Home    |    Web    Slike    Adresar    Posao    Putovanja   Forum   Mape    Info    |  info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Vantelesna oplodnja

Offline Drbob

Vantelesna oplodnja

18:17, 4. October 2007     |    post #1

Pol:

IV - Immunes
Reg: 26.September 07

Alarmantan je podatak da je svaki peti par u Srbiji sterilan. Za pedesetak godina, predviđa se, bićemo nacionalna manjina u sopstvenoj zemlji.
Pošto su podaci alarmantni država je preduzela korake i finansiranje vantelesne oplodnje.
Zemlje u okruženju odavno finansiraju svoje građane:u Sloveniji se finansira tri puta, u Hrvatskoj dva puta, kod nas samo jedan pokušaj vantelesne oplodnje.
VTO je dosta skup zahtev i kreće se od 800-6000 evra.

ponosni potomak najstarije svetske civilizacije

Vrh strane Drbob pokušavam da spasim Srbiju
+Odgovor na post sa citatom

Offline Drbob

Vantelesna oplodnja

22:23, 5. October 2007     |    post #2

Pol:

IV - Immunes

Šta treba uraditi na vreme?
Dr. Aleksandar Saša Ljubić savetuje:
-redovne kontrole kod ginekologa-na šest meseci ili bar jednom godišnje;
- ako postoje bilo kakve tegobe, obavezno treba otići do ginekologa, jer akutne uoale lako prerastu u hronične i skoro polovina ih prođe neosetno;
- izbegavanje rizičnog ponašanja (menjanje partnera, odnosi bez zaštite), pravilna ishrana, bez pušenja;
- ukoliko žena dve godine, a ako je starija ona godinu dana, ne može da zatrudni, pod hitno treba da se javi lekaru;
- pobačaji takođe utiču na kasniju reproduktivnost(u 10 do 15 % slučajeva).

Offline BJeannette

Vantelesna oplodnja

14:52, 8. October 2007     |    post #3

Pol:

II - Milites Gregarii

Alarmantan je i podatak da ljudi neće ni da zasnuju porodicu jer nemaju čime da je hrane.
Tužno je to što se devojke u lepim godinama za udaju (25-30) pre odlučuju za abortus nego za radjanje.
Lepo je od države što je uvela besplatnu VTO... ali i to dete kad se rodi, treba da mu se pruži ono0 najosnovnije: mleko, pelene, odeću, cucle, kolica... i sve što ide uz bebu, a sve je to oporezovano sa 18%. Ovaj porez treba UKINUTI ako 'oćemo da se održimo kao narod.

Vrh strane

Offline Mr.Black

Vantelesna oplodnja

14:31, 13. October 2007     |    post #4

Pol:

IV - Immunes
Reg: 15.September 07

CITAT (BJeannette @ 15:52, 8. October 2007)
Alarmantan je i podatak da ljudi neće ni da zasnuju porodicu jer nemaju čime da je hrane.
Tužno je to što se devojke u lepim godinama za udaju (25-30) pre odlučuju za abortus nego za radjanje.
Lepo je od države što je uvela besplatnu VTO... ali i to dete kad se rodi, treba da mu se pruži ono0 najosnovnije: mleko, pelene, odeću, cucle, kolica... i sve što ide uz bebu, a sve je to oporezovano sa 18%. Ovaj porez treba UKINUTI ako 'oćemo da se održimo kao narod.

Zar taj porez nije ukinut?
Bila je neka prica letes o tome...

Vrh strane Mr.Black ode na more!

Offline Drbob

Vantelesna oplodnja

23:50, 14. October 2007     |    post #5

Pol:

IV - Immunes

Nije ukinut zato što se Dinkić ne slaže sa tim, a i DS sada brani taj PDV.

Offline BJeannette

Vantelesna oplodnja

7:34, 15. October 2007     |    post #6

Pol:

II - Milites Gregarii

Pa neće ni da ga ukunu skotovi... .baš njih briga za natalitet, važno je da oni sebi pune džepove... sramota je da mleko za bebu (zamena za majčino mleko) košta 398 dinara... a ta kutija traje 2 dana. To bi trebalo davati na recept!!!Nije majka kriva ako nema mleka da doji svoje dete. Postoje artikli koji su isključivo za bebe... i to MORA da se oslobodi poreza.

Vrh strane

Offline Drbob

Vantelesna oplodnja

3:50, 21. October 2007     |    post #7

Pol:

IV - Immunes

Prikacen fajlovi  dr_ljubic.doc ( 77.5k ) Broj skidanja: 141

evo šta kaže dr. Aleksandar Ljubić

Offline Severian

Vantelesna oplodnja

13:00, 22. November 2007     |    post #8

Pol:

II - Milites Gregarii
Reg: 15.November 07

CITAT (BJeannette @ 7:34, 15. October 2007)
Pa neće ni da ga ukunu skotovi... .baš njih briga za natalitet, važno je da oni sebi pune džepove... sramota je da mleko za bebu (zamena za majčino mleko) košta 398 dinara... a ta kutija traje 2 dana. To bi trebalo davati na recept!!!Nije majka kriva ako nema mleka da doji svoje dete. Postoje artikli koji su isključivo za bebe... i to MORA da se oslobodi poreza.

slazem se sa tobom.stvari za decu su neverovatno skupe.mleko je previse zaista a i druge stvari su skoro pa nedosupne.pa juce kad sam hteo da kupim detetu(1 god) cizmice frapirao sam se kad sam video da su ciciban cizme 5000 din!!!pa covece... od cega su majku?pa cizme za mene koji nosim 45 su 3000din.oni bre nisu normalni. cizme.i to vazi za sve ne samo za obucu.stvarno nesto treba da se ucini ako necemo da se stvarno jednog dana smestimo svi pod sljivu.

Vrh strane

Offline Drbob

Vantelesna oplodnja

10:42, 23. November 2007     |    post #9

Pol:

IV - Immunes

Iako tema nije politička, politika je svuda umešana. Prozapadno orijentisane stranke su dobile narađenje da Srbi mora da se svedu na 4, 5 miliona i zašto se onda čudite???

Offline dreamceatcher

Vantelesna oplodnja

13:05, 22. January 2008     |    post #10

Pol:

I - Tirones
Reg: 22.January 08

Drage moje, nadam se da ce moje iskustvo nekome pomoci>bila sam na privatnoj klicici Ivanovic u Grcica Milenka, zbog vantelene oplodnje. Ja sam zdrava i samnom je sve u redu bilo, problem dobijanja deteta bio je moj suprig. Na pomenutoj klinici sam se nasla obrativsi se Ass.nacelnici steriliteta u Narodnog Fronta, dr. Ani Mitrovic koja me je uputila na tu kliniku gde radi privatno. Primajuci inekcije Gonal-a posle svake sledece pocela sam da padam u nesvest, sto je kako tek sada saznajemo bio znak da je to bilo previse hormona. Prilikom aspiracije (vadjenja jajnih celija) desni jajovod mi je prosiren na 15mm, sto naravno niko nije primetio niti pogledao, nakon 48 sati su me zvali na embriotransfer i ja sam otisla. Niko mi nikada nije rekao mane I posledice vantelesne oplodnje, nedovoljno edukovana u tom domenu medicine mislila sam da do trudnoce moze da dodje I da ne moze I to je sve, nazalost sta sve moze da se desi nisu hteli da pricaju. Par dana nakom embrio transfera imala sam aritmiju, gusenje, groznicu, jako visoku temperature zbog cega mi je dolazila I hitna pomoc. Posle 14 dana uradila sam test, apotekarski urin test I bio je negativan, kroz krv, BetaHCG trudnoca mi je potvrdjena i navodno je sve bilo u redu. Kroz 2-3 dana sam prokrvarila i obratila se doktorki koja me je ubedjivala da je sve u redu i da primim inekciju Progesterona sto sam i uradila. Krvarenje se nije zaustavilo. Nije htela da me primi na pregled jos para dana govoreci mi da je rano da bi se nesto videli I da panicim bez razloga. Nakon tkz.odliva insistirala sam da dodjem i platim pregled, sto je naravno i prihvaceno. Nakon pomenutog izvadila sam ponovo BHCG i tada mi je rekla da se hitno hospitalizujem u Narodnog Fronta jer je trudnoca VEROVATNO vanmatericne prirode. U bolnici sam lezala preko 15 dana radjena mi je kirataza i svi neophodni pregledi ploda i dalje nije bilo a BHCG je neobjasnjivo poceo da raste kada je i pronadjena krv u stomaku. Uradjena mi je operacija-laparoskopija - plastika jajovoda gde je konacno i pronadjen plod. Bolovi su bili neobjasnjivi a hormone su poceli da rade u organiznu sto je psihicki dovelo do ludila pomisljala sam na samoubistvo, sve dok se hormone nisu procistili donekle iz mene.

Nakon nosenja mojih rezultata svuda i svakome, ustanovljeno mi je da je bila greska lekara i da je 1 od 2 embriona postavljen direktono u taj jajovod koji su prosirili na 15mm. Osakacena sam za ceo zivot i svaki pokusaj trudnoce, taj prosiren jajovod ce, kako kazu lekari "usisati" tj.povuci i svaka ce biti vanmatericna. Nosim se mislju da tuzim kliniku mada sumnjam da ce iko svedociti u moju korist, jer medicinski sporovi su uvek najtezi i najduzi a toliko novca sam izgubila da je to skoro 4 puta vise od prosecne cene vantelesne oplodnje.
Zelim da napomenem i to da me tokom boravka u bolnici do dana danasnjeg niko od pomenutih lekara nije pozvao tek da proveri kako sam tj. apsolutno niko iz klinike cak ni med.sestre

Vrh strane

1 2   
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    2002-2008 Yu Media Group ::: hosted by eunet