Razumem da je ovaj post postavljen radi korisnika koji imaju nejasnoce u vezi Vodica (a ne zbog nasih saveta ili sugestija), ali zbog simpatija koje gajim prema Aladinu i zelje da bude sto bolji, moram da skrenem s teme i da kazem svoje misljenje o ovom projektu, pa se nadam da nece biti tumacen na pogresan nacin.
Naime, ideja mi se veoma svidja i bas je ambiciozna, jer je uspesnost projekta direktno uslovljena sa brojem autorskih postova tj. ljudima koji poseduju izvesno znanje i iskustva (a to je vec problem).
I kada sam procitao da ce samo takvi postovi sa foruma biti selektovani u Vodic, pomislio sam "odlicno!" Medjutim, kada sam otvorio svih sest kategorija, od 6 naslovnih postova za svaku kategoriju, cetiri su bukvalna "copy paste" varijanta, za jedan nisam siguran, a jedan je zaista autorski.
Kao sto rekoste, sve to ce korisnici sami naci na google-u i ne vidim poentu. Ako se ne varam, primetio sam i da je pri samoj selekciji postova sa foruma izostavljeno par autorskih postova, a spadaju u ovih sest kategorija. Verujem da je bilo bolje staviti "empty" u odredjenu kategoriju, a ne stavljati paste-ovane tekstove. Ako se "temelj" kuce lose uradi, posle ni kuca ne valja.
A da ja sada ne bih ispao negativac koji samo ume da kritikuje u teoriji, da bih dao svoj doprinos, cim nadjem vremena postovacu odredjene teme ali koje ce biti bazirane iskljucivo na znanju i sopstvenim iskustvima.
PS: Ako se pronadju mehanizmi motivacije za ljude koji imaju sposobnosti da kreiraju autorske teme (za nekoga je to pomenuti novac, za nekoga pohvala, a npr. za mene bi bilo saznanje da sam nekome pomogao) Vodic po mom misljenju ima svetlu buducnost kao baza znanja, iskustava i informacija.
Nadam se da nisam preterao