Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Posao    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Magija

Offline Vucinic88

Magija

23:40, 26. January 2008     |    post #1

Pol:

III - Discentes
Reg: 22.October 07

Vjerujete li u magiju:

EVo jedan primjer nadjoh na net:

Znate one priče o babama vračarama, koje žive u nekim malim zabačenim selima, njihovoj domaćoj medicini, predviđanju spola djeteta i slične bapske priče? E pa ispostavilo se da bapske priče nisu samo bapske priče, a babe vračare nisu uvijek babe u pravom smislu te riječi, bar ne kad se radi o urocima.
Moja prijateljica dolazi iz jednog takvog mjesta i ima podeblje iskustvo s urocima u obitelji. Izdvojit ću samo jednu priču o njenoj teti.

Svake noći budila se točno u 2 sata poslije ponoći. Kada bi otvorila oči iznad nje bi se pojavio lik zmije. Osjećala je kao da joj neko sjedi na prsima i teško je disala. Ujutro je mislila da je to sve bila neka ružna noćna mora i da je cijelu stvar najbolje zaboraviti. No ista stvar se ponavljala večer za večer - točno 2 sata, zmija, pritisak na prsa i teško disanje. Pokušavala je probuditi muža koji je spavao pored nje, no koliko god se trudila nikako ga nije mogla probuditi. Nije htjela nikome to reći jer se bojala da će ljudi misliti kako je luda. Ipak jedne večeri je ispričala mužu što joj se događa i odlučili su da će zajedno budni dočekat 2 sata. Međutim koju minutu prije nego je sat otkucao 2 sata, muž je zaspao kao pokošen i zmija se ponovo pojavila. Mjeseci su prolazili, a ona je obolila od neke bolesti dišnog sustava. Iscrpljena od bolesti i nemoćna da nešto poduzme povjerila se svojoj majci, koja je odmah znala o čemu se tu radi. Znala je i kod koga da ode po pomoć – k jednoj «babi vračari». «Baba vračara» imala je «lijek» - kod nje su radili male križiće od čačkalica koje je ona trebala staviti na sve otvore kuće, vrata, prozori, ventilacijski sustav, ma na svaku rupu u fasadi. To je i učinila. Te noći u 2 sata čula je puhanje kroz kuću, kao da zmija pokušava ući, ali na kraju samo se čuo tresak u obližnjoj škrinji, koja je, kad ju je otvorila bila posve prazna. Poslije treska sve se smirilo, a zmija se nije pojavila. Sljedećeg dana otišla je opet toj svojoj «babi vračari», koja joj je rekla da je ovo tek trenutačna pobjeda, te ako želi potpuno zaustaviti taj urok mora učiniti sljedeće: netko će ju uskoro zamoliti za uslugu, uslugu koju ona u svakom slučaju mora odbiti, a ta osoba je upravo ona koja ju je urekla. Prošlo je bilo i mjesec dana i cijeli je događaj pomalo pao u zaborav kada ju je službenica na šalteru pošte, preko koje je redovito slala pošiljke, zamolila za sitnu uslugu. Sjetivši se svega, istog je trena tu uslugu i odbila. Bolest se na kraju povukla, ali uspomene i ožiljci ostaju.

Zivot je *urva ali ja sam MAKRO :P

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

Offline istina87

Magija

0:21, 27. January 2008     |    post #2

Pol:

VI - Imaginifer
Reg: 23.November 07

trudim se da ne vjerujem, medjutim, svakodnevno slusam i strasnije price od ove i onda se tacno nadjem u nedoumici da li su to samo umisljana ili pak nesyo vise?!!Strasno je ako vradzbine stvarno postoje, kako se izboriti sa time/Pomaze li jaka vjera u Boga ili je to nesto vise? Strah me od toga...

Bez komentara! U cutanju je sigurnost...

Vrh strane

Offline Vucinic88

Magija

0:27, 27. January 2008     |    post #3

Pol:

III - Discentes

CITAT (istina87 @ 0:21, 27. January 2008)
trudim se da ne vjerujem, medjutim, svakodnevno slusam i strasnije price od ove i onda se tacno nadjem u nedoumici da li su to samo umisljana ili pak nesyo vise?!!Strasno je ako vradzbine stvarno postoje, kako se izboriti sa time/Pomaze li jaka vjera u Boga ili je to nesto vise? Strah me od toga...

Istina87 aj reci neku najstrasniju sto si cula. ZELIM DA ZNAM!

Vrh strane

Offline istina87

Magija

0:31, 27. January 2008     |    post #4

Pol:

VI - Imaginifer

Jesi siguran?

Vrh strane

Offline Vucinic88

Magija

1:01, 27. January 2008     |    post #5

Pol:

III - Discentes

CITAT (istina87 @ 0:31, 27. January 2008)
Jesi siguran?

100%, ocu ujutro kad se probudim, docu za komp da se rasanim biggrin.gif

Vrh strane

Offline Nevena Filipovic

Magija

16:29, 29. January 2008     |    post #6

Pol:

III - Discentes
Reg: 3.October 07

Ja u to ne verujem, pa valjda i nemam problema s tim. Hvala Bogu! girl_smile.gif

Vrh strane

Offline Vucinic88

Magija

20:14, 29. January 2008     |    post #7

Pol:

III - Discentes

Nisam spava 2 noci zbog istine87 biggrin.gif

Vrh strane

Offline kittyqueen

Magija

5:54, 30. January 2008     |    post #8

Pol:

I - Tirones
Reg: 29.January 08

Magije, vradzbine, uroci, cini, kletve... vrlo su prisutni u nasim zivotima. Treba biti svestan toga. Uopste nije naivno. Dozivela sam i jedva prezivela, ali posledice su velike. Ako je neko imao bliski susret ove vrste, volela bih da se javi pa da razmenimo iskustva.
Pozz

Vrh strane

Offline Vucinic88

Magija

10:05, 30. January 2008     |    post #9

Pol:

III - Discentes

kittyqueen hajde reci neko iskustvo, zanima me to...

Vrh strane

Offline istina87

Magija

21:50, 30. January 2008     |    post #10

Pol:

VI - Imaginifer

CITAT (Vucinic88 @ 20:14, 29. January 2008)
Nisam spava 2 noci zbog istine87 biggrin.gif

Bas sam zla girl_devil.gif

Vrh strane

1 2 3   
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    2002-2008 Yu Media Group ::: hosted by eunet