Jako dobro se secam kad sam mala bila isla sam cesto u Institut za majku i dete na ocne kontrole. Svaki put kad bi me tata vodio i kad bismo zavrsili tamo kupio bi mi pljeskavicu u nekoj socijala trafici koja se nalazila preko puta glavne kapije za ulaz u Institut. To je ono bedno vreme inflacija kada brza hrana prakticno nije postojala, ili bar nije postojala u nasim zivotima. Taj osecaj moje radosti kad dobijem pljeskavicu, ono iscekivanje kraja pregleda da bismo isli po klopu i sam ukus zeljno iscekivane hrane nikada necu zaboraviti!!
Ko ovo procita verovatno ce misliti - jadno dete, nisu mu davali da jede...
Ali zaista ne znam cemu se danasnja deca mogu obradovati toliko koliko sam se ja radovala toj pljeskavici!
Cula sam da taj kiosk i dalje postoji tamo, nisam skoro prosla.
Stvarno se odlicno secam kako je izgledao, kao stare Politikine trafike, samo u beloj boji.
Prvu platu kada sam dobila u zivotu prvo sto sam sebi kupila bila je neka pljeskavica..
Ne obozavam ih sada, samo me uvek podseti na taj osecaj..
Sada brzu hranu jedem sa namerom da se ugojim i nista.. Samo bacam pare.
I odlicna je fora sa gotovom kuvanom hranom ali ne onom iz Rodica, nego npr tako nesto na merenje postoji u jednoj mesari blizu mene.. Nije lose kad se nema vremena.
Palacinke ne volim da kupujem, uvek mi bude muka od njih, ali zato je pica obavezna s vremena na vreme..