CITAT (Rimda @ 7:20, 18. October 2007)

Meni nekako bezveze da koristim cirilicu... . niko je u svjetu gotovo ne koristi, pa zasto onda da silujem, nesto sto je vec odavna napusteno.. To bi bilo isto kad bi me pitali znate li Latinski jezik te koristite li se njime

mrtvo je mrtvo... .
Nekako mi se cini da ti nisi osoba kojoj je mesto na ovoj temi foruma (s obzirom na to koji avatar koristis). Ova prica se odnosi na one kojima je
srpski maternji jezik i samim tim cirilica pismo kojim bi trebalo da se sluze ili bar da znaju da se sluze. Ko god je zavrsio makar osnovnu skolu u Srbiji, naucio je da pise i cirilicu i latinicu. Mi ovde volimo da imamo siroko obrazovanje a neko ko zeli da raspravlja o jeziku i pismu bi trebalo da poznaje elementarna pravopisna pravila - latinski jezik se pise malim slovom a ne velikim (kako u srpskom, tako i u nekim drugim slicnim, da ne kazem "susednim" jezicima)
Velikim početnim slovom se piše:... .. prisvojni pridevi izvedeni od vlastitih imenica sufiksima -ov, -ev, -in:
Markov, Milošev, Marin, Bosančeva, Beograđankina
Malim slovom se piše:...... prisvojni pridevi izvedeni od vlastitih imenica sufiksima -ski, -ški, -čki, npr.
novosadski, beogradski, evropski, češki, niški, subotički, američki, kragujevački