalista ista sa vasom kao i sa Cankovom Dinkicevom i iznad svega ideologijom Vuka Draskovica koga su ti isti socijalisti nekoliko puta hteli da ubiju... Ako ste izgubili na izborima nemojte nas i dalje da pravite ludima kao sto ste nas namagarcili kad ste pre godinu dana dali Kostunici da bude premijer ni tada niste svojim biracima rekli da ako glasaju za vas da cete voditi politiku DSS-a. Zato tisina predsednice!
(realni, 17. maj 2008 13:20)

I sta sad znaci deo te izjave vezan za Kostunicu? Kada bi se bivsi premijer ne daj Boze predomislio i pozeleo da napravi koaliciju sa DS, ti bi ga Borise oberucke prihvatio. Da li bi u tom slucaju ti bio ista bolji od njega? Posle prethodnih izbora si ti bio taj koji je izneverio volju vecine nas koji smo glasali za tebe i dozvolio da osoba sa odlikama kameleona bude premijer. Zato bolje cuti. Zbog takve tvoje politike, sigurno vise od deset posto onih koji nisu glasali cine razocarani simpatizeri Demokrtske stranke.
(ssergio, 17. maj 2008 13:21)

Ubedljiva većina??? Kako to???
Zar to nije 50% i više. Meni ovde ništa nije jasno, u kampanji se bore protiv povratka u 90-te a sada su prihvatljivi oni koji su vladali od 1990 do 2000. Zašto g. Predsednik ne prihvati da je na ovim izborima prošao kao radikali na prošlim i pređe u opoziciju.
(nesa, 17. maj 2008 13:44)

Molim bilo koga iz okruzenja predsednika da mu kupi digitron.
P. S. A jel moze neko da mi navede primer iz demokratskog sveta u kome je predsednik drzave ostao aktivni predsednik stranke kojoj pripada?
(sila, 17. maj 2008 13:46)

Izborna matematika a i prosta logika kaze drgacije gospodine predsednice, suprotan tabor ima vecinu, zato je glupo pricati tako. Kao predsednik morate postovati Ustav, a on kaze da ko sastavi vecinu, on sastavlja i vladu i na kraju ko kaze da su u suprotnom taboru antievropski orijentisani? Nije tacno. Ja sam vrlo evropski orijentisan. Ekonomski gledano, buducnost je uz Rusiju od koje u velikoj meri zavisi i EU!
(Goroljub Paunovic, 17. maj 2008 14:01)

Postovani Gospodine Tadicu, iz moje Porodice do ovih Izbora ste Vi i DS imali 11 glasova (jedanest Glasaca) od ovih izbora i Vaseg ulizivanja i izjednacavanja Ideologije i pravca sa SPS dokazali ste da nista niste bolji od SPS, SRS, DSS-NS a jos gori i od LPD-a. Verujte da nikad - Nikad vise niko iz moje Porodice nece dati glas za Vas i DS, Vi ste bruka i sramota celokupnog Demokratskog Pokreta. Vi trvrdite da SPS i DS imaju iste zelje iste pravce istu ideologiju ne Vi nemate nista zajednicko osim jednog da sacuvate Vase licne pozicije, Vase Fotelje i Vase pljackaske interese u ostatku Privatizacije ove jadne Zemlje. NIKAD VISE U ZIVOTU za DS Partiju NIKAD
(Bivsi DS glasac, 17. maj 2008 14:03)

E ovo će baš da potrese Šešelja i Koštunicu. Dok je Tadić otvarao šampanjac na balkonu drugi su se dogovarali kako da prekroje narodnu volju. Koliko vidim skoro su se i dogovorili. A onda tamna će biti noć Srbijo...
(otpisani, 17. maj 2008 13:03)

Predsednice Demokratske stranke, nadam se da cete sa sledbenicima Slobodana Milosevica formirati pro-evropsku vladu koja ce napokon da lici na juzno americke vlade koje su juznu ameriku demokratizovele, i koje sada zive u izobilju svega i svacega. Ipak je Slobodan Milosevic bio faktor stabilnosti na Balkanu kao sto ste i vi sada, kako citam sta govore americki i engleski ambasadori.
(avion, 17. maj 2008 13:46)

Bespotrebno drobi i kompromituje poziciju Predsednika Republike. Bolje neka proguta svoj ponos i fomrira vladu sa SPS-om nego sto sada ide po medijima kao dete kome su "razbili nos kada se igrao ispred zgrade" jer mu je sada djavo kriv sto nema vise mandata. Realno nemože ništa da učini sem da još oslabi svoju moralnu superiornost laprdanjem po vikend štampi.
(Vladimir, 17. maj 2008 14:12)

Jel ima neko nešto da doda?

Nisu političari krivi. Narod koji ih bira je kriv.

Vrh strane Riziko priziva novu revoluciju...
+Odgovor na post sa citatom

Mr.No

16:25, 17. May 2008     |    post #2

Pol:

III - Discentes

Imam ja.

Ko je bio B. T. za vreme Đinđića? Niko. Nije mu ni do kolena. Ni onda ni sada.
Barbika bi da zaplače. Ej i on je predsednik svih građana.

Na šta smo mi spali da mali Sloba bira kuda plovi ovaj brod. Sramota.

Vrh strane

JSrdjan

16:57, 17. May 2008     |    post #3

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 2.December 07

Jel ima neko nešto da doda?

Imam i ja. Jasno nam je za koga navijaš, i dosadan si u tome, (kao i svi radikali, uostalom!).
A ako nemaš šta pametno da kažeš, prekini da smaraš ljude sa pravdanjem zašto radikali treba
da formiraju vladu sa Koštuncem i debelim Dačićem. Da imaju ponosa, odavno bi otišli u
ilegalu. A to važi i za Tadića kad je spao na to da se ulaguje penzionerima i Dačiću zbog nekoliko
mandata.

jer se ne stidim svog otegnutog govora i slanine i kudeljnih gaća,
od paorske sam krvi, psovki, radosti, snova...

Vrh strane JSrdjan Prijatan badnje veče i Božić! Hristos se rodi!!!

Slučajni prolaznik

18:43, 17. May 2008     |    post #4

Pol:

III - Discentes

imam i ja.

@ riziko
jes' da si u pravu ali dosta više sa politikom.
bilo kako bilo proćićemo ko' bosi po trnju

@ iceman
prca te riziko sa argumentima, ko malo dete

@ tadić
spasi srbiju i ubi se.

Da li je sve na ovom svetu slučajno? Ili...

Vrh strane Slučajni prolaznik odmara

JSrdjan

9:48, 18. May 2008     |    post #5

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 2.December 07

CITAT (Slučajni prolaznik @ 19:43, 17. May 2008)
imam i ja
@ iceman
prca te riziko sa argumentima, ko malo dete

KOJIM ARGUMENTIMA? Smesno! scratch_one-s_head.gif

jer se ne stidim svog otegnutog govora i slanine i kudeljnih gaća,
od paorske sam krvi, psovki, radosti, snova...

Vrh strane JSrdjan Prijatan badnje veče i Božić! Hristos se rodi!!!

Drbob

15:40, 23. May 2008     |    post #6

Pol:

V - Legionarii
Reg: 26.September 07

Da je 102 veće od 130 to mogu samo umobolnici svare.
Najveći gubitnik na ovim izborima uz DSS je DS, ima manje mandata nego na prošlim izborima. Kako?pa kada se razdeli na sve stranke koje su u toj koaliciji koliko ima DS?
Narod je protiv ovakvog ulaska u EU. To je realnost, sve drugo su budalaštine i laž i prevara.

ponosni potomak najstarije svetske civilizacije

Vrh strane Drbob pokušavam da spasim Srbiju

Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet