Aladin.info
Članova: 4.528 Tema: 3.960 Postova: 156.227
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Kakvi su novinari?

prof. Cobra

Kakvi su novinari?

18:04, 7. February 2010 | post #1

Pol:

VI - Imaginifer
Reg: 15.June 08

Tesko mi je da postavim nekoliko surovih pitanje jer bih ih prvo morao sebi postaviti,
razmisliti i odgovoriti.
Pitanja glase:
1. Da li ste ikada bili intervjuisani od nekog novinara i shvatili da on vec od urednika ima zadatak kako Vi treba da
budete opisani u tom intervjuu?

2. Da li vam je jasno da bez obzira sta vi kazete -novinar ce napisati Svoj utisak i samo cete se krstiti necemu sto ste "vi
rekli".

3. Da li vam je poznato da tabloidi, pa i ostali ne Autorizuju tekst, tj ne daju vam na potpis pre no sto vas citiraju.

4. Da li mislite da novinari nisu tendenciozni i zlonamerni i zloupotrebljavaju svoja ovlascenja i iznudjuju "iće i piće".

5. Da li mislite da novinari ne žele da profitiraju od nekog intervjua? Bilo kog intervjuisanog(lekara, poslanika, advokata,
privatnika, restoratera ili hotelijera... . Konacno i od svog urednika, ako donese ekstra vest.

6. Mislite li da su novinari korumpirani. Navedite vaš %.

7. Šta objektivno možete da uradite nepoštenom i zluradom novinaru? Kome da se žalite?

8. Mislite li da bi se novinari normalnije ponašali da i za njih postoji neka regulativa u slučaju klevete.

9. Da li ste imali prilike da iskusite bahatost novinara?

10. Navedite ime jednog novinara u čije reči imate poverenja.

P. S. Imao sam prilike da, u mladim danima, pratim drugara koji je imao zadatak da intervjuise direktora Politehnicke
Akademijena N. Bgd i video ceo ciklus od uputstva urednika-do gotovog intervjua.(Nismo ni trebali ici-intervju je prepisan
od ranije.)

P. P. S. Imao sam prilike da zadnjh nekoliko godina prisustvujem intervjuima nekoliko polupoznatih licnosti i video
koliko je "trgovine"od strane novinarki i intervjuisanih da sam shvatio sta je cilj intervjua: Trgovina izmedju zainteresovanih.
Ono sto publika čita nema veze sa stvarnom pogodbom.(Da ne pominjem starlete i pevačice)

prof. Cobra šta trenutno radite?Slusam Road to Hell od Chris Rea(171 put)
Vrh strane +Odgovor na post sa citatom
bolo

Kakvi su novinari?

19:18, 7. February 2010 | post #2

Pol:

III - Discentes
Reg: 4.February 10

na sva pitanja osim devetog odgovor je "da"

Vrh strane +Odgovor na post sa citatom

Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2010 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet