CITAT (Čomi @ 19:23, 28. August 2008)

Ako izuzmemo ritual parenja kod životinja, čovek je jedino biće koje ima rituale.
Mislim da oni donose dobro čoveku, iz prostog razloga što nam ulivaju osećaj sigurnosti, i pripadnosti.
Ja nemam mnogo rituala u porodici, jer sam duži niz godina imala neku vrstu vanrednog stanja pa su se izgubili. Pokušavam da ih nekako vratim u svoju kuću, ali to ide teško jer mi je ćerka već odrasla i nije stekla takvu naviku, mada ima potrebu za njima. Zato pravi svoje vlastite rituale.
Da li ste primetili da kulture koje ne upražnjavaju te rituale, svrstavamo u grupu "hladnih" naroda.
Da li ste primetili da kad nekog dragog izgubite ili se rastanete od njega da o njemu razmišljate o njemu u skladu sa nekim njegovim ritualima koje je imao? Posle dužeg vremena ostanu vam u sećanju uglavnom samo njegovi rituali.
Da često kad ostanem bez sebi neke drage i bliske osobe sećam se njenih navika i "rituala". Pa nekad mi se čini da mi nedostaju i neke stvari koje su me možda nekad nervirale, ali to je valjda tako u životu.