Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

"Roditelji su najveci kapital"

prof. Cobra

16:38, 28. August 2008     |    post #1

Pol:

III - Discentes
Reg: 15.June 08

Moj poznanik je prisluskivao razgovor dva kretena, koji su se suncali i mastali o kupovini novog Porsche-a.

--Samo nam treba kapital---rece prvi
--Ali necemo opet da krademo, vidis da nam ne ide---rece drugi
--Ma necemo!Vidis-roditelji su najveci kapital. Samo treba sacekati da umru i onda je sve tvoje.---ponosno rece genije.

Od tada sam poceo da pogledam i prebrojavam cekaoce i cekalice "mrtvog"kapitala.
Pa da vidite, ima ih!Sede, leze, ne rade i cekaju. Samo cekaju da...

Ima li i kod Vas takvih ili je sve ovo jedna glupa fikcija poremecenog vrelog suncanog dana?

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

Ole Gunnar

19:27, 28. August 2008     |    post #2

Pol:

III - Discentes
Reg: 29.July 08

Nije glupa fikcija profesore. Ima takvih koliko hoces. Ja sam znam neke ljude koji su tako nasledili kuce, pa to krckaju polako... Nasledi covek veliku lepu kucu sa imanjem u malom mestu u Vojvodini. Onda je proda. Kupi jednosoban stancic u NS i ostatak para trosi narednih godina pritom ne radeci nista pod milim Bogom... Nekima je to idealan obrazac zivota. Eto 'leba bez motike. A to sto su matorci rmbali dok nisu pomrli - j.b.g. ko im je kriv.

Vrh strane

Čomi

20:41, 28. August 2008     |    post #3

Pol:

III - Discentes
Reg: 31.March 08

Jesu roditelji veliki kapital. Ipak ja na to gledam sa jedne pozitivnije strane, a ne u smislu da čekam njihovu smrt.
Većina imućnih ljudi je to postala zato što su im porodice ostavile neki kapital. Taj kapital na početku nije uvek bio bog zna kako veliki, ali se iz generacije u generaciju umnožavao. Zato ispada da su roditelji najveći kapital. Ako nisu proćerdali ono što su oni dobili, ako su to umeli umnožiti. Ako su njihovi roditelji mogli umnožiti ono što su dobili od svojih roditelja i td.
Većina mladih danas, pa i iz moje generacije nisu zadovoljni onim što im je ostalo od roditelja. Nisu ni svesni šta bi tek bilo da nisu nasledili stan koji su njihovi roditelji u socijalizmu dobili. Stalno gledaju u okruženju neke ljude koji žive bolje i lepše. Valjda je to po principu da ono što je daleko i nedostupno uvek bolje i lepše. Nekad su životne okolnosti neke generacije teške, ali je bar poenta da ne proćerdaju ono što su dobili ako već ne mogu umnožiti, nek to sačeka sledeću generaciju. I to je uspeh i treba zahvaliti roditeljima u svakom slučaju.
Ovo govorim i sa stanovišta deteta i majke.

Vrh strane Čomi šta trenutno radite?

sanjac

8:39, 29. August 2008     |    post #4

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

Ako se pogleda tuzna cinjenica u Srbiji, da vecina zivi sa roditeljima dok im roditelji ne umru... Naravno, izbor uvek postoji, otici u podstanare ili se preseliti u neki manji grad sa manjim troskovima, ali svima nekkako slatko da krcaju to sto su roditelji stekli. Jedino sto takvi ne razmisljaju da ce i oni jednog dana biti roditelji, i sta ce svojoj deci da ostave... mozda dugove, propala imanja, narusen porodicni ugled...

Vrh strane

Lidija Vuksanović

8:55, 29. August 2008     |    post #5

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 4.April 08

Jako je ružno čekati da neko umre i doći do nasledstva. Ima dosta ljudi koji tako rade i to je jako tužno. Ne razumem samo kako mogu da sede i da ništa ne rade. Roditelji jesu "najveći kapital", ali ne u tom kontekstu, već kao ljudi koji vam pružaju ljubav, toplinu i svoje znanje.
Treba čuvati porodično bogatstvo i ne bacati ga na gluposti, jer ima dosta ljudi koji su puno svog rada, umeća i zdravlja uložili u taj kapital.
Takođe i decu treba učiti da imaju radne navike, jer kako ga učiš od rođenja tako će nastaviti da živi i kad se osamostali.

Lidija

Vrh strane Lidija Vuksanović ....Laviću moj mili, ozdravi mi...

Dušan

20:29, 29. August 2008     |    post #6

Pol:

VI - Imaginifer
Reg: 25.July 08

Jako je ružno čekati bilo sta a kamo li da neko umre pa da dođeš do imetka. Ali bolesnika imaš na svakom koraku, međutim te bolesnike su proizveli isti ti roditelji praveći od njih neradne debile. Ko je u životu iole radio on ne čeka već stvara sam.

Pravi te prijatelj povredi samo jedanput i to onda kada umre...........

Vrh strane Dušan odmara

* Mirjana *

21:39, 29. August 2008     |    post #7

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 1.November 07

CITAT (Dušan @ 21:29, 29. August 2008)
... te bolesnike su proizveli isti ti roditelji praveći od njih neradne debile.

Tačno. Tako su vaspitani, pa im ništa nije sveto.

Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.

Vrh strane

Ninna

7:32, 30. August 2008     |    post #8

Pol:

II - Milites Gregarii
Reg: 29.August 08

CITAT (sanjac @ 9:39, 29. August 2008)
Jedino sto takvi ne razmisljaju da ce i oni jednog dana biti roditelji, i sta ce svojoj deci da ostave... mozda dugove, propala imanja, narusen porodicni ugled...

Potpuno se slazem. Ja bih samo dodala da takvih primjeraka vec ima pa djeca grcaju pod teretom onoga sto mu je roditelj ostavio. Tuzno!
Sa druge strane, postoje slucajevi koje, zbog prirode posla, svakodnevno upoznajem:roditelj star, bolestan i potpuno neupotrebljiv ali dijete i dalje trazi nacin da taj isti roditelj prozivi jos koju godinu. Ne iscekuju svi smrt roditelja kao jedini nacin za vlastiti opstanak.

Vrh strane

Španjolka

10:24, 13. October 2008     |    post #9

Pol:

I - Tirones
Reg: 10.October 08

Roditelji su najveći kapital, daa!

Vrh strane Španjolka ...smedjokosa...

tammy07

16:44, 13. October 2008     |    post #10

Pol:

III - Discentes
Reg: 4.September 08

Blagi uzas poremecenih debila ! crazy.gif Nema drugih reci za ovu popularnu pojavu.

Vrh strane tammy07 negde tu iza duge...

1 2   
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet