Aladin.info
Članova: 4.532 Tema: 3.966 Postova: 156.656

Aladin Putovanja

Aladin Putovanja - Srbija
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Fenomen-Koliko poznajete Beograd?

prof. Cobra

0:26, 29. October 2008 | post #1

Pol:

VI - Imaginifer
Reg: 15.June 08

Jedan moj komsija, penzioner-pripravnik, krene s novom penzionerskom markicom(a nije ga mrzelo) da obidje Beograd.

Sada ga lepo zamislite kako prelazi najduze beogradske linije (kao sto su npr 95, 9, 7 itd) u jednom potezu putujuci s kraja
na kraj i upoznavajuci nova naselja u koja ga nikakva potreba do sada nije vodila. Tako je jednom dosao ocaran pogledom sa
Vidikovca.

Dosao je sa zakljuckom da sada poznaje Bgd onako kako ga upoznaju samo doseljenici u Prvom kolenu, a da rodjeni u gradu bas i ne
poznaju grad.

Da li je u pravu?

prof. Cobra šta trenutno radite?Slusam Road to Hell od Chris Rea(171 put)
Vrh strane +Odgovor na post sa citatom
Mr.Black

12:53, 29. October 2008 | post #2

Pol:

V - Legionarii
Reg: 15.September 07

Upoznaj Beograd da bi ga lepse voleo!
Cesto krenem u istrazivanje grada, kao turista. Volim da obilazim ulice i mesta u kojima nikada nisam bio. Zato valjda i vidim sve njegove prednosti i mane, i mogu da kazem da volim Beograd i da je lep. Ne moze o tome da mi prica neko ko nikada nije ziveo u ovome gradu.

Mr.Black Back to Black :)
Ole Gunnar

19:57, 31. October 2008 | post #3

Pol:

III - Discentes
Reg: 29.July 08

Kada sam se pre sedam godina doselio u Beograd imao sam obicaj da sa drugarima svaki vikend radim upravo ono sto je profesor opisao. Seli bi u neki totalno nepoznati broj autobusa (po mogucstvu trocifreni) i zaputili se u nepoznato. Doduse pre toga bi kuci pogledali plan da vidimo gde cemo otprilike zavrsiti, a po povratku bi sledila detaljna analiza putesestvija koje je obicno bilo krunisano popijenim pivom i pojedenom studentskom suvom vecerom negde na teskoj periferiji grada. Ovakve izlete praktikovali smo vikendom i da nije njih neka mesta kao sto su Visnjica, Rakovica, Borca ili Mali Mokri Lug verovatno nikad ne bih ni obisao.

Priroda studentskog zivota i druzenja sa studentima su mi "nametnula" upoznavanje Beograda. Gotovo da nema dela grada u kom nisam boravio. Kasnije upoznajuci rodjene Beogradjane shvatio sam da poznajem mnogo bolje grad od vecine njih. To je verovatno i normalno jer se ljudi rode, odrastu, idu u skole u istom kraju bez potrebe da posecuju druge delove Beograda. Sta ima neko sa Novog Beograda da radi na Petlovom brdu? I tako...

Htedoh da postavim temu o najlepsem delu Beograda, ali moze se o tome i ovde. Ja cu reci svoje misljenje, a naravno "pravim" Beogradjanima je sigurno najlepsi njihov deo grada...
I pored oaza kao sto su Kosutnjak, Ada ili Topcider meni najlepsi deo je Zarkovo. Ziveo sam tu oko godinu dana i moje je misljenje da bih jednog dana, ako ostanem u Beogradu, sa porodicom jedino tu mogao stanovati, jer mi deluje, nekako, najpitomije. Nema guzve i buke i smoga kao u centru, a opet lisen je i onog kriminogenog miljea geta koji je navucen na neke periferne delove grada poput Karaburme, Vozdovca ili Zemuna (sad ce se Zemunci ljutiti, jer je Zemun ipak poseban grad sa svojim centrom i periferijom)... Naravno, svaki deo ima svoje lepote i to je upravo ono sto ceo grad cini lepim. Bas sam se raspisao... rolleyes.gif Kao za pismeni u sestom razredu...

Tasmanijski Djavo

1:27, 7. November 2008 | post #4

Pol:

III - Discentes
Reg: 27.June 08

Rodjena sam i odrasla u Beogradu i jako mi je drago sto vidim da ima i ovakvih tema. Slazem se da treba sto bolje upoznati grad u kome zivimo
bas zato da bi ga vise voleli. Tacno je da je svakome najlepsi deo grada u kome zivi. Ja, licno, rodjena sam i zivim na Karabumi. Igrom slucaja
zivela sam jedno vreme u Krnjaci, zatim i u Visnjici i ne bih zelela nikoga da potcenjujem, ponizavam ili na bilo koji nacin uvredim ali mislim da
je na Karaburmi ipak najbolje. A evo i zasto:ni u jednom delu grada nije sve toliko blizu kao ovde, i obdanista i skole i prodavnice i sve ostalo, a
ima i odlican prevoz do centra i svakog dela grada. Cak 6 autobuskih linija:16, 23, 25, 32, 35, 202. Ma sta vise reci Karaburma je jednostavno Karaburma,
bas kao sto je i BEOGRAD jednostavno BEOGRAD. Moras ga voleti hteo to ili ne.

Taz

Tasmanijski Djavo Pijem kafu

Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2010 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet