Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Novi zakon o bezbednosti saobraćaja

Dusan Peric

14:02, 5. August 2008     |    post #21

Pol:

I - Tirones
Reg: 4.August 08

Nisam procitao ceo predlog tog novog zakona, procitao sam samo neke njegove odrebe i moje je misljenje da se o njemu uopste ne treba ni raspravljati u parlamentu niti bilo gde drugde, vec da se kao takav treba odbaciti u celosti.
Po sadasnjem zakonu i propisima o saobracaju, ukoliko se oba postuju. Uopste nije moguce da dodje do nesrece. Tako da samo treba postovati sadasnje zakone i pravila.
To treba da sprovedu saobracajci ali ne tako sto rutinski zaustavljaju i maltretiraju gradjane trazeci slucajan prekrsaj, jaka stvar ako neko nije vezao pojas. Dok on gubi vreme sa tim neko drugi se zaustavio na sred puta da poprica sa svojim prijateljem koji se takodje zaustavio na sred puta(takvi obicno imaju Wien tablice) Ili stanu na put, ukljuce cetiri migavca i idu da kupe cigarete na trafici.
Jos gore rodjaci i prijatelji pandura koji ne moraju ni da imaju vozacku dozvolu.
Nedavno sam sa jugom isao na vanredni tehnicki i nisu me kaznili zato sto je bilo sve ispravno. Ali su me izmaltretirali da izgubim skoro sat vremena. Odkud se pandur razume u tehnicku ispravnost, pa nije on masinac. Vanredni treba da se radi u izuzetnim slucajevima kada dodje do nesrece i to po nalogu suda. Jer na tako nesto ipak treba da te uputi koliko toliko pismeno lice. Ili treba ukinuti redovne tehnicke preglede, kao u Kanadi recimo.
Uostalom i nije toliko alarmantno, saobracajnih nesreca uopste nema vise vec manje nego ranije, s obzirom koliko sada ima vise automobila. A i putevi ne treba da budu tri metra nego 16. Saobracaj treba da je sto bezbedniji ali i sto brzi. Ta dva treba uskladiti. Ako vozite 40km/h nemoguce je da dodje do nesrece ali onda nam ni ne trebaju motorna vozila mozemo da koristimo konje.

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

Sijera

10:09, 10. August 2008     |    post #22

Pol:

II - Milites Gregarii
Reg: 10.August 08

Mnogo štošta nam i treba i nedostaje ali je trenutno najbolja stvar koju možemo da uradimo baš usvajanje tog i takvog zakona... Zapravo njegova primena... Ništa našeg čoveka ne može toliko da natera na neki red koliko udar na džep... A reda nam na putevima treba... Svi smo svedoci koliko se gine u saobraćajnim nesrećama, naročito u poslednje vreme... Bahatost i ludost treba zaustaviti i saseći u korenu...

Život se ne meri brojem udisaja koje napravimo, nego momentima koji nam oduzimaju dah...

Vrh strane

Dušan

13:22, 10. August 2008     |    post #23

Pol:

VI - Imaginifer
Reg: 25.July 08

Samo ako se bude strogo primenjivao. U suprotnom nema efekat.

Pravi te prijatelj povredi samo jedanput i to onda kada umre...........

Vrh strane Dušan odmara

1 2 3  
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet