Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Obezbeđenje u školi

* Mirjana *

Obezbeđenje u školi

22:06, 7. October 2008     |    post #1

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 1.November 07

Poslednjih godina je trend da škole zapošljavaju profesionalno obezbeđenje.
Pitanje glasi (ne moje - skoro sam ga čula na roditeljskom sastanku): Koga obezbeđuju i od koga?

Pogledajte ovo pa pokušajte da date odgovor na pitanje.

http://www.youtube.com/watch?v=2Ems_pUfg3k&feature=related

Vaše mišljenje... ?

Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

Milica

Obezbeđenje u školi

9:16, 8. October 2008     |    post #2

Pol:

IV - Immunes
Reg: 15.September 07

Ne znam sta da kazem za ovo.
Kakvo god da je obezbedjenje u skolama, oni ce odreagovati tek kad se nesto desi, nikako nece to nesto spreciti.
Ovde je generalno problem u kucnom vaspitanju i o zelji da se pokaze moc tj. nemoc profesora.
Po meni bi svi ovi ucesnici bili izbaceni istog trena iz skole, bez mogucnosti da se prebace u drugu.

Vrh strane Milica voli zeleno

Zeleni Zub

Obezbeđenje u školi

13:38, 8. October 2008     |    post #3

Pol:

III - Discentes
Reg: 12.September 07

UH, kada bi meni naleteo neki ovakav... .ili bolje receno kada bi se neko ovako ponasao prema mojim roditeljima, potrudio bih se da mu polomim i ruke i noge... ne bi mu palo na pamet da se tako ponasa.
Mislim da je ovo slika i prilika porodice u kojoj zive.

...Zeleni Zub se ne razlikuje mnogo od svojih prijatelja,
mandraka, fantoma i betmena.
Svestan svoje super moci,
Zeleni Zub poseduje istancan smisao za humor
kojim izbezumljuje svoje protivnike
a njih naravno ima mnogo...

Vrh strane Zeleni Zub voli sto je normalan!

Ole Gunnar

Obezbeđenje u školi

14:12, 8. October 2008     |    post #4

Pol:

III - Discentes
Reg: 29.July 08

Odvratno! Youtube je pun ovakvih snimaka... I opet se vracamo na problem kucnog vaspitanja... A sta ocekivati od decaka koji sad maltretiraju svoje profesore, kakvi ce ljudi postati? Uzas! Nisam verovao da cu i to reci, ali dobro je bilo dok profesori nas maltretirali. Nekako je bilo normalnije. sad.gif

Vrh strane

* Mirjana *

Obezbeđenje u školi

14:20, 8. October 2008     |    post #5

Pol:

IX - Tesserarius

Lakše je bilo gledati i podnositi dok je bilo "jedan na sve", a sad kada je "svi na jednog" - prosto deluje bljutavo...

Vrh strane

Lidija Vuksanović

Obezbeđenje u školi

14:27, 8. October 2008     |    post #6

Pol:

VIII - Signifer
Reg: 4.April 08

Ovo je strašno!
Moja generacija kad je išla u školu znalo se ko je nastavnik, a ko učenik.
Ne treba kazniti samo ove mamlaze koji prave nered već i one koji su ih tako vaspitali.

Lidija

Vrh strane Lidija Vuksanović ....Laviću moj mili, ozdravi mi...

* Mirjana *

Obezbeđenje u školi

19:48, 8. October 2008     |    post #7

Pol:

IX - Tesserarius

CITAT (Ole Gunnar @ 15:12, 8. October 2008)
Odvratno! Youtube je pun ovakvih snimaka...

Istina. Sasvim slučajno sam krenula od jednog snimka koji je postavila Jelmar (jedina zajednička stvar koju ima sa ostalima koje sam posle pogledala je to što je vezan za pojam škola), a onda su počeli da mi se otvaraju novi i novi i novi... snimci sa školskim dogodovštinama... Tuča do tuče, iživljavanje do maltretiranja. Strašno.

Nego da se vratim na temu. Kakvo je vreme došlo, uskoro neće biti dovoljno standardno obezbeđenje u školama (1-2 čoveka), već će svakom profesoru (u srednjim školama) biti potreban lični bodyguard.

Vrh strane

yuliana

Obezbeđenje u školi

20:04, 9. October 2008     |    post #8

Pol:

II - Milites Gregarii
Reg: 22.September 08

Kapitalizam kome Srbija hrli (a uzgred ga i totalno nakaradno shvata), donosi neminovno celokupnu promenu svega sto smo u dosadasnjem sistemu imali. Dok se skole i fakulteti u zemlji nam Srbiji ne budu privatizovali, stanje ce ostati takvo kakvo je trenutno. Ista se pojava (pa i jos gora) vidja i u visoko-razvijenim zemljama, naravno samo u onim skolama koje su ostale drzavne i u koje se upisuju deca iz najnizeg staleza. Takav je kapitalizam. Radila sam neko vreme u Odseku za prevenciju bolesti zavisnosti, pa smo se nesto malo doticali i nasilja u skolama. Moje iskustvo steceno tokom obilaska skola i pracenja onoga sta rade skolski policajac(zaduzen za prepoznavanje i privodjenje dilera u skolama) i skolsko obezbedjenje(zaduzeno za sprecavanje nasilja ), je najblaze receno-KATASTROFALNO!!! Niko od njh ne radi ono sto mu u opisu posla stoji, sto i ne cudi previse, obzirom na to u kakvom nam je stanju zemlja i koliki je procenat onih koji svoj posao obavljaju korektno i savesno.

nista nije onako kako izgleda da jesta, a nije ni drigačije

Vrh strane yuliana je dobra

Iceman

Obezbeđenje u školi

21:03, 9. October 2008     |    post #9

Pol:

VII - Cornicen
Reg: 2.December 07

Ova tema se dotiče mog posla jer radim u osnovnoj školi. Ovo što se vidi je samo deo svakodnevnice jednog radnog dana nastavnika. Pored svih ponižavanja od strane učenika, mi smo prinuđeni da trpimo i omalovažavanje roditelja koji su takođe bili naši đaci i jedva završili osnovnu školu (da ne kazem da su propušteni da bi je završili), kao i od strane direktora koji su nekad bili loši profesori. A ako podigneš glas ili ne daj Bože udariš učenika,
bićeš državni neprijatelj br.1! Pored roditelja, doćiće ti u posetu i inspekcija, policija i ko zna ko još!!! A odakle sve to potiče - od kućnog vaspitanja. Roditelji nemaju vremena za decu jer trče za dinar da bi deci obezbedili kojekakve nepotrebne gluposti, umesto da posvete malo vremena njima i sebi.
Sve je prepušteno prostim (ups, prosvetnim) radnicima, a ruke su im vezane nakaradnim propisima!!!
Mogao bih još mnogo da pričam, ali, da skratim, pratite samo jedan dan svoje dete u školu da ono to nezna, i banite nenadano u razred, pa ćete videti u kojim uslovima rade ljudi koji su *za sve krivi*.

Život čine stvari male, tvoje igre, tvoje šale, vetar sam u tvojoj kosi .......

Vrh strane Iceman Vojvodino, u srcu te nosim...

JANA

Obezbeđenje u školi

10:22, 12. October 2008     |    post #10

Pol:

III - Discentes
Reg: 16.August 08

Trebalo bi da prokomentarisem ovo na snimcima???? Uzasno je, ali to je nasa realnost!1. Da li jedna od ovih skola ima direktora, pedagoga, psihologa?2. Ako ih ima koje su njihove nadleznosti?3. Primeti ste li vi ovog INFERIORNOG profesora?4. Da li ova deca imaju"normalne"roditelje ili su i sami okoreli u nekom od oblika nasilja? Po struci sam diplomirani biolog, po vokaciji profesor biologije. Radila sam na na nekim zamenama, ali nemam stalno zaposlenje!Nazalost!Deca (po zakonu ne smeju da budu tucena), od strane roditelja, nastavnog i nenastavnog osoblja, vrsnjaka... ., kao sto i ne smeju da budu izlozena bilo kojem vidu nasilja!Postoje institucije koje se bave maloletnicima i njihovim kriminalnim delima. Tdj skole, po statutu mogu da primene mere kaznjavanja od smanjenje ocena iz vladanja(na pocetku skolovanja, posle je kasno), do slanja deteta na posmatranje kod nadleznih lica ili iskljucenja iz skole. A sto se tice nastavnog osoblja, verujte mi da njih 50% ne zasluzuje da radi u prosveti!Ima tu raznoraznih sojeva profesora:od alkoholicara, pedofila, sa vidnim mentalnim devijacijama i sl. Nek mi ne zamere kolege koje casno obavljaju svoj posao!Zapamtite, deca u ovom slucaju jesu tz. agresori ali ni roditelji ni profesori nisu bas sjajni. Jos samo jedna stvar, gospodin profesor na snimku, kome vezuju pertle ili ga sibaju, ne treba da radi u prosveti jer on nije spreman za ovaj poziv. Zavrsen fakultet, nije merilo dobrog profesora.

Vrh strane JANA :-)))))))))))))))

1 2 3     
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet