Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Koliki su mesecni izdaci za dete?

prof. Cobra

16:19, 6. September 2008     |    post #1

Pol:

III - Discentes
Reg: 15.June 08

Upadoh u drustvo tridesetogodisnjaka od kojih se trojica zene ove jeseni(jedan je "akontirao"pa se zuri da to bude sto pre)

Poveo se glupi razgovor o izdacima za dete. Ispalo je da samo znaju cenu Pampers pelena, a o ostalom su "lupali".
Izdaci su se setali od 300-700 evra mecno-po njihovim procenama, ne racunajuci na jednokratne troskove za kolica i krevetac.

E, pa lepo!Da ne bi fantazirali, potrebna nam je pomoc znalaca.

Mame, vi najbolje znate! Koliki su Mesecni izdaci(najnuzniji)za dete?(Rec je o minimumu novca!)

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

* Mirjana *

19:10, 6. September 2008     |    post #2

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 1.November 07

Mesečni izdaci za dete su direktno proporcionalni finansijskim mogućnostima porodice.
Znači, nisam čula da je ijedno dete umrlo od neuhranjenosti ili hladnoće u ovoj našoj (napaćenoj) zemlji, jer roditelji nisu mogli da podmire mesečne troškove "održavanja". Ograđujem se samo, mislim na prosečne porodice, ne kažem da nema i onih na ivici egzistencije...

PS. Ne znam koliki su zaista mesečni troškovi (za moje dvoje dece), jer nikada nisam izvodila računicu.

Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.

Vrh strane

boca

13:35, 30. September 2008     |    post #3

Pol:

III - Discentes
Reg: 13.August 08

osnovni izdatci mesecno su vrtic, garderoba, obuca( u nekom uzrastu je to svaki mesec a nekad se provuces par meseci ili cak sezonu), igracke, rodjendani drugara iz vrtica... hranu, kozmetiku i sl. da ne racunamo.
a ostalo je po izboru- sportovi, jezici, razne druge aktivnosti... shodno tome da li zelis ulazes u dete i na koji nacin

Vrh strane

sanjac

14:03, 30. September 2008     |    post #4

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

Posto se pominju deca i Pampers, cenim da je rec o tome koliko kosta dolazak bebe iz porodilista.
Soma eur u dzep i pazljivo. Masa stvari moze da se pozajmi: krevet, kolica, daska za presvlacenje, pamucne pelene, garderoba, posteljina, kadica za kupanje... iako bi mame sve novo, uglavnom nema potrebe.

Ono sto mora da se ima kod kuce je:

pakovanje adaptiranog mleka (raspitati se u porodilistu koje je dete vec prihvatilo), ako mama nema mleka
nekoliko flasica (raspitati se kod drugih mama ili u apoteci, one iz kojih se beba ne naguta vazduha)
cucla (misljenja su podeljena, ali nije zgoreg imati, bolje nego palac)
stapici za usi, makazice, pavloviceva krema, sapun, cesalj... . za bebinu licnu higijenu
odgovarajuca garderoba

Ono sto se ne kupuje:
dobro raspolozenje
podela poslova
spavanje
znanje

sediste za kola, pomagala protiv grceva, obuca... . kad dodje vreme.

Sto ostane od onih soma evra, ostaviti za kasnije, jer se troskovi menjaju, kako bebac raste.

Vrh strane

Lidija Vuksanović

14:10, 30. September 2008     |    post #5

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 4.April 08

Razlike u cenama su velike od prodavnice do prodavnice.
Verujem da ni u svim gradovima cene nisu iste.
No obdenište, sad npr. i to predškolsko donosi malo veće troškove jer se kupuju određeni radni listovi, neke knjige, sveske, pa onda odeća obuća.
U svakom slučaju ne znam tačno, ali treba dosta za odgajanje deteta (ako čovek želi da mu dete zaista bude vaspitano kako treba), ne samo materijalno, nego treba dosta vremena posvetiti radu sa detetom.

Lidija

Vrh strane Lidija Vuksanović ....Laviću moj mili, ozdravi mi...

Ivana Stojevski

22:47, 21. October 2008     |    post #6

Pol:

I - Tirones
Reg: 14.October 08

Imam bebu od 5 meseci. Posto je pitanje koliki su mesecni izdaci, pa evo ovako: posto moja beba ne sisa pije adaptirano mleko(cene adaptiranih formula se razlikuju, moj Nikola pije NAN H. A. 1)
za mesec dana Nikoli treba 16 kutija hrane(posto kutija traje 2 dana) to je 8640 din.
pelene 1800 din.
kasice(licno, jako malo kupujem posto ih uglavnom sama pravim, ali i tu se cene razlikuju) i sokici oko 700 din.
mesecno se potrosi makar jedna kutija kreme(od 300gr.) to je jos 300 din.
stapici za usi, samponcic oko 400 din.
Okvirno to je to.tu ne spadaju cucle kad im dodje vreme menjanja, voda (rosa) jer je treba malo(makar meni, jer ja prokuvavam filtriranu vodu), odelca, benkice, bodici itd jer uglavnom bebe dosta garderobe dobiju, pa i ako im omali, moci ce nositi to kasnije kad skinu svedske pelene. Sad i ne mogu vise nicega da se setim ali siguro postoji jos stvari.

Uglavnom mesecni izdaci izadju nas oko 12000, da kazem eto nek bude, oko 200eura

Vrh strane

Bokiboy

22:31, 24. October 2008     |    post #7

Pol:

II - Milites Gregarii
Reg: 25.July 08

Pa sve zavisi sta se i koliko kupuje i koristi.
Ja nisam racunao ali oko 100-150 eura bez vrtica koji placam 100

Vrh strane Bokiboy se smara

Eva Zaric

18:29, 28. October 2008     |    post #8

Pol:

I - Tirones
Reg: 25.July 08

Uglavnom se komentarisu troskovi za decu do predskolskog uzrasta tako da se ja zaista jezim od davanja odgovora koliko kostaju dva studenta. Oboje su srecom na budzetu i ok su ali prevoz, za jedno dom za drugo stan, ogrev, hrana, putovanje do kuce i nazad kad su mogucnosti. Nikako da svedem racunicu ali mnogo. Zao mi je sto nemam vece mogucnosti da im pruzim ono sto zavredjuju jer su zaista dobri studenti.garderoba, obuca sve u granicama normale bez pracenja robnih marki. Puno love treba.

Vrh strane

Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet