Home    |    Web    Slike    Adresar    Posao    Putovanja   Forum   Mape    Info    |  info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Apple predstavio MacBook Air laptop

Online Zeleni Zub

19:31, 19. January 2008     |    post #1

Pol:

III - Discentes
Reg: 12.September 07

Stiv Džobs, glavni čovek kompanije Apple, predstavio je MacBook Air, jedan od najtanjih laptopova na svetu, na ovogodišnjem sajmu MacWorld u San Francisku. Pored toga objavljeno je da će Apple preko servisa iTunes iznajmljivati filmove, a predstavljen je i bežnični ruter Time Capsule.

Ultratanki MacBook Air težak je 1, 36 kilogram
MacBook Air je ultratanki laptop, njegov najdeblji deo je 0, 76 inča (1, 9 cm) a najtanji 0, 16 inča (0, 4 cm), a pokreće ga minimizirani Intel 1, 6 Ghz ili 1, 8 Ghz Core 2 duo procesor. Ekran ima 13, 3 inča, hard disk 80 gigabajta, a uz laptop dolaz i 2 gigabajta memorije. Za bežični prenos podržani su Bluetooth i Wi-Fi (802, 11), a ostale konekcije se mogu obaviti preko USB i Mini-DVI port. Ne postoje drugi portovi i slotovi, a nedostaje CD ili DVD uređaj. Cena laptopa će biti 1, 799 dolara, dok će Apple prodavati i eksterni DVD drajv za 99 dolara.

Drugi predstavljani proizvod je Time Capsule, bežični ruter kombinovan sa diskom od 500 gigabajta ili 1 terabajt, dizajniran da arhivira podatke bez kabla. Sličan je proizvodu Apple TV, koji je predstavljen na prošlogodišnjem sajmu, a biće veoma korisna alatka vlasnicima MacBook Air laptopa, posebno zbog nedostatka DVD uređaja.

Softver za iPhone je poboljšan i besplatan za preuzimanje, a još jedna velika novost je početak izdavanja filmova preko servisa iTunes. Onlajn iznamljivanje će dozvoliti korisnicima 30 dana da počnu sa gledanjem filmova, a onda 24 sata da odgledaju film. Do kraja februara iTunes će imati 1000 filmova.

Džobs je objavio da je Apple prodao 4 miliona iPhone uređaja za prvih 200 dana, kao i 5 miliona kopija poslednje verzije operativnog sistema Mac OS X.

B92

...Zeleni Zub se ne razlikuje mnogo od svojih prijatelja,
mandraka, fantoma i betmena.
Svestan svoje super moci,
Zeleni Zub poseduje istancan smisao za humor
kojim izbezumljuje svoje protivnike
a njih naravno ima mnogo...

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

Online sanjac

11:16, 20. May 2008     |    post #2

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

Danas sam pazarila Mac Book Pro.
Videcemo... zaista je ludilo masina, pitanje je koliko to meni uopste treba. Sve mi se cini da cu da ga izgustiram za par dana, isto kao i iPhone, i vratim se svom starom dobrom Compaq-u...

Mrzi me da odgovaram na glupa pitanja.

Vrh strane sanjac se raduje karnevalu brodova

Offline Jaca

11:29, 20. May 2008     |    post #3

Pol:

IV - Immunes
Reg: 10.October 07

Kako izgleda to cudo i kolika mu je cena?

Life Is Too Short To Fuck Ugly People !

Vrh strane Jaca ce danas da uziva :))

Online sanjac

11:34, 20. May 2008     |    post #4

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

CITAT (Jaca @ 12:29, 20. May 2008)
Kako izgleda to cudo i kolika mu je cena?

O karakteristikama, evo http://www.apple.com/macbookpro/specs.html

A cena... kao kad pevaljku pitaju koliko je platila aljinicu, tako cu i ja da trepnem i precutim.

Mrzi me da odgovaram na glupa pitanja.

Vrh strane sanjac se raduje karnevalu brodova

Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    2002-2008 Yu Media Group ::: hosted by eunet