Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Novi zakon o bezbednosti saobraćaja

Milvul

21:05, 25. February 2008     |    post #11

Pol:

I - Tirones
Reg: 26.December 07

Moj posao je umnogome vezan za vožnju, godišnje prelazim oko 70000 km, slažem se u potpunosti da se pooštre kazne za nesavesne vozače, ali..
Ne treba kažnjavati za nepropisno parkiranje jer nema adekvatnih uslova za propisno parkiranje.
Ne treba kažnjavati za neispravnu sijalicu jer i pored "sjajnog" Velje Ilića pravo je čudo što je i far još na mestu pored tolikih rupa a kamoli jedna sijalica.
Veoma sam zadovoljan idejom ovakvog seta zakona jer svakog dana gazim putevima ove jadne Srbije i nagledao sam se svačega i svakakvih ludaka. Ipak, najosnovnije je da se primeni rigorozna kontrola tehničke ispravnosti vozila jer se automobili više i ne odvoze na tehnički već se pregled završava telefonom. Ako neko vozi i samo 80 km/h a nije ispravan taj ubija kao i da je vozio 150km/h.
Ipak, od svega najviše me brine to što će policija sada da uzima mnogo više nego ranije a biće upisani bodovi samo nama smrtnicima.
Neka nam je svima Bog u pomoći.

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

Marria

12:11, 27. February 2008     |    post #12

Pol:

VI - Imaginifer
Reg: 25.January 08

Aj ´ da vidimo i to čudo...
Da vidimo kako će da funkcioniše u praxi! biggrin.gif
Ako smanji broj nezgoda - O. K.

Vrh strane

sanjac

12:18, 27. February 2008     |    post #13

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

Pre neki dan moj brat vozi u koloni, par vozila ispred i iza njega... naselje, ogranicenje je 40 ali on vozi 64, posebno sto se blizi blaga krivina. Saobracajac iz kolone izdvaja njega, uvek savesnog i vezanog... bas je sav po propisu. Pita brat a sto bas njega? Kaze, zato sto imas nov auto, hocu da vidim kakav je unutra. Auto je Skoda Roomster, ako je to luksuz, sta su onda svi dzipovi i Mercedesi, Audiji, Pasati... .? Po kom clanu je kaznjivo voziti Skodu???
I nije hteo da plati kaznu pa sad ceka plavu kovertu. Zato sto je cika hteo da vidi auto iznutra... i da ga ovaj okiti sa soma, dva...

Vrh strane

Mr.Black

12:23, 27. February 2008     |    post #14

Pol:

IV - Immunes
Reg: 15.September 07

Pandura ćeš uvek moći da podmitiš, osim ako:

a) im daju mnoooogo velike plate (što se neće desiti)

b) pojačaju unutrašnju kontrolu

Vrh strane Mr.Black ...hladnooooo

Disko Nindza

13:53, 11. July 2008     |    post #15

Pol:

III - Discentes
Reg: 17.September 07

Još bez novog zakona o saobraćaju

Nacrt zakona o bezbednosti saobraćaja, koji predviđa znatno oštrije kazne, tri godine posle završetka nije usvojen u Skupštini.

Nacrt je završen krajem maja 2005. godine, ali još nije usvojen u Skupštini Srbije. Predlog zakona najpre nije dugo upućivan u skupštinsku proceduru zbog spora Ministarstva za kapitalne investicije i Ministarstva unutrašnjih poslova oko toga ko će biti zvanični predlagač zakona. Nakon rešavanja spora Predlog zakona je dospeo u skupštinsku proceduru, ali još nije usvojen.

Prema prvobitnoj verziji zakona, vožnja pod dejstvom alkohola, sa više od 2, 1 promila alkohola u krvi, biće tretirana kao krivično delo za koje će moći da se dobije do tri godine zatvora.

Predviđa se i uvođenje kaznenih poena koji će biti upisivani u vozačku dozvolu, a prekoračenje određenog broja poena (18) značiće i poništavanje vozačke dozvole.

Granica dozvoljenog nivoa alkohola u krvi je 0, 3 promila. Policija mora da privede vozača kod kojeg utvrdi da vozi sa više od 1, 2 promila alkohola.

Dozvola će biti poništavana i za određeno prekoračenje brzine – za više od 50 kilometara na sat preko dozvoljene brzine u naseljenim mestima i za više od 70 kilometara na sat van naselja.

Uvodi se i kategorija nasilničke vožnje, kojom će biti smatrano grubo narušavanje saobraćajnih pravila ili nepažnja prema drugim učesnicima u saobraćaju.
B92

Vrh strane Disko Nindza se preselio u secanja.

sanjac

13:55, 11. July 2008     |    post #16

Pol:

V - Legionarii

Bruka i sramota.
Ljudi stradaju zbog tudjeg nemara, a krivci se izvlace, tuzno je sa koliko nula pise se tuga..

Vrh strane

* Mirjana *

17:57, 11. July 2008     |    post #17

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 1.November 07

CITAT (sanjac @ 14:55, 11. July 2008)
Ljudi stradaju zbog tudjeg nemara, a krivci se izvlace...

Istina, mnogi stradaju zbog tuđeg nemara, ali neki, bogami, zbog svog!
Zar zakon treba da me tera da vezujem pojas, poštujem ograničenje brzine, svetlosnu signalizaciju i prvenstvo prolaza. Te stvari bi trebale da se podrazumevaju. Svi smo mi naučili pravila prilikom polaganja vozačkog ispita i na našoj savesti je da ta pravila ispoštujemo. Ali...

Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.

Vrh strane

sanjac

13:37, 16. July 2008     |    post #18

Pol:

V - Legionarii

Reklo bi se da svi koji voze imaju polozen vozacki ispit (sve sa lekarskim uverenjem), a ponasaju se kao da u zivotu nisu culi za sta sluzi pesacki prelaz ili zuta traka.
Tuzno i ruzno sto zakon i kazne treba da regulisu kulturu, ali ako drugacije ne moze... bezbednost mora da se obezbedi, da je srece da svako o tome brine po svojoj savesti, zakon ne bi trebao.

Vrh strane

luckyboy

21:07, 25. July 2008     |    post #19

Pol:

I - Tirones
Reg: 25.July 08

slazem se u vezi zakona ali mislim da je ipak malo preostar u odnosu na nase puteve, a i uvek postoji opasnost od drugih nesavesnih ucesnika u saobracaju... .

Vrh strane

* Mirjana *

21:31, 25. July 2008     |    post #20

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 1.November 07

CITAT (luckyboy @ 22:07, 25. July 2008)
slazem se u vezi zakona ali mislim da je ipak malo preostar u odnosu na nase puteve, a i uvek postoji opasnost od drugih nesavesnih ucesnika u saobracaju... .

Da li bi mogao malo da pojasniš... Kakve veze imaju "naši putevi" sa novim zakonom? Ili možda ne treba da se pridržavamo propisa zato što se drugi "nesavesni" učesnici u saobraćaju ne pridržavaju? Kada ti nesavesni počnu da se udaraju po džepu - biće ih sve manje!

Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.

Vrh strane

1 2 3   
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet