Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Posao    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

MLM

Offline Drbob

MLM

13:53, 26. September 2007     |    post #1

Pol:

IV - Immunes
Reg: 26.September 07

MLM ili multi level marketing je nastao 50-tih godina prošlog veka. Krajem 80-tih je doživeo ekspanziju u Evropi, a u poslednjoj deceniji i kod nas u Srbiji.
Raunorazna su iskustva sa MLM-om, neko ima pozitivna a veliki broj imaju i negativna iskustva.
Probaću u ovoj temi da objasnim svoja viđenja MLM-a i da dam neke odgovore o tome šta je MLM?
Mnogi MLM vezuju za direktnu prodaju, mnogi za piramidu, do skora su neki verovali i da je to sekta... i baš mnogi nemaju pojma šta je pravi MLM.
Možete vi da iznesete i svoja iskustva vezana za MLM, a ja ću sa moje strane i uz pomoć svih onih koji su uspeli u nekom MLM-u da dam odgovor.

ponosni potomak najstarije svetske civilizacije

Vrh strane Drbob pokušavam da spasim Srbiju
+Odgovor na post sa citatom

Offline Riziko

MLM

16:35, 26. September 2007     |    post #2

Pol:

III - Discentes
Reg: 14.September 07

Evo da se i ja malo uključim:

Ideja iza MLM-a je jednostavna. Zamislite da imate proizvod koji hoćete da prodate.
Možete da: ili prodate direktno korisnicima ili da pronađete nekoga ko će proizvod kupiti od Vas, a zatim ga prodavati.
MLM šeme zahtevaju i da pronađete nekoga ko će osim prodaje i da pronalazi ljude koji će takođe da prodaju... i tako u beskonačnost
Samo što ništa nije beskonačno, pogotovo u malim sredinama kao što su gradovi ili Srbija.

Zašto bi normalan prodavac regrutovao konkurenciju samome sebi?

MLM "mađioničari" će Vas ubeđivati da oni i nisu Vaša konkurencija, jer ustvari rade za Vas jer dobijate deo njihovog profita (dok se ne pokažu boljim u prodaji od Vas i prestignu Vas na hijerarhijskoj lestvici prodavaca)
I tako zanešeni snovima o armiji koja napokon radi za Vas, zaboravićete da Vaš grad nije beskonačno veliki.
Vaš grad će da presuši ubrzo. Neki će napraviti neke pare, ali će većina da propadne kao i sve piramidalne šeme.

MLM se zasniva na pronalaženju radnika, a ne na prodaji proizvoda, kao i da prodaje nadu za brzim uspehom, jer radi van standardnih tokova
Obećava bogatstvo i slobodu za sve.

Sve u svemu to je legalna piramida: prodavac regrutuje druge prodavce. Uz to je prodavac obavezan da bude i kupac istih proizvoda, jer kako će da ih bože moj prodaje ako ih ne koristi intenzivno.

A ispiranja mozgova na sastancima su posebna priča: upoznajete se između sebe (evo niste jedini koji to radi), podučavaju Vas da lažete sebe i druge (nesmete da kažete da u stvari posao i nije nešto, već da vrbujete što više vaših prijatelja - što će ih oterati od vas), uvek mislite pozitivno (čak i ako morate da lažete druge)...

Moja preporuka je da @#$%^#$% svakog ko Vam i pomene MLM.

I time završavamo lekciju o MLM-u yess.gif

Nisu političari krivi. Narod koji ih bira je kriv.

Vrh strane Riziko priziva novu revoluciju...

Offline Drbob

MLM

10:26, 27. September 2007     |    post #3

Pol:

IV - Immunes

Kao što sam i napomenuo mnogi misle da znaju šta je MLM, a u suštini su potpuni laici, ne želim da budem grub. Evo Riziko misli da zna šta je MLM, i on nije jedini, ali ne vidi suštinu MLM-a.
Napomenuo sam da mnogi... ali pravi MLM, iliti marketing u više nivoa, se ne bavi prodajom, "cimanjem" ljudi i prijatelja.
MLM se izučava na mnogim fakultetima kao obavezan predmet, znači MLM je priznata naučna oblast.
Riziko je pomenuo zasićenje??? To se dešava kod trgovaca, a ja rekoh da se pravi MLM ne bavi prodajom, već potrošnjom.

Offline Mr.Black

MLM

14:19, 29. September 2007     |    post #4

Pol:

IV - Immunes
Reg: 15.September 07

MLM je kao sekta, nije cilj prodaja vec da sto vise njih uvuces u svoju sektu!
Prisustvovao sam jednom bajkovitom predavanju o istom.

Vrh strane Mr.Black se smeska

Offline Bjuti

MLM

15:03, 29. September 2007     |    post #5

Pol:

III - Discentes
Reg: 12.September 07

Такође сам присуствовао неком предавању везаном за МЛМ и смејао се све време. Најсмешниеј су ми биле бабе које су се ложиле на ово.

Можда је некоме и успело, ал' постоји много поштенијих начина да се зараде паре.

Vrh strane

Offline Drbob

MLM

20:35, 30. September 2007     |    post #6

Pol:

IV - Immunes

Pravi MLM je najpošteniji način zarade.
Sekta??? Pa politiške partije su onda najveće sekte.
U pravom Mlm-u svako ima šansu da radi i zaradi. U životu mnogi kupe fakultetske diplome, i stvarno neznaju ništa, takvi su nam uništili zemlju, primer Dinkić, Đelić, itd, dok u MLM-u ne može ništa da se postigne bez rada, nema foliranja. To je ono što uzdiže MLM iznad drugih poslova.

Offline Bjuti

MLM

21:45, 30. September 2007     |    post #7

Pol:

III - Discentes

Ајде ти нама сада објасни овде своје фрустрације политиком, и политичарима одређене политичке опције?

Ниси се још доказао у животу па овај форум сматраш идеалним начином за промоцију своје инфериорности?

Ако си поставио тему о МЛМ-у, онда и пиши о томе. Не мешај бабе и жабе и не уплићи политику у све.

Vrh strane

Offline Drbob

MLM

22:37, 30. September 2007     |    post #8

Pol:

IV - Immunes

Ja počinjem lepo da pišem ali ti kao dežurni i***t skrećeš temu, i hajde da stavimo svoje slike kao avatare, ako smeš!

Politiku nisam pomenuo već kupovinu diploma, a to najbolje može da se objasni preko dotične gospode.

Offline Bjuti

MLM

13:22, 2. October 2007     |    post #9

Pol:

III - Discentes

Откуд ти знаш да су они купили дипломе и где су их купили?

Ако ти потцењујеш диплому Сробоне, онда си стварно сирома.

Ово јесте моја слика, ја немам од кога да се кријем, шта више, превише се и експонирам...

Но да се вратимо на мултилевел... Како иде продаја? spiteful.gif

Vrh strane

Offline Drbob

MLM

11:16, 4. October 2007     |    post #10

Pol:

IV - Immunes

Ja pomenuh da pravi MLM nema ništa zajedničko sa prodajom, već sa potrošnjom.

1 2 3     
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    2002-2008 Yu Media Group ::: hosted by eunet