Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Preminuo Dino Dvornik

Disko Nindza

Preminuo Dino Dvornik

20:10, 7. September 2008     |    post #1

Pol:

III - Discentes
Reg: 17.September 07

Hrvatski muzičar i glumac Dino Dvornik preminuo je danas oko 12 časova u svom stanu u Zagrebu u 45. godini života, prenosi Jutarnji.hr.

Portparol zagrebačke Policijske uprave Aleksandra Ljuba potvrdila je novinarima da se u stanu Dvornikovih trenutno obavlja uviđaj, ali da okolnosti smrti još uvek nisu poznate.
"Tačan uzrok smrti pokazaće obdukcija", rekla je ona.
Ovu informaciju je za hrvatske medije potvrdila i Alka Vuica koja se oko 14 časova čula sa Danijelom Dvornik, suprugom preminulog.
Dino je umro u svom stanu u Zagrebu, a prema šturim informacijma u krevetu ga je mrtvog pronašla supruga kada je pošla da ga probudi, navode hrvatski mediji.

Dino Dvornik je rođen 20. avgusta 1964. u Splitu. Bio je sin legendarnog hrvatskog glumca Borisa Dvornika. Još kao dete nastupio je sa svojim bratom Deanom u seriji "Malo misto".
Muzičku karijeru započeo je sa 17 godina, kada je sa bratom Deanom osnovao band "Kineski zid" i snimio prvu fanki ploču u hrvatskoj diskografiji. Na Zagreb-festu debitovao je 1988. godine sa pesmom "Tebi pripadam" i osvojio nagradu za najboljeg debitanta. Devedesetih je prešao na tehno-zvuk, a njegove najuspešnije pesme iz tog razdoblja bile su "Afrika" i "Ništa kontra Splita". Godine 2004. nastupio je u filmu "Ta divna splitska noć" Arsena Antona Ostojića.
Od 1989. godine bio je u braku s Danijelom Kuljiš, s kojom ima kćerku Elu.
Dvornik je sa porodicom bio učesnik popularnog "rialiti šoua" "Dvornikovi", koji je rađen po uzornu na britanski šou "Ozbornovi". Dino Dvornik je bio poznat i po dugogodišnjoj borbi sa zavisnošću od alkohola i droge što je u nekoliko navrata i javno priznao.

Među brojnim hitovima Dina Dvornika najpoznatiji su "Afrika", "Ti si mi u mislima", "Jače manijače"...

Vrh strane Disko Nindza zzz zzz zzz
+Odgovor na post sa citatom

Milica

Preminuo Dino Dvornik

22:22, 7. September 2008     |    post #2

Pol:

IV - Immunes
Reg: 15.September 07

Ja sam bas volela njegovu muziku ali od uvek je bio luuud

Vrh strane Milica voli zeleno

Dušan

Preminuo Dino Dvornik

22:33, 7. September 2008     |    post #3

Pol:

VI - Imaginifer
Reg: 25.July 08

Pokoj mu duši. Imao je dosta zanimljivih pesama.

Pravi te prijatelj povredi samo jedanput i to onda kada umre...........

Vrh strane Dušan odmara

Ole Gunnar

Preminuo Dino Dvornik

13:16, 8. September 2008     |    post #4

Pol:

III - Discentes
Reg: 29.July 08

Pa koliko se pucao narkoticima dobro je i poziveo... Bese zanimljiv lik u svakom slucaju...

Vrh strane

andjeo007

Preminuo Dino Dvornik

20:27, 8. September 2008     |    post #5

Pol:

III - Discentes
Reg: 17.September 07

Steta

I believe i can fly...

Vrh strane

* Mirjana *

Preminuo Dino Dvornik

20:59, 8. September 2008     |    post #6

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 1.November 07

Nisu to godine za umiranje... Žao mi ga je.

Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.

Vrh strane

Mr.Black

Preminuo Dino Dvornik

9:21, 9. September 2008     |    post #7

Pol:

IV - Immunes
Reg: 15.September 07

Procitao sam negde da ce svi na kremaciju doci obuceni kao za svirku jer je to njegova zelja, nije voleo formalnosti pa tako ni crninu.

Vrh strane Mr.Black ...hladnooooo

zzz

Preminuo Dino Dvornik

21:13, 10. September 2008     |    post #8

Pol:

I - Tirones
Reg: 10.September 08

Užas! Pomislio sam da je greška (da je u pitanju njegov otac i da je tema stara)

Vrh strane

Jaca

Preminuo Dino Dvornik

8:38, 11. September 2008     |    post #9

Pol:

IV - Immunes
Reg: 10.October 07

Slavni muzičar Dino Dvornik, koji je u nedelju ujutru iznenada preminuo u Zagrebu, kremiran je juče na groblju Mirogoj. U Zagrebačkom pozorištu mladih prethodno je održana komemoracija, kojoj su prisustvovali članovi porodice i prijatelji, među kojima i Alka Vuica, Oliver Dragojević, Davor Gobac, Toni Cetinski, Džiboni, Nina Badrić... Dan ranije, uz zvuke njegovih pesama i projekciju video-spotova, od Dvornika su se u Splitu oprostile hiljade obožavalaca i prijatelja.

Komemoracija je započela uz zvuke saksofona, na kojem je Dinov prijatelj Mladen Baučić odsvirao „Ljubav se zove imenom tvojim". Sin glumca Borisa Dvornika je po sopstvenoj želji kremiran, a ne pokopan, jer se „grozio sprovoda", i to s cilindrom na glavi i u crvenom odelu, u kojem je nedavno snimio video-spot za još neobjavljeni album „Pandorina kutija".

Iako je porodica od fanova tražila da na oproštaju sve bude veselo i šareno, oni čije je živote „otkačeni" Dino uveseljavao teško su prikrivali tugu zbog toga što ih je zauvek napustio, a Zlatan Stipišić Džiboni nije skrivao suze.

- Ljudi se nanjuše, ne znam to da objasnim, ali Dino i ja smo se našli. On razlike nije nikad pravio, uvek je nesebično delio savete i pomogao mi je oko mnogih mojih pesama - rekao je Džiboni.

Ela Dvornik: Tata, vidimo se uskoro!

Dvornikova ćerka Ela od oca se oprostila na neobičan način - veoma potresnim pismom koje je objavila na „Fejsbuku":

ELA DVORNIK

„Dragi tata, žao mi je što se dogodilo to baš sada, ali na neki način mi je i drago što si otišao, daleko si nadišao ovu zemlju u kojoj živimo. Ovde nije bilo ništa za tebe. Ne čitam ništa što pišu jer znam da nisi hteo da se ubiješ. Uvek sam ti se divila, tata, jer si bio iskren. Bio si mi poput velikog brata. Ti si bio jedini koji mi je došao na 17. rođendan i jeli smo onaj tiramisu koji se raspao. Nećeš verovati, satu koji si mi poklonio za rođendan je riknula baterija baš u nedelju kada si i ti otišao. Ne mogu da verujem da si mrtav. Kao da svi mogu biti mrtvi osim tebe. Šta se desilo, tata? Ti si pobeđivao život. Zašto si mu pustio da pobedi? Šta ću ja sad? Znaš, tata, kada te kremiraju, neće nam dati tvoj pepeo, a tvoj život se svodio oko pepela. Stalno ti je padao po tepihu i mama je bila ljuta zbog toga. Sad bih uzela tvoj pepeo i pojela ga, tako da znam da ćeš uvek biti s nama. Ne mogu ni da pijem, ni da jedem. Sve me podseća na tebe. Nema veze, tata, svi umiru. Zato, tata... Vidimo se uskoro", poručila je Ela Dvornik ocu.

Life Is Too Short To Fuck Ugly People !

Vrh strane Jaca zeli jos neki suncan dan!

sanjac

Preminuo Dino Dvornik

9:02, 22. September 2008     |    post #10

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

Jako sam volela njegovu muziku. Kaseta na kojoj je bio njegov album sa "Zasto pravis slona od mene" je jedina koju sam slusala do pucanja, a nije bilo lako istanjiti dobru TDK. A "Ljubav se zove imenom tvojim" je za mene jedna od najlepsih "domacih" pesama.
Bio je drugaciji, nekako jedinstven i u nekom svom muzickom filmu. I ne cudi me sto je sahranjen uz muziku, bez standardnih tuznih slika. Ako je tugu moguce izbeci kad ode neko drag..

Vrh strane

1 2   
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet