Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

E-jelovnici u restoranima

Milica

12:12, 26. February 2008     |    post #1

Pol:

IV - Immunes
Reg: 15.September 07

Restorani u Evropi, Sjedinjenim Državama i Japanu testiraju novu tehnologiju koja će gostima omogućiti da jelo naruče sa ekrana na njihovom stolu, umesto da kao do sada zavise od konobara.

Osim smanjenje troškova, firme koje prodaju taj "elektronski jelovnik" tvrde da će on da privuče mlađe goste i da će povećati dobit, jer primamljive fotografije sočnih odrezaka i slasnih dezerta jednostavno teraju goste da naruče još.

Ta ideja bi mogla da ostane samo jedan u nizu trgovačkih trikova ili pomodarski hit...

Lanac privatnih restorana Conceptic u Izraelu već je ugradio tu tehnologiju u sushi barove, kafiće i restorane. Sistem se temelji na touch-screen tehnologiji koja se već koristi u kantinama sa samoposluživanjem ili za kupovinu karata u bioskopima i aerodromima.

"Sve je u kupovini na brzaka. Ako gost vidi sliku čokoladnog kolača, velike su šanse da će ga i naručiti", rekao je izvršni direktor Conceprica Adi Chitayat.

Ta firma je istim sistemima opremila svoje restorane u Francuskoj, Južnoafričkoj Republici i Belgiji.

Kako vam se dopada ovaj sistem?

Vrh strane Milica voli zeleno
+Odgovor na post sa citatom

Lara Croft

12:39, 26. February 2008     |    post #2

Pol:

III - Discentes
Reg: 18.September 07

Nije losa ideja sigurno su ovim poboljsali brzinu usluge, nema cekanja...
Ovo je odlicno resenje za klubove u kojima bude veca guzva, nekako u restoranu vise volim da ispitam konobara, da preporuci hranu/pice... .

Govori tiho i nosi psa sa sobom.

Vrh strane Lara Croft :)

sanjac

14:16, 26. February 2008     |    post #3

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

AKo u restoran ides da pojedes nesto na brzinu, samo zbog potrebe - dobra je ideja.
ako ides onako hedonisticki, da sva cula uzivaju, ipak ima nesto u onom caskanju sa konobarom, sta preporucuju, sta je specijalitet kuce... To sa specijalitetom kuce mi se i danas vrti po glavi, bila sam u nekom libijskom restoranu u centru Milana, konobarica govori italijanski i poljski, svuda slike nekih kamila, nazivi jela su na arapskom... i dan danas ne znam sta sam jela, a nije bas ni bilo zanimljivo...

Vrh strane

Daliboor48

12:27, 18. March 2008     |    post #4

Pol:

I - Tirones
Reg: 29.October 07

Do kraja cemo ici i u krevet sa kompjuterom.
sleep.gif

Nije problem izgubiti trenutak u zivotu vec zivot u trenutku.

Vrh strane

Lidija Vuksanović

10:12, 28. August 2008     |    post #5

Pol:

VIII - Signifer
Reg: 4.April 08

Retko idem u restorane i ne volim baš mnogo takva mesta. No nije loša ideja i ima logike u tome da će pre čovek poručiti nešto što vidi kako izgleda (pa makar to bilo na slici), nego ono u šta nije siguran. U svakom slučaju sigurno se manje čeka, nego kad uslužuje neki konobar ili konobarica.

Lidija

Vrh strane Lidija Vuksanović ....Laviću moj mili, ozdravi mi...

Jaca

11:45, 28. August 2008     |    post #6

Pol:

IV - Immunes
Reg: 10.October 07

Obozavam restorane, pogotovo da sa lepim drustvom zajedno nesto pojedemo. Osim hrane koja mora da bude kvalitetna, podjednako obracam paznju na ambijent i osoblje, ovako nesto bi mi samo pokvarilo uzitak i komunikaciju sa osobljem. Rado poslusam preporuku i savet konobara.

Life Is Too Short To Fuck Ugly People !

Vrh strane Jaca zeli jos neki suncan dan!

skeMaMen

16:03, 22. October 2008     |    post #7

Pol:

I - Tirones
Reg: 22.October 08

Dodao bih jos nekoliko stvari vezane za E-stolove, ali druge vrste:

Buduci da su stolovi soft-touch ekrani, mogu se prstom vrteti slike sa jelima i sl. Takodje, prilikom placanja, na stolu postoji senzor koji cita kod sa platne kartice koju samo stavimo na sto, tako da je i nacin placanja uproscen. Softver omogucava da se na isti nacin i daje baksis konobarima, koji je izrazen procentualno. Od softvera postoji i zanimljiviji deo (dok cekate hranu ili pice) a to je slaganje slagalice, ali ne one staticne na koju smo navikli, vec sa pokretnim slikama (!!!) video klipovima, kako i jos dosta toga drugog. Prica se tu ne zavrsava! Najzanimljiviji deo je sto mozete jednostavno vas fotoaparat staviti na sto i on ce biti (wireless naravno) vec povezan sa stolom, tako da sve slike iz aparata mozete listati, zumirati i gledati na ogromnom ekranskom stolu, sto vazi i za klipove koje ste snimali. Isto vazi i za pregled sadrzaja vaseg mobilnog telefona ili iPoda.

Ljudi, buducnost je odavno pocela... !

Vrh strane

Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet