Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Posao    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Vojska - civilno ili ne?

Offline andjeo007

Vojska - civilno ili ne?

9:18, 8. October 2007     |    post #11

Pol:

III - Discentes
Reg: 17.September 07

Da li mislite da vojska treba da se sastoji samo od profesionalaca?

I believe i can fly...

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

Offline BJeannette

Vojska - civilno ili ne?

14:33, 8. October 2007     |    post #12

Pol:

II - Milites Gregarii
Reg: 26.September 07

Ovo je bruka i sramota za Srbiju, da nema svoju vojsku. Gledajte malo kroz istoriju! Ko su bili najbolji ratnici?
Ja mislim da je to sa gašenjem vojske sve izrežirano sa zapada, što su sadašnji lideri lepo sproveli u delo. Ali... ne moramo mi čak ni da idemo u vojsku... mi smo genetski rodjeni kao vojnici... ako me razumete.

Vrh strane

Offline andjeo007

Vojska - civilno ili ne?

12:42, 15. October 2007     |    post #13

Pol:

III - Discentes

pa dokle god bude bilo takvih koji zele da idu u vojsku u" mirnodopskim uslovima" vec samo u ratnim ( verovatno ce tada dobiti skraceni kurs od par minuta o rukovanju oruzjem ) nama nece mnogo pomoci to sto smo genetski rodjeni kao vojnici( ocigledno da nismo svi)
i da naravno da treba da se ide u vojsku, prosto ne mogu da poverujem da sada treba i da se plati za to.ono kao ljubav prema rodnoj grudi i te fore je ocigledno izumrla sa svim onim vojnicima koji su sluzili 3 godine i dolazili kuci na 6 meseci
ALI NEKADA JE BILA CAST ICI U VOJSKU i postojali su sposobni i nesposobni, na nasu zalost izgleda da danas ima sve vise nesposobnih

I believe i can fly...

Vrh strane

Offline Rimda

Vojska - civilno ili ne?

6:34, 18. October 2007     |    post #14

Pol:

I - Tirones
Reg: 18.October 07

Ma kakva vojska i g***a... ta ko ce na Srbiju vise napadat i sta joj oduzet... Ta uzelo se sve evo sad je i Kosovo u zadnjoj fazi pred osamostaljenje i budimo realni, bolje tu lovu dat da se opreme fakulteti, jer mi se cini da ce se u buducnosti "mozgom a ne puskom" osvajati i porobljavati... . punish.gif

...POZDRAV SVIM MOSTARCIMA...

Vrh strane

Offline Shonetow

Vojska - civilno ili ne?

9:30, 18. October 2007     |    post #15

Pol:

I - Tirones
Reg: 20.September 07

Jel znate zašto više nije problem sagnuti se po sapun u vojsci?
- Sve ped**i služe civilno! biggrin.gif

Da mi je poliidejizam manji verovatno bih izbegavao vojsku, ali s obzirom da sam svestan stanja u kome se nalazim, invalid poput mene bi je svakako izbegao. Ne nisam invalid u bukvalnom smislu, već se samo tako ponašam... . došlo, bre, neko vreme gde nalazim sebe kako previse vremena provodim ispred ovog sokoćala. Mislim da bi me sam neki strah i pojam da bi morao šest meseci biti bez "omiljene igračke" odgovorio od ideje za služenjem vojske! "Kako sada da idem u vojsku kada sam na MySpace-u nakupio 896 prijatelja i 15 riba se nabacuje!"... njanajanj.
Rado bih digo guzicu iz ove fotelje i bacio se na disciplinu... Ne zbog vojske, države, zemlje i te maskarade... nego zbog sebe. Želeo bih sebe da vidim u 5 ujutro na nogama. Da osetim malo žuljeve i umor... . da SMRŠAM HAHA!! biggrin.gif biggrin.gif

A osim toga... nije vojska samo ratovanje. Vojska je i treniranje za timski rad u slučaju poplava, zemljotresa i tih situacija... Ili ćemo pokušati Drag%Drop sa mišem da izvučemo nekog iz vode... wink.gif

Mislim da treba više puta preispitati sebe oko toga!

Vrh strane

Offline dusala

Vojska - civilno ili ne?

14:55, 18. October 2007     |    post #16

Pol:

III - Discentes
Reg: 18.October 07

Vojska naravno, da li se pitas kako je bilo tvom dedi, ocu i jos mnogima koji su rodjeni ranije
pazi svi oni su muskarci i nisu bili tada te srece da imaju prijatelje, eto ipak su ziveli, a ja
sam vrlo cesto bila svedok njihovih prepricavanja kako su se lepo druzili sa ostalim vojnicima, njihovim zgodama, secanju, pa i danas druzenja sa tim vojnicima drugovima e od toga lepse nema, i tebe ce sutra tvoje dete to da pita, pa razmisli o lepoti vojske a ne samo lose sto danas cujes od razmazenih tatinih i maminih sinova... Ipak ovo je nasa drzava tu si rodjen, tu zivis i umires, pa
kakva da je nasa je, pozzzzzz hunter.gif

Srecnica

Vrh strane

Offline Mr.Black

Vojska - civilno ili ne?

15:01, 18. October 2007     |    post #17

Pol:

IV - Immunes
Reg: 15.September 07

CITAT (Shonetow @ 10:30, 18. October 2007)
Jel znate zašto više nije problem sagnuti se po sapun u vojsci?
- Sve ped**i služe civilno! biggrin.gif

Da mi je poliidejizam manji verovatno bih izbegavao vojsku, ali s obzirom da sam svestan stanja u kome se nalazim, invalid poput mene bi je svakako izbegao. Ne nisam invalid u bukvalnom smislu, već se samo tako ponašam... . došlo, bre, neko vreme gde nalazim sebe kako previse vremena provodim ispred ovog sokoćala. Mislim da bi me sam neki strah i pojam da bi morao šest meseci biti bez "omiljene igračke" odgovorio od ideje za služenjem vojske! "Kako sada da idem u vojsku kada sam na MySpace-u nakupio 896 prijatelja i 15 riba se nabacuje!"... njanajanj.
Rado bih digo guzicu iz ove fotelje i bacio se na disciplinu... Ne zbog vojske, države, zemlje i te maskarade... nego zbog sebe. Želeo bih sebe da vidim u 5 ujutro na nogama. Da osetim malo žuljeve i umor... . da SMRŠAM HAHA!! biggrin.gif biggrin.gif

A osim toga... nije vojska samo ratovanje. Vojska je i treniranje za timski rad u slučaju poplava, zemljotresa i tih situacija... Ili ćemo pokušati Drag%Drop sa mišem da izvučemo nekog iz vode... wink.gif

Mislim da treba više puta preispitati sebe oko toga!

Ako ti vojska treba da sebe dovedes u red, onda to nikako nije dobro... .

Za koga u vojsku, nije to vise ono sto je bilo...
Videli ste i sami sta se desava, koliko je samo u zadnjih nekoliko godina vojnika nastradalo pod "nerazjasnjenim" okolnostima... .neka hvala!

Vrh strane Mr.Black se smeska

Offline Shonetow

Vojska - civilno ili ne?

8:50, 19. October 2007     |    post #18

Pol:

I - Tirones

CITAT (Mr. Black @ 16:01, 18. October 2007)
Ako ti vojska treba da sebe dovedes u red, onda to nikako nije dobro... .

Da, vojska bi odvukla od svih svakodnevnih dosadnih obaveza... Šta je tu čudno?
CITAT
Za koga u vojsku, nije to vise ono sto je bilo...
Videli ste i sami sta se desava, koliko je samo u zadnjih nekoliko godina vojnika nastradalo pod "nerazjasnjenim" okolnostima... .neka hvala!

Za koga? Pa ne ideš u vojsku samo da bi išao u rat! Ajde pročitaj ono što sam napisao iznad. Ne teraj me da dajem konkretne primere.
A ako bežiš od smrti... to je već druga tema. Ali i sam znas da smrt ne bira ni vreme, ni mesto, ni pol, ni godište, pa čak ni one najbolje.

Vrh strane

Offline Disko Nindza

Vojska - civilno ili ne?

14:22, 23. October 2007     |    post #19

Pol:

III - Discentes

Ma pemetno bi bilo da ta vojska postane profesionalna. Pa lepo oni koji vole da se igraju rata... .samo nek izvole!

Vrh strane Disko Nindza pocinje da uziva...

Offline Shonetow

Vojska - civilno ili ne?

15:10, 23. October 2007     |    post #20

Pol:

I - Tirones

^Ima i tu istine, ali šta da radim ja koji bi želeo da nauči kako preživeti u teškim uslovima i gomilu stvari koji se tiče preživljavanja, sposobnosti, organizacije...

Da pokušam sa nekim primerom:
Poplava u tvom naselju. Voda počinje da ugržava tvoj i porodičan život kao i imanje. Takođe ugrožava i komšije. Može se spasiti ukoliko 30 ljudi reaguje na pravi način. Znači brzo dogovaranje - još brža akcija. Tu na scenu stupa iskustvo stečeno u vojsci. Da se tako nešto nama desi šta bi mi radili? Prvo bi pretražili Google sa "šta raditi u slučaju poplave". Okrenuli par telefona da zatražim da neko dođe da me spase? Ili pustiti da sve izgubim pa da krivim državu? E zato...

Vrh strane

1 2 3 4     
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    2002-2008 Yu Media Group ::: hosted by eunet