Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Samopoštovanje

prof. Cobra

Samopoštovanje

17:27, 24. June 2008     |    post #21

Pol:

III - Discentes
Reg: 15.June 08

Moj bivsi komsija, serviser brojaca sipanog benzina, pokazao je, iz Sazaljenja, kradljivcima zaposlenim na pumpi kako da vrate brojace da se prikrije kradja.

Osudjen je vise od lopova, na 1godinu.

Moj drugi komsija, sudija, kaze da se ustrucavaju da kazne prekrsioce vise od 6 meseci, jer u protivnom strada brak.

Tako je i bilo. Supruga je trazila razvod, deca krenula svojim putem, sve je otislo bestraga.

Radoznao, kakav sam, posle zatvora slusao sam ga pred zgradom kako prica da su ga u zatvoru ponizavali i to najmanje stajanjem na kapiji u stavu mirno po citav satJedamput i potpuno go, cekajuci lekara da ga pregleda da nije nesto sakrio pri povratku(drogu ili sl.)

Jednoga dana zatekoh ga da pred zgradom da stoji u stavu mirno i iz ociju mu ide VODA. Ne, nije to licilo na suze vec na vodu koja lije, bez uzdaha, bez grimase. NEMO plakanje... Kao u redu ili koloni u zatvoru. Grozno.

Upitah ga pogledom, sta je.

Iz poluokreta videh da mu supruga kolima odlazi kod... .

"Kod drugoga" -ne znam kako je izgovorio.

Ubrzo je umro, ucutan, tih, nevidljiv.

Prvi put u zivotu sam video, nazalost svojim ocima, ono o cemu sam samo citao kod ruskih pisaca... Gubitak samopostovanja.!

Iz knjiga sam znao da to rade politickim zatvorenicima, ubijaju licnost u njima. Da li je laksa politicka smrt? Da li i ona ima za cilj da od ljudi
napravi ljusture, zive mrtvace, bez samopostovanja.

A, eto, neko bi rekao ironicno:Samopostovanje- vrlo vazna stvar.

I jeste, jeste, vrlo vazna stvar. Pa ipak ne treba biti preosetljiv. Mera je prava stvar.

Poenta? Nema poente. Zna se da ima i takvih kojima zatvor ne povredi samopostovanje. Naprotiv, pojavi se neka vrsta iskrivljenog ponosa, besa,
mozda kao psiholoska zastita od urusavanja licnosti. Ko zna?

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

Drbob

Samopoštovanje

12:12, 25. June 2008     |    post #22

Pol:

V - Legionarii
Reg: 26.September 07

Prošetajte svoj osmeh, vežbajte ga u prisustvu drugih - efekat može biti veoma uzbudljiv.

ponosni potomak najstarije svetske civilizacije

Vrh strane Drbob pokušavam da spasim Srbiju

Drbob

Samopoštovanje

14:01, 30. June 2008     |    post #23

Pol:

V - Legionarii

Probudite samopouzdanje

Koliko puta zbog nedostatka samopouzdanja niste zatražili povišicu, prišli osobi koja vam se sviđa i niste preuzeli kontrolu nad sopstvenim životom? Da biste kroz život koračali hrabro i s verom u sebe, poslušajte naše savete. Bićete zadovoljni sobom.

1) Klonite se džangrizavih ljudi koji negativno razmišljaju jer ćete i vi, pod njihovim uticajem, postati takvi.

2) Ponašajte se prema sebi kao prema najboljem prijatelju ili prijateljici. Ne kaže se džabe da, ako ne volite sebe, ne možete da volite ni druge.

3) Uvek gledajte napred. Nemojte da mislite na prošlost jer više ne možete da je promenite.

4) Morate da naučite da kažete NE. Nemojte da dopustite da vas kolege s posla, prijatelji, pa čak i članovi porodice iskorišćavaju. Zauzmite stav.

5) Odvojte vreme samo za sebe. Idite kod frizera, na masažu, bavite se sportom, nađite hobi. Čim počnete da se brinete o sebi, povećaće se i vaše samopouzdanje.

6) Jednom nedeljno jedite samo zdravu hranu. Uzimajte namirnice bogate vitaminima i moneralima i izbegavajte brzu hranu, masnoće, kofein, alkohol i šećer. Verovali ili ne, i hrana utiče na samopouzdanje.

7) Pre nego što počnete da se nervirate, zapitajte se da li vam je to zbog čega gubite živce zaista važno. Nemojte da se ljutite zbog sitnica, posebno ako ništa ne možete da promenite.

8) Oslobodite svoj um. Nemojte neprestano da razmišljate o poslu, stvarima koje morate da obavite. Osećaćete se bolje jer ćete znati da imate kontrolu nad svojim životom.

9) Kažite šta mislite. Nikada nećete dobiti ono što želite, ako to i ne tražite. Zato skupite hrabrost i recite ono što želite.

10) Smešite se i svet će se smešiti vama. Bićete srećniji i raspoloženiji, a ljudi će vas doživljavati kao večitog optimistu.

11) Učinite ono što morate. Setite se problema čije rešavanje odlažete danima. Napravite spisak i krenite u akciju.

lenjapita

Samopoštovanje

16:30, 1. July 2008     |    post #24

Pol:

II - Milites Gregarii
Reg: 23.June 08

Poštujem druge ljude do momenta dok mi ne pruže razlog da prestanem.
Poštujem pravila i autoritete u onoj meri u kojoj ih smatram potrebnim i smislenim.
A poštujem i sebe, mada ne onoliko koliko bih ponekad htela i kako zaslužujem. Znači, imam o sebi odlično mišljenje i volim samu sebe više nego što je iko ikada činio ili će činiti. To što ne mogu baš uvek da uradim za svoje telo i dušu ono što njima treba, su neke situacije (koje život čine) koje ne zavise od mene i na koje ja ne mogu da utičem.

Zaspao sam i sanjao: život je radost.
Probudio sam se i video: život je rad.
Radio sam i shvatio: rad je radost.

Vrh strane

*J*

Samopoštovanje

19:56, 1. July 2008     |    post #25

Pol:

VIII - Signifer
Reg: 18.October 07

Postujem sebe mnogo vise nego pre i srecna sam zbog toga!!!

"But you turned the way
And I start to cry
I'm lost without your love
And I won't survive

Don't leave me
Alone tonight
I'm lost without your love
And I won't survive"

Vrh strane *J* je veoma srecna: 1) Konacno komp!!!! 2) bla, bla, bla... :)

Lidija Vuksanović

Samopoštovanje

9:46, 2. July 2008     |    post #26

Pol:

VIII - Signifer
Reg: 4.April 08

Postoji izreka koja kaže: Poštuj sebe da bi te drugi poštovali. I trudim se da se držim toga!

Lidija

Vrh strane Lidija Vuksanović ....Laviću moj mili, ozdravi mi...

Drbob

Samopoštovanje

21:36, 4. July 2008     |    post #27

Pol:

V - Legionarii

Jedino Sunce, na nebu mog života sam ja!

Gane

Samopoštovanje

6:43, 26. July 2008     |    post #28

Pol:

I - Tirones
Reg: 25.July 08

CITAT (mia @ 23:24, 8. December 2007)
Koliko smo iskreni prema sebi

---------------------------------------------------------
ponekad i jesmo......

CITAT (prof. Cobra @ 18:27, 24. June 2008)
Moj bivsi komsija, serviser brojaca sipanog benzina, pokazao je, iz Sazaljenja, kradljivcima zaposlenim na pumpi kako da vrate brojace da se prikrije kradja.

Moj drugi komsija, sudija, kaze da se ustrucavaju da kazne prekrsioce vise od 6 meseci, jer u protivnom strada brak.

Tako je i bilo. Supruga je trazila razvod, deca krenula svojim putem, sve je otislo bestraga.

Radoznao, kakav sam, posle zatvora slusao sam ga pred zgradom kako prica da su ga u zatvoru ponizavali i to najmanje stajanjem na kapiji u stavu mirno po citav satJedamput i potpuno go, cekajuci lekara da ga pregleda da nije nesto sakrio pri povratku(drogu ili sl.)

Jednoga dana zatekoh ga da pred zgradom da stoji u stavu mirno i iz ociju mu ide VODA. Ne, nije to licilo na suze vec na vodu koja lije, bez uzdaha, bez grimase. NEMO plakanje... Kao u redu ili koloni u zatvoru. Grozno.

Prvi put u zivotu sam video, nazalost svojim ocima, ono o cemu sam samo citao kod ruskih pisaca... Gubitak samopostovanja.!

Iz knjiga sam znao da to rade politickim zatvorenicima, ubijaju licnost u njima. Da li je laksa politicka smrt? Da li i ona ima za cilj da od ljudi

I jeste, jeste, vrlo vazna stvar. Pa ipak ne treba biti preosetljiv. Mera je prava stvar.

Poenta? Nema poente. Zna se da ima i takvih kojima zatvor ne povredi samopostovanje. Naprotiv, pojavi se neka vrsta iskrivljenog ponosa, besa,

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
ovo je mnogo gorka priča...... užasna... .

Vrh strane Gane radim neku montažu na komp-u

Lidija Vuksanović

Samopoštovanje

12:52, 22. August 2008     |    post #29

Pol:

VIII - Signifer
Reg: 4.April 08

CITAT (prof. Cobra @ 18:27, 24. June 2008)

Priča je stvarno grozna i jako tužna.

Lidija

Vrh strane Lidija Vuksanović ....Laviću moj mili, ozdravi mi...

sanjac

Samopoštovanje

13:22, 22. August 2008     |    post #30

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

Neki od nas se secaju deda, nekadasjih zatvorenika sa Golog otoka.
Ukocenog lica, mimike koja bi ponekad bila nalik osmehu, ociju bez boje, glasa bez intonacije.
Ljudi a u stvari senke. Bez duse, ruka koja vise nije umela da pomiluje unuke.

Sa druge strane, bivsi komsija, bio je sav krzljav i sitan, neprimetan. Vidim momka koji lici na njega likom, pitam drugog komsiju, kaze "nabildovao se u zatvoru". Doduse, kasnije nije bio otporan na metak..

Vrh strane

1 2 3 4   
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet