Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Nezavisnost Kosova

andjeo007

Nezavisnost Kosova

10:32, 12. February 2008     |    post #1

Pol:

III - Discentes
Reg: 17.September 07

Šta će Srbija učiniti posle proglašenja nezavisnosti Kosova
Vanrednim stanjem brane vlast, a ne Kosovo
Autor: Ekipa „Blica“ | 12.02.2008 - 07:00

Moguće uvođenje vanrednog stanja u Srbiji, zbog najavljenog proglašenja nezavisnosti Kosmeta, ne bi imalo nijedan pozitivan efekat na sudbinu pokrajine i poslužilo bi samo u unutrašnje političke svrhe, jer bi na taj način DSS i SRS imale priliku da formiraju koncentracionu vladu. Iako DSS i SRS taj plan mogu da izvedu i podrškom radikala manjinskoj vladi, ovaj scenario omogućio bi im da optuže DS i G17 plus za izdaju nacionalnih interesa i da se ove dve proevropske partije okarakterišu kao nepatriotske. Vanredno stanje i nova koalicija - DSS i SRS, međutim, ne bi doneli promenu situacije na terenu.

Mogućnost uvođenja vanrednog stanja poslednjih dana su pomenuli ministar za Kosovo i Metohiju Slobodan Samardžić i potpredsednik SRS Tomislav Nikolić.

I believe i can fly...

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

sanjac

Nezavisnost Kosova

15:14, 12. February 2008     |    post #2

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

Mislim da je sve trgovina.
Bas to.

Vrh strane

Lara Croft

Nezavisnost Kosova

13:48, 15. February 2008     |    post #3

Pol:

III - Discentes
Reg: 18.September 07

CITAT
Nezavisnost u nedelju
15. februar 2008. 13:31 | Izvor: B92, FoNet, Beta
Skoplje, Priština. Ljubljana -- Kosovski parlament proglasiće nezavisnost u nedelju, 17. februara u 17 sati, izjavio je danas portparol kosovskog premijera.

Kako je ranije danas prenela francuska agencija Frans pres, kosovski premijer sazvao je za danas u 13.30 u Prištini konferenciju za novinare, na kojoj je moguće da će saopštiti datum proglašavanja nezavisnosti Kosova.

"Želimo da vas obavestimo o programu premijera Hašima Tačija za 15. februar 2008. godine - konferencija za novinare kosovskog premijera u pres centru prištinskog hotela Grand, u 13.30", navodi se u saopštenju iz Tačijevog ureda.

"Tači bi trebalo da saopšti datum nezavisnosti", izjavio je izvor agencije Frans pres, koji je želeo da ostane anoniman.

To će biti prva konferencija za novinare u pres centru danas postavljenom u hotelu Grand, za prijem nekoliko stotina novinara, koji su došli da prate događaje zbog najavljenog proglašavanja nezavisnosti, navodi Frans pres.

Prištinski "Zeri" danas je preneo da će deklaracija o nezavisnosti Kosova biti najverovatnije usvojena u nedelju.

List je naveo da će deklaracija sadržati tri osnovna pitanja - proglašavanje nezavisnosti, obavezu ostvarivanja plana Martija Ahtisarija i poziv misiji Evropske unije da dođe i NATO-u da ostane na Kosovu.

Sastanak Tačija i Gruevskog

Kosovski premijer Hašim Tači sastao se sa predsednikom Vlade Makedonije Nikolom Gruevskim u Skoplju.

Na susretu je bilo reči o zajedničkoj saradnji u više oblasti i pitanju demarkacije severne granice u delu prema Kosovu, pri čemu su Tači i Gruevski potvrdili svoja prethodna zalaganja i stavove da podržavaju plan Martija Ahtisarija, navodi se u saopštenju kabineta makedonskog premijera.

U šturom saopštenju vlade nema drugih detalja o sastanku održanom uoči nagoveštenog proglašavanja nezavisnosti Kosova. Nije navedeno ni tačno mesto sastanka. B92

Sta mislite, sta ce se desiti u nedelju... ?

Nece sve ovo da izadje na dobro... .

Govori tiho i nosi psa sa sobom.

Vrh strane Lara Croft :)

* Mirjana *

Nezavisnost Kosova

14:04, 15. February 2008     |    post #4

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 1.November 07

CITAT (Lara Croft @ 13:48, 15. February 2008)
Sta mislite, sta ce se desiti u nedelju... ?

Nece sve ovo da izadje na dobro... .

U nedelju će oni da proglase nezavisnost, mi ćemo udariti na sva zvona da ih ne priznajemo i da ne mogu oni to tako...
Oni će na to: "Baš nas briga! Mnogo jači igrači stoje iza nas... "

A jednoga dana (u ne tako dalekoj budućnosti) će se neki naši izvinuti nekim njihovima za sve što smo im "učinili"...
Sve mi to liči na neke ranije "situacije".

PS.
Bilo bi lepo da se ova moja predviđanja ne ostvare.

Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.

Vrh strane

Snežana

Nezavisnost Kosova

14:31, 15. February 2008     |    post #5

Pol:

III - Discentes
Reg: 28.January 08

CITAT (BlueButterfly @ 14:04, 15. February 2008)
U nedelju će oni da proglase nezavisnost, mi ćemo udariti na sva zvona da ih ne priznajemo i da ne mogu oni to tako...
Oni će na to: "Baš nas briga! Mnogo jači igrači stoje iza nas... "

A jednoga dana (u ne tako dalekoj budućnosti) će se neki naši izvinuti nekim njihovima za sve što smo im "učinili"...
Sve mi to liči na neke ranije "situacije".

PS.
Bilo bi lepo da se ova moja predviđanja ne ostvare.

Jako se bojim da si u pravu Bog mi je svedok da mi je žao zbog toga

Vrh strane

andjeo007

Nezavisnost Kosova

20:56, 15. February 2008     |    post #6

Pol:

III - Discentes
Reg: 17.September 07

Mirni protesti širom Srbije?

U Vladi Srbije razmatra se ideja organizovanja niza mirnih protesta protiv proglašavanja nezavisnosti Kosova, a prvi u nizu mogao bi da bude u Beogradu, 24. februara, saznaje Tanjug u Vladi Srbije.

pa ovo je bez komentara ne mogu da verujem da ce ovi nasi k... . da MIRNO protestuju dok se oduzima deo drzave?pa zar je to sve sto planiraju da urade... .stvarno sam bez komentara ili oni nisu normalni ili smo mi pali toliko nisko da nas ni takve stvari ne doticu

I believe i can fly...

Vrh strane

Riziko

Nezavisnost Kosova

21:20, 15. February 2008     |    post #7

Pol:

III - Discentes
Reg: 14.September 07

Kakav narod takva vlast.
Kakva vlast takve i odluke.

Nisu političari krivi. Narod koji ih bira je kriv.

Vrh strane Riziko priziva novu revoluciju...

* Mirjana *

Nezavisnost Kosova

23:14, 15. February 2008     |    post #8

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 1.November 07

Ljudi su mirno protestvovali (ako se pevanje računa u mirno) i za vreme bombardovanja, pa... Da li nam je to nešto vredelo?

Mirno ili "nemirno" kako god... Biće kako nam je već zacrtano (u nekom kabinetu u kome se kroji istorija današnjeg sveta). Niko me ne može ubediti da nova karta nije već nacrtana.

Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.

Vrh strane

Yossarian

Nezavisnost Kosova

12:21, 17. February 2008     |    post #9

Pol:

I - Tirones
Reg: 17.February 08

Све ово је један дуготрајан процес уништавања Срба.
Почело је од ЦГ и Македоније 45. Наставило се у Хрватској 91, Босни 92, Црној Гори кад оно би, сад на Косову... народ који се не брани осуђен је на стална повлачења.
Народ који се не брани биће стално нападан, никад неће моћи да живи у миру и нормално се развија.
Данас се неће десити ништа, они ће прогласити независност коју је наша влада унапред поништила и коју никад нећемо признати.

Bilo bi super, bilo bi super
bilo bi sjajno, beskrajno
mi tako mladi, sami odavno
bilo bi nezaboravno

Vrh strane

Milvul

Nezavisnost Kosova

16:26, 17. February 2008     |    post #10

Pol:

I - Tirones
Reg: 26.December 07

I to je to, sad su i Shiptari svoji na svome.j**i ga, Danas proglasiše nezavisnost podržani od svih onih zemalja koje su slične pokušaje u svojim zemljama ugušile u krvi. Dati tim divljacima koji su prljavi kao niko državu znači propast. Pa ima li taj svet oči?!Brzo će shvatiti da su se grdno zajebali, ima još onih koji će isto ovo pokušati u drugim zemljama.ko je bio na Kosovu a pogotovo u Prištini zna kakav je tamo smrad i štroka. Oni su obično pleme koje još ne zna za civilizaciju. Žao mi je Srba koji tamo žive, treba ih dovesti u Srbiju a šiptari nek žive u svom smradu i prljavštini.

Vrh strane

1 2 3     
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet