Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Sta utice na prvi utisak o nekome?

Catwoman

11:56, 10. October 2008     |    post #1

Pol:

III - Discentes
Reg: 14.September 07

Prvi utisak o nekoj osobi mi je neverovatno vazan i obicno na osnovu toha tu osobu svrstam u neku od kategorija. (obicno sam upravu sto se toga tice)

Na osnovu cega vi stvarate prvi utisak o nekome?

Vrh strane Catwoman ne veruje kakvih ludaka ima...
+Odgovor na post sa citatom

sanjac

12:06, 10. October 2008     |    post #2

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

Na osnovu stava tela, stiska ruke, osmeha, pogleda, nervoznog cupkanja.
Oci su ogledalo dushe.
Stav i stisak ruke govore o samopouzdanju.
Osmeh.. posebna prica. Lako se provali da je vestacki, isto kao silikonske grudi.

Ako mi neko mlitavo pruzi ruku, sve da je najbolji na svetu, moj utisak je nepopravljivo los.

Vrh strane

Ole Gunnar

12:51, 10. October 2008     |    post #3

Pol:

III - Discentes
Reg: 29.July 08

Obicno mi je kratak razgovor o bilo cemu sa nekom osobom dovoljan da formiram nekakav stav o toj osobi (sto ne znaci da se taj stav ne da korigovati kasnije). Iz kratke komunikacije se moze videti necije obrazovanje, stav prema drugima, samokriticnost, opustenost, humor... Ma gomilu stvari skapiram posle laganog caskanja... Stisak ruke je takodje proverena metoda za neke stvari.
Ipak na prvi utisak se ne oslanjam preterano, jer mnogi ljudi tek kasnije pokazu svoje kvalitete ili mane...

Vrh strane

Lidija Vuksanović

12:56, 10. October 2008     |    post #4

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 4.April 08

Držanje određene osobe, to da li te gleda u oči ili skreće pogled kao i kultura čoveka. No slažem se s tim da nekad prvi utisak zna da prevaril

Lidija

Vrh strane Lidija Vuksanović ....Laviću moj mili, ozdravi mi...

* Mirjana *

18:57, 10. October 2008     |    post #5

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 1.November 07

Prvi sud o nekome donosim uglavnom na osnovu prvih nekoliko rečenica koje izgovori. Uglavnom, verbalna komunikacija mi je najvažnija.
Ukoliko nekoga posmatram sa strane, fizički izgled nije toliko bitan, koliko je bitan stav - premalo ili previše samopouzdanja u ponašanju.

Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.

Vrh strane

Dušan

20:58, 10. October 2008     |    post #6

Pol:

VI - Imaginifer
Reg: 25.July 08

E dobro pitanje. Taj prvi utisak me veoma retko varao a ja dan danas neznam po čemu ga stičem, tj. Nikako da provalim šta me to kod neke osobe povede da stvorim prvi utisak o istoj. Znam da veoma retko grešim i da se kod muškaraca, gle čuda, češće prevarim.

Pravi te prijatelj povredi samo jedanput i to onda kada umre...........

Vrh strane Dušan odmara

yuliana

4:53, 12. October 2008     |    post #7

Pol:

II - Milites Gregarii
Reg: 22.September 08

Meni je bitan bas, bas onaj prvi utisak, kad osoba stane ispred mene i pogledam je u oci, dok jos ne pocne komunikacija, dok jos nema rukovanja... E taj se uvek ispostavi da je onaj pravi, odnosno da je osoba bas takva kakavom sam je u tom trenutku(a to je zapravo delic sekunde) dozivela. Verovatno je to onaj cist intuitivni momenat, pa je zato i najistinitiji. Jedini problem je taj, sto valjda bas zbog toga sto toliko kratko traje, u vecini slucajeva ne uspevam da ga prizovem svesti. Kad krene prica, to mi vec zamuti sliku.

Nego, interesuje me taj stisak ruke. Nikada ljude nisam po tome provaljivala, niti sam na to obracala paznju, ali mi u poslednje vreme unosi zabunu.
Upoznala sam tipa i jasno se secam tog kratkog bas prvog utiska pre i jedne izgovorene reci-dobra dusa, uliva sigurnost, osoba od poverenja, malo naivna, altruizam, nemiran i radoznao duh. Kada sam se posle duzeg vremena prvi i poslednji put sa njim rukovala-izrazito slab i bled stisak(gotovo samo ispruzena saka) i nekako potpuno hladna i suva ruka. Skoro da sam se najezila od te hladnoce, osecaj kao da sam se rukovala sa mrtvim covekom. Inace, komunikacija i ponasanje mi nisu ni malo promenili prvi utisak. Sve mi je kod njega ok., jedino me to rukovanje uzasno buni.
Cini mi se da su sanjac i Ole Gumar u svojim postovima naveli da iz stiska ruke zakljucuju dosta toga o coveku, pa bi ih zamolila da mi kazu nesto o tome, a ujedno, ako ih ne bude mrzelo naravno, analiziraju slucaj koji sam opisala. Nesto mi se tu nikako ne uklapaju kockice. Ili ne samo njih dvoje, bilo ko,  ko je rad objasniti mi.

nista nije onako kako izgleda da jesta, a nije ni drigačije

Vrh strane yuliana je dobra

istina87

15:10, 12. October 2008     |    post #8

Pol:

VI - Imaginifer
Reg: 23.November 07

Mene je u vecini slucajeva prvi utisak o nekoj osobi prevario. Samo u jednom slucaju nisam pogrijesila

Bez komentara! U cutanju je sigurnost...

Vrh strane istina87 .....................................

Milica

22:00, 12. October 2008     |    post #9

Pol:

IV - Immunes
Reg: 15.September 07

Mene obicno ne vara taj prvi utisak. Posmatram osobu kako i sta prica i nekako po ponasanju i razgovoru mogu da provalim da li laze ili tj da li je folirant.

Vrh strane Milica voli zeleno

sanjac

12:49, 13. October 2008     |    post #10

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

CITAT (yuliana @ 5:53, 12. October 2008)
...
Cini mi se da su sanjac i Ole Gumar u svojim postovima naveli da iz stiska ruke zakljucuju dosta toga o coveku, pa bi ih zamolila da mi kazu nesto o tome, a ujedno, ako ih ne bude mrzelo naravno, analiziraju slucaj koji sam opisala. Nesto mi se tu nikako ne uklapaju kockice. Ili ne samo njih dvoje, bilo ko,  ko je rad objasniti mi.

Cvrst stisak ruke govori mi o necijem samopouzdanju. Vlazan dlan, isto kao kostolomac, bljak. Ako mi pruzi ruku hladnu i meku kao mrtva riba to ne znaci da je los covek ili strucnjak, kapiram tu osobu kao meni nezanimljivu i "mlitavog stava". Sa takvima imam losu komunikaciju, i privatno i poslovno.
Rukovanje spada u vestine ne verbalne komunikacije. Prosla sam takve seminare, nista drugo do primenjene psihologije. Pa kome je stalo do prvog utiska...
Below are the Top 10 Handshake Types - and what they reveal about your client or your candidate:

1. Sweaty Palms – When a person is nervous their sympathetic nervous system often becomes overactive, sometimes resulting in sweaty palms. Do what you can to put this individual at ease.

2. Dead Fish - Indifferent handshakes that feel like the person has no bones in their hand often indicate a passive or reserved personality. This handshake ranks as the number two least favored. Individuals with this type of clasp are generally not people-focused. Knowing this, you can tailor your presentation to de-emphasize the people aspect and focus more on the mechanical or thing-focused benefits. Exceptions to this rule might be musicians and surgeons whose livelihood depends on sensitive hands and who are therefore reluctant to open up to a bone crusher.

3. Brush Off – This handshake type is a quick grasp and then a release that feels like your hand being shoved aside. This handshake is a statement of “it’s my turf and my agenda that matters, yours doesn’t.” Listen first to what the person wants before talking about your ideas for them.

4. Controller – You feel your hand being pulled toward the person or strongly guided in a different direction, perhaps towards a chair. People who do this are controllers. This means they want to dominate any inanimate or animate object in the room (and that would include you). If your goals are different than theirs there may be challenges ahead. Do more listening than talking and see if you can find common ground so these individuals can control the situation toward your desired objective.

5. Politician – Your hand is firmly grasped as in a normal handshake. However, their other hand may cover yours or be placed on your forearm or shoulder. Unless the two of you are good friends, this is a form of false sincerity. The person is attempting to communicate that the two of you have a deeper relationship than you actually have. After receiving this kind of handshake, I recommend you check your pockets or purse to see if anything is missing. Similarly, be cautious about relying on this person’s word for anything and be attentive in your dealings with them.

6. Finger Vice – When someone grabs your fingers and not your entire hand it is meant to keep you at a distance. These people are often insecure. If they also crush your fingers they are adding a show of personal power, which is also designed to keep you at a distance or at least create some fear of challenging them. I wouldn’t recommend becoming submissive, however it will serve your purpose to be somewhat deferential to them.

7. Bone Crusher – The message of squeezing your hand until you cringe is clearly designed to intimidate you. Even when the person may not know how strong they are, there is still a message of intimidation and power behind the grip. You don’t have to pretend to be a wimp with them, and, in fact, they may respond positively to you if you present yourself with strength. Just don’t get into a hand-squeezing contest when you shake because then it becomes a competition and even if you win, you’ll lose.

8. Lobster Claw – Like the claw of a lobster, the other person’s thumb and fingers touch the palm of your hand. The person doing this fears connecting at a deep level and may have challenges building relationships. Take your time. Allow them to open up at their own pace. As they become more comfortable with you their handshake may actually change. Once they fully accept you, they can become a client for life.

9. Hand Wrestler – Your hand is taken normally and then twisted under the other person’s. This is usually done aggressively. Be very careful in your own presentation as this person is absolutely committed to being on top, regardless of what they say they want.

10. Teacup – This handshake feels normal except that there is no palm-to-palm contact. The other person’s palm is cupped, like a teacup. This handshake indicates that the person is hiding something from you. It might just be a serious case of shyness or it could be something more substantial. Always check for missing information when working with this individual.

Vrh strane

1 2   
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet