|
"... će ih Evropska unija terati da rade onako kako je najbolje za ovu zemlju." (Iceman)
Ode glupa tema Bravo demokrate na đubrište istorije, ali je pred sam kraj iznedrila novu temu:
Da li Evropska Unija radi u interesu Srbije ili ne?
Elem, moj konačni odgovor je da nisu oni filantropi, već rade samo u svom (i ničijem drugom) interesu. Kada firma preuzima drugu firmu, porebno je da ima svoje ljude na vodećim položajima, inače ne dolazi do preuzimanja. Isto važi i za države. Ne može da predsednk vlade bude neko drugi već njihov čovek ili da nemaju većinu u izglasavanju svojih zakona.
Kada EU tj. njihove firme budu došle ovde, naizgled će biti lepo (u svakom slučaju bolje nego kada nam nametnu sankcije ili bombarduju), ali će profit odlaziti van Srbije. Radnici će biti zaposlenu u firmama - ok, ali oni i njihova deca i njihovi unuci i praunuci će raditi za strane firme, njihovu decu i njihove unuke.
Nemojte da se zavaravate da iko iz Eu dolazi ovde iz zabave ili zato što smo im mi baš simpatični. Imaju svoj interes i ostvariće ga ili štapom (bombama) ili šargarepom (donacijama koje će zaraditi nazad).
Ako verujete da SAD donose demokratiju, onda verujte da EU i SAD nam žele dobro. Ako verujete da su okupirali Irak i postavili marionetsku vladu zbog nafte, onda znate i šta je budućnost Srbije.
Nisu političari krivi. Narod koji ih bira je kriv.
|