Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Izbeljivanje zuba - šta, gde, kako?

dr. Miloš Radulović

19:21, 15. January 2008     |    post #11

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.November 07

thankyou.gif blush.gif

dr. Miloš Radulović
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net

"No beast so fierce but knows some touch of pity.
But I know none, and therefore am no beast."

Vrh strane dr. Miloš Radulović thinks, therefore postoji!
+Odgovor na post sa citatom

Drbob

13:50, 30. June 2008     |    post #12

Pol:

V - Legionarii
Reg: 26.September 07

Zašto morate da plaćate 10eura kada možete i sami da izbelite zube. Koristite 3% vodonik-peroksid, i pastu za izbeljivanje zuba koju proizvodi Oriflame.
I još nešto doktore:da liste upoznati sa tim da je fluor najveća prevara XX veka?
Pogledajte temu na forumu Zdravlje. Hvala.

ponosni potomak najstarije svetske civilizacije

Vrh strane Drbob pokušavam da spasim Srbiju

dr. Miloš Radulović

7:14, 7. July 2008     |    post #13

Pol:

V - Legionarii

CITAT (Drbob @ 14:50, 30. June 2008)
Zašto morate da plaćate 10eura kada možete i sami da izbelite zube. Koristite 3% vodonik-peroksid, i pastu za izbeljivanje zuba koju proizvodi Oriflame.
I još nešto doktore:da liste upoznati sa tim da je fluor najveća prevara XX veka?
Pogledajte temu na forumu Zdravlje. Hvala.

Izbeljivanje zuba se može izvesti na dva načina, i to:
1. Noćnom tehnikom, kada se odgovarajuća pasta ili gel nanosi na zube i nosi se za vrijeme spavanja. Aktivni sastojak ove paste jeste najčešće 3% vodonik peroksid. Da bi se bijeljenje uopšte i desilo neophodno je da sama pasta bude u kontaktu sa površinom zuba tokom čitave noći a to se postiže izradom specijalnih nosača (koji zapravo izgledaju kao štitnici za zube, samo mnogo tanji) koji se postavljaju na zube. Zato, ukoliko možete napraviti ili nabaviti ove nosače, bijeljenje možete slobodno i vi sami raditi.
2. Dnevna tehnika - koja se MORA raditi kod stomatologa jer paste koje se ovdje koriste kao aktivni sastojak sadrže 30% vodonik peroksid koji, ako dođe u kontakt sa mekim tkivima u ustima odmah dovodi do oštećenja.

Što se tiče fluora i njegove štetnosti - čitao sam negdje na netu o tome kako je zapravu čitavu "ideju da je fluor dobar za zube" iznijela i osmislila Američka vojska u periodu Menhetn projekta, i to da bi zataškala preveliku produkciju toksičnog fluora kao nusprodukta.
Koliko je to istinito ili ne, u to ne želim da zalazim. Međutim, na hiljade naučnih radova, stotine knjiga i ne znam ni sam koliko profesora mi govori sasvim suprotno. Da li je moguće da su svi oni pogriješili??? Ne bih to da tvrdim ali dokle god ne vidim makar jedan valjan dokaz da davanje fluora zapravo ne sprečava pojavu karijesa, dotle ću da ga preporučujem mojim pacijentima.

Upravo sam pročitao post o fluoru na forumu Zdravlje i primjetio sam nekoliko stvari:
1. svi radovi koji su tamo nevedeni datiraju najkasnije do 90-te godine tj. nema nijednog rada na toj temi objavljen u zadnjih 18 godina.
2. prvi naslov koji sam htio provjeriti jeste bio pod rednim brojem 9 i nosi naziv "Mortality of Selected Cities with Fluoridated and Non-Fluoridated Water Supplies, " New England Journal of Medicine, Vol. 298, pp. 1112-1116 (1978) gdje autor na kraju kaže: " I found no evidence of a harmful effect of fluoridation."
3. Zašto Robert Carlton koji kaže: "Fluoridizacija je najveća naučna prevara u ovom stoljeću" nema objavljen ni jedan rad na tu temu (bar ga nema na PubMed-u)?
4. Kako je ovo samo prevodeni tekst (čiji original možete pročitati ovdje) to mi fusnota prevodioca, koja glasi:
"Mislim da se fluor koristi prvenstveno radi mentalne kontrole ljudi zbog svog dejstva na hemijske procese u mozgu, kao i njegovog štetnog djelovanja na hipofizu. Čini se da je hipofiza omogućava potencijalnu vezu čovjeka sa duhovnim aspektom Svega Što Jeste, odnosno, višim ravnima postojanja. Bez nje, on može da vidi samo materijalne aspekte kako samog sebe, tako i svega ostalog, te se tako i ponaša u skladu s tim.
Tako je fluor jedna od supstanci koje izazivaju i održavaju čovjekovo duhovno sljepilo.
- u svakom slučaju, fluor nema nikakve veze sa zdravljem zuba, te preporučujem da se dvaput razmisli prije nego što se kupi zubna pasta sa fluorom!!! "

- mi takđe izaziva sumnju u sve ovo.

Činjenica je da se u onom spisku pojavljuju i neki radovi koji mi skreć pažnju te ću, barem zbog njih, detaljnije ispitati ovu temu sa ljudima kompetetnijim od mene.

dr. Miloš Radulović
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net

Milica

11:50, 28. July 2008     |    post #14

Pol:

IV - Immunes
Reg: 15.September 07

Procitala sam negde da postoji izbeljivanje zuba Zoom 2 UV lampom i da je potreban samo jedan tretman od 45 min da bi se zubi izbeleli?
Jeste li culi za to, da li znate gde mogu time da se izbele zubi i kolika je cena?

Vrh strane Milica voli zeleno

dr. Miloš Radulović

17:40, 28. July 2008     |    post #15

Pol:

V - Legionarii

CITAT (Milica @ 12:50, 28. July 2008)
Procitala sam negde da postoji izbeljivanje zuba Zoom 2 UV lampom i da je potreban samo jedan tretman od 45 min da bi se zubi izbeleli?
Jeste li culi za to, da li znate gde mogu time da se izbele zubi i kolika je cena?

Nisam čuo za UV lampe. Uglavnom sam nailazio na lasere mada im je princip isti a to je da povećaju temperaturu aktivnog gela koji se nanosi na zube.
Gdje ima tih ordinacija, ne bih znao. Pokušaj da ih potražiš preko neta. U zadnje vrijeme sve više i više ordinacija se oglašava tim putem.

Srećno!

dr. Miloš Radulović
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net

Jelmar

8:27, 29. July 2008     |    post #16

Pol:

III - Discentes
Reg: 18.October 07

DORAMAN je zakon za bele zube…. Tesko ga naci… secret.gif

Vrh strane

dr. Miloš Radulović

8:32, 29. July 2008     |    post #17

Pol:

V - Legionarii

CITAT (Jelmar @ 9:27, 29. July 2008)
DORAMAN

Šta je to? Pokušao sa da nađem na netu ali bezuspješno.

dr. Miloš Radulović
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net

Jelmar

8:37, 29. July 2008     |    post #18

Pol:

III - Discentes
Reg: 18.October 07

CITAT (dr. Miloš Radulović @ 8:32, 29. July 2008)
Šta je to? Pokušao sa da nađem na netu ali bezuspješno.
secret.gif http://forum.aladin.info/t854-doramad-pasta-za-zube

Vrh strane

dr. Miloš Radulović

8:48, 29. July 2008     |    post #19

Pol:

V - Legionarii

dumb.gif dumb.gif dumb.gif dumb.gif dumb.gif dumb.gif dumb.gif dumb.gif dumb.gif

dr. Miloš Radulović
doktor stomatologije
www.MojStomatolog.Net

Milica

11:11, 29. July 2008     |    post #20

Pol:

IV - Immunes
Reg: 15.September 07

Hhahahahha Jelmar te je zbunila skroz!!!!!

Napisacu na novoj temi taj clanak o izbeljivanju zuba Zoom 2 UV lampom ako nemas nista protiv.

Vrh strane Milica voli zeleno

1 2 3   
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet