CITAT (majamo @ 23:19, 28. October 2008)

da išla sam. bila sam u situaciji kada mi je pomoć bila jako potrebna. tu pomoć nisam dobila od rodbine, prijatelja, poznanika, kolega s posla, jer je moj problem bio totalno MOJ i nisam se mogla otvoriti drugima. a nisam se mogla sama izvuči iz problema koji su se gomilali kao začarani jedan za drugim. bila sam svjesna da nemam snage pomoći sama sebi iako sam pokušavala na sve načine: šetnja, druženja, muzika, kupovanje, i sl. ali depresija je bila snažna, olujna. za tri mjeseca izgubila sam 10 kg, niti sam jela niti spavala. borila sam se da ne poludim i ne izazovem haos u porodici, a pogotovo nisam htjela da moje dijete to osjeti. bila sam svjesna opasnosti u kojoj sam se našla jer sam pokušavala piti leksilijume, apaurine i antidepresive, koji nisu imali učinka, pa sam pokušavala šetati sama i mučila se dugim šetnjama do umora. ni to nije imalo smisla. a tek muzika, svaka pjesma je izazivala bol i suze, kupovina je bila totalni promašaj, a družiti se nisam mogla dugo jer sam stalno imala potrebu plakati. i to je to. bila su dovoljna samo tri odlaska kod doktora da se povratim i dođem sebi. ponovo sam osnažena, moralno izdignuta, i hrabro grabim naprijed. nisam više nikada otišla, ali ako bih se našla ponovo u sličnoj situaciji bez razmišljanja bih to ponovo učinila.
Bravo za hrabrost!
Ja sam imala 20 seansi nakon jednog teškog događaja i skroz sam se vratila sebi!
Sada sam ponovo u vrlo složenoj porodičnoj komplikaciji i ne znam šta da radim, ovde nema dobrih psihoterapeuta, te sama pokušavam nešto. Kupujem knjige uz popularne psihologije kao luda. dobro je čitati ih ali kada nemaš komplikovan problem.