Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Botox - i otrov i lek

Jaca

Botox - i otrov i lek

22:03, 3. March 2008     |    post #1

Pol:

IV - Immunes
Reg: 10.October 07

Medijska gužva oko botoxa nije smanjila broj onih koji čekaju na svoju inekciju otrova.

Sredinom februara ljubitelje lepote iz šprica i zavisnike od otrova protiv bora uznemirila je vest da američka Uprava za hranu i lekove (FDA) proučava izveštaje o propratnim pojavama botoxa. To rade na zahtev ugledne zadruge potrošača Public Citizen koja traži da se, zbog nuspojava, na botox stavi upozorenje, tzv. Black box. Black box znači jasno upozorenje da lek može prouzrokovati ozbiljne komplikacije.

- Naša analiza pokazala je da je između 1. novembra 1997. i 31. decembra 2006. godine samo u SAD-u zabeleženo 180 slučajeva vrlo ozbiljnih reakcija posle inekcija - rekao je tom prilikom Sidney Wolfe, direktor iz Public Citizena. A u tih 180 slučajeva je i 16 smrti, četiri kod dece.

Iz firme Allergan, najvećeg svetskog proizvođača lekova na bazi botulinum toksina, tvrde da nikada nije zabeležen ni jedan smrtni slučaj povezan sa botoxom i odbacuju optužbe na svoj račun.

Tvrde i da je najveći broj ozbiljnih reakcija zabeležen kod dece koja se leče zbog spasticiteta (grčenja) udova, a to je tzv. off-label upotreba, dakle izvan indikacija. Ipak, medijska gužva nije smanjila broj holivudskih zvezda koje su u protekla dve, tri nedelje stajale u redu za svoju dozu otrova lepote - u danima pre Oscara estetski hirurzi padnu s nogu od umora dajući inekcije botoxa svima koji žele lepo da izgledaju na dodeli zlatnog kipa. Nekima su lica toliko ukočena od botoxa da i sami podsjećaju na kipove.

Američko stručno društvo plastičnih hirurga nedavno je objavilo podatak da se u SAD-u godišnje obavi četiri miliona terapija botoxom. Zarada? Više od 1, 4 milijarde dolara godišnje. I raste.

Vanessa Williams, zvezda serije “Ružna Betty” otvoreno je priznala svoju ljubav prema botoxu. - Koristim ga, a mislim da to radi i većina ljudi koje znam. Za mene je on čudesni lek. Nema rezova, nema hirurgije. I volim ga! Njenu ljubav prema botoxu dele mnoge slavne ličnosti. Samo malo manje otvoreno govore o tome. Od Kim Cattrall iz “Seksa i grada” do Nicole Kidman, Sylvestera Stallonea, Madonne, Kylie Minogue i Liz Hurley - svi su isprobali kozmetičku snagu jednog od najmoćnijih otrova u prirodi.

Uskoro i protiv dečje glavobolje?
Botox je ustvari trgovačko ime za botulinum toksin A - u većim količinama izaziva botulizam, smrtonosno trovanje. U kozmetičke svrhe botox se daje uz pomoć malenih, tankih igala ravno u mišićnu skupinu koju treba “zalediti” ili “ukočiti”, a najčešće su to bore na čelu i između obrva, oko očiju, one na vratu i oko gornje usne. Otrov sprečava otpuštanje neuroprenosnika acetilkolina pa nema stezanja mišića koje uzrokuje nabiranje kože i stvaranje bora.

Botulinum toksin se više od dvadeset godina koristi i u lečenju poremećaja u funkciji očnih mišića (poput strabizma ili “gledanja u iks”), raznih neuroloških stanja kod kojih postoji grčenje (cerebralne paralize), Parkinsonove bolesti i pojačanog znojenja. Iako FDA treba uskoro da odlučiti hoće li botox nositi upozorenje, u istoj ustanovi ujedno razmatraju i novu indikaciju za primenu tog otrova u lečenju jakih glavobolja kod dece.

Life Is Too Short To Fuck Ugly People !

Vrh strane Jaca zeli jos neki suncan dan!
+Odgovor na post sa citatom

Jaca

Botox - i otrov i lek

23:30, 24. March 2008     |    post #2

Pol:

IV - Immunes
Reg: 10.October 07

Evo sta se desi kada se pretera...

Life Is Too Short To Fuck Ugly People !

Vrh strane Jaca zeli jos neki suncan dan!

itaka

Botox - i otrov i lek

6:56, 25. March 2008     |    post #3

Pol:

I - Tirones
Reg: 7.March 08

Svaki teror donosi žrtve, pa i teror lepote. Možemo mi da pričamo do mile volje kako "prolaznu lepotu mladosti na vreme treba zameniti lepotom duha" kada nam se sa svih strana smeškaju mlada lepa lica, što mnoge baci u depresiju kad se pogledaju u ogledalo. Nije čudno što se holivudske zvezde i zvezdice tako nemilosrdno izlažu svemu što će im obezbediti mladelački izgled. Slatka je opijenost popularnošću i slavom i mnogi bi da se ovim vinom opijaju što duže, ali avaj... Slatku mladost treba nekako zaustaviti, jer kome su zanimljive stare babe i dede.. Mi i ne moramo da idemo čak do Holivuda da bismo videli razne varijante Dorijana Greja... Botox, laseri, šta god, sve nam su nam bliži i dostupniji i postaće svakodnevica ne samo javnih ličnosti, već svih koji bi malko da zaustave vreme. Posledice? Koga briga dok komplimenti o lepom izgledu pljušte na sve strane. O tome će da misle "sutra", kao Skarlet O'Hara... .

Vrh strane

sanjac

Botox - i otrov i lek

14:28, 25. March 2008     |    post #4

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

http://www.24sata.co.yu/show.php?id=23045

Doktor Danijel Serano iz Argentine uništio je zdravlje američkih zvezda ubrizgavajući im u lice smesu za podmazivanje automobilskih delova. Uhapšen je i čeka ga deportovanje u Argentinu. Inekcije su prouzrokovale čvoruge po licu ostavljajući duboke ožiljke.
Jedna od žrtava je i Elvisova udovica Prisila Presli (62), koja je na usnama dobila čvorugu, zbog čega nije mogla da govori, a hranila se na slamku. Serano je 2003. godine došao u SAD i vrlo brzo postao najtraženiji hirurg. Automobilsku smesu nazivao je "čarobnom", a tu uslugu naplaćivao je između 300 i 500 dolara. Većina klijenata bila je oduševljena izgledom pa su na njegov tretman počele dolaziti sve svetske zvezde.
Osim u ordinaciji, Serano je zvezde ulepšavao i na tzv. "botoks zabavama", na koje najviše dolaze neuspele Plajbojeve zečice.
Broj pacijenata koje je otrovao još se istražuje, ali pretpostavlja se da su njegove usluge koristili Nikol Kidman, koja je zavisna o botoksu, Majkl Daglas, Donatela Versaće i drugi.

Ne znam jel botoks otrov ili lek, ali sam sigurna da smesa za odmazivanje auto delova nije pozeljna za koriscenje u kozmeticke svrhe.

Sa druge strane, Glumica Vanesa Vilijams navodno praktikuje zaista neobičan kozmetički ritual. Ona za lep ten koristi svoju mokraću koju stavlja na lice. S obzirom na to da glumica ima zaista dobar ten, ostaje pitanje da li je za to zahvalna tretmanima u kozmetičkim salonima ili njenoj jutarnjoj mokraći. http://www.24sata.co.yu/show.php?id=22988

Tako kazu novine... ja i dalje koristim moju NIVEU...

Vrh strane

* Mirjana *

Botox - i otrov i lek

17:33, 25. March 2008     |    post #5

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 1.November 07

CITAT (sanjac @ 14:28, 25. March 2008)
Tako kazu novine... ja i dalje koristim moju NIVEU...

Što je sigurno - sigurno je! clapping.gif

Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.

Vrh strane

*J*

Botox - i otrov i lek

21:20, 27. March 2008     |    post #6

Pol:

VIII - Signifer
Reg: 18.October 07

Bože, kako su veštačka njihova lica!
Kao da su voštane figure...

"But you turned the way
And I start to cry
I'm lost without your love
And I won't survive

Don't leave me
Alone tonight
I'm lost without your love
And I won't survive"

Vrh strane *J* je veoma srecna: 1) Konacno komp!!!! 2) bla, bla, bla... :)

Milica

Botox - i otrov i lek

10:30, 4. September 2008     |    post #7

Pol:

IV - Immunes
Reg: 15.September 07

Peglati se inekcijama Botoxa, koji blokira prenos nervnog podražaja i izaziva paralizu pojedinih mišića, nije tako banalno.
Evropska agencija za lekove (Emea) utvrdila je da je više od 600 osoba koje su dobijale inekcije Botoxa imalo ozbiljnih tegoba, a u 28 slučajeva su pacijenti umrli, piše nemački tjednik Focus.

Radi se o slučajevima do avgusta 2007., navodi Focus u izdanju od ponedjeljka.

U Nemačkoj se radi o 210 slučajeva od 1994., među kojima pet smrtnih, piše Focus koji se poziva na Nemačku agenciju za lekove.

U julu 2007. Evropska unija uputila je dopis zdravstvenim radnicima u kojima ih je upozorila na opasnosti povezane sa tim toksinom.

U februaru 2008. Food and Drug Administration (FDA), američka nadzorna institucija za lekove, upozorila je da upotreba Botoxa može biti opasna, čak i smrtonosna u slučajevima predoziranja.

Botulinum toxin, koji blokira prenos nervnog podražaja i izaziva paralizu pojedinih mišića i time dovodi do popuštanja grča, koristi se u kozmetičkoj industriji i ubrizgava se za "brisanje bora i pomlađivanje lica". Međutim stručnjaci upozoravaju da je po svom poreklu otrovna i 40 miliona puta toksičnija od cijanida.

Vrh strane Milica voli zeleno

sanjac

Botox - i otrov i lek

11:01, 4. September 2008     |    post #8

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

Vidm, pjevac Knez se upeglao samo tako...

Vrh strane

Kraljica

Botox - i otrov i lek

13:07, 23. October 2008     |    post #9

Pol:

III - Discentes
Reg: 22.October 08

Ja sam protiv botoksa

Vrh strane Kraljica trenutno sam na netu druzim se sa vama.veliki kiss

Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet