![]() ![]()
|
Kakvi su novinari? |
Kakvi su novinari?
18:04, 7. February 2010 | post
|
|
|
Pol:
Lokacija: Beograd VI - Imaginifer Postova: 2.193 Reg: 15.June 08 |
Tesko mi je da postavim nekoliko surovih pitanje jer bih ih prvo morao sebi postaviti,
razmisliti i odgovoriti. Pitanja glase: 1. Da li ste ikada bili intervjuisani od nekog novinara i shvatili da on vec od urednika ima zadatak kako Vi treba da budete opisani u tom intervjuu? 2. Da li vam je jasno da bez obzira sta vi kazete -novinar ce napisati Svoj utisak i samo cete se krstiti necemu sto ste "vi rekli". 3. Da li vam je poznato da tabloidi, pa i ostali ne Autorizuju tekst, tj ne daju vam na potpis pre no sto vas citiraju. 4. Da li mislite da novinari nisu tendenciozni i zlonamerni i zloupotrebljavaju svoja ovlascenja i iznudjuju "iće i piće". 5. Da li mislite da novinari ne žele da profitiraju od nekog intervjua? Bilo kog intervjuisanog(lekara, poslanika, advokata, privatnika, restoratera ili hotelijera... . Konacno i od svog urednika, ako donese ekstra vest. 6. Mislite li da su novinari korumpirani. Navedite vaš %. 7. Šta objektivno možete da uradite nepoštenom i zluradom novinaru? Kome da se žalite? 8. Mislite li da bi se novinari normalnije ponašali da i za njih postoji neka regulativa u slučaju klevete. 9. Da li ste imali prilike da iskusite bahatost novinara? 10. Navedite ime jednog novinara u čije reči imate poverenja. P. S. Imao sam prilike da, u mladim danima, pratim drugara koji je imao zadatak da intervjuise direktora Politehnicke Akademijena N. Bgd i video ceo ciklus od uputstva urednika-do gotovog intervjua.(Nismo ni trebali ici-intervju je prepisan od ranije.) P. P. S. Imao sam prilike da zadnjh nekoliko godina prisustvujem intervjuima nekoliko polupoznatih licnosti i video koliko je "trgovine"od strane novinarki i intervjuisanih da sam shvatio sta je cilj intervjua: Trgovina izmedju zainteresovanih. Ono sto publika čita nema veze sa stvarnom pogodbom.(Da ne pominjem starlete i pevačice) prof. Cobra šta trenutno radite?Slusam Road to Hell od Chris Rea(171 put)
|
|
![]()
|
Kakvi su novinari?
19:18, 7. February 2010 | post
|
|
![]() Pol:
Lokacija: Arandjelovac III - Discentes Postova: 135 Reg: 4.February 10 |
na sva pitanja osim devetog odgovor je "da"
|
|
![]()
|
![]() ![]()
|
|
Lo-Fi verzija
Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o. © 2002-2010 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by |