Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Kolegijalnost

Lidija Vuksanović

Kolegijalnost

15:13, 27. August 2008     |    post #1

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 4.April 08

Kolegijalnost često zna da učini posao lepšim i lakšim, no često se desi da zbog kolegijalnosti izvučete deblji kraj i da većina obaveza bude prebačena na onoga ko završava posao.
Šta mislite o kolegijalnosti? Da li ste kolegijalni? Koliko su vaši saradnici kolegijalni prema vama?

Lidija

Vrh strane Lidija Vuksanović ....Laviću moj mili, ozdravi mi...
+Odgovor na post sa citatom

sanjac

Kolegijalnost

15:17, 27. August 2008     |    post #2

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

Ako je kolegijalnost da radim tudj posao, neka hvala.
Pomoc, uvek, ali da se neko konstantno oslanja na moja ledja, nema sanse.

Sreca pa radim sa muskim timom, ne volim zenska kafenisanja i intimiziranje na poslu, prepricavanje serija i virenje u tudje zivote.

Vrh strane

Angel

Kolegijalnost

15:32, 27. August 2008     |    post #3

Pol:

III - Discentes
Reg: 15.September 07

Kad mene na poslu je ok. Stvarno se svi slazemo i gledamo da pomazemo jedni drugima. Da nije tako, mislim da ne bi mogli da saradjujemo

I don't have PMS, I'm always a bitch!

Vrh strane Angel je uspavana

Dušan

Kolegijalnost

17:54, 27. August 2008     |    post #4

Pol:

VI - Imaginifer
Reg: 25.July 08

To je fino ako je višestranoali ako je jednostrano onda nije zanimljivo. U mom slučaju to nije presudno ja radim sam.

Pravi te prijatelj povredi samo jedanput i to onda kada umre...........

Vrh strane Dušan odmara

* Mirjana *

Kolegijalnost

21:57, 27. August 2008     |    post #5

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 1.November 07

Uvek se trudim da budem kolegijalna i pripomognem koliko mogu, a mislim da (iako ne merim precizno) kolege vraćaju istom merom, bar ljubaznošću koju mi vraćaju.
Čini mi se da sam, takvim svojim stavom, na poslu izgradila korektne odnose sa svima.

Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.

Vrh strane

Ninna

Kolegijalnost

7:55, 30. August 2008     |    post #6

Pol:

II - Milites Gregarii
Reg: 29.August 08

Kolegijalnost? Da -ako svi zaposleni pristaju na to. Ako u kolektivu postoji samo jedan koji odbija kolegijalnost, citava je organizacija ugrozena.(Govorim o kolektivu do 20 zaposlenih.)
Neko vrijeme se to i moze tolerisati ali ako potraje... Propast!
Svako moze zamijeniti kolegu, pomoci mu, odraditi njegov dio posla ali kada to predje u hronicno... Zbog cega bi neko zavrsavao tudje radne zadatke? Jos kad na takvo iskoristavanje dodate na kraju mjeseca platnu listu iste tezine i za radnika i neradnika... Dodje vam da pojedete i platnu listu i "kolegu". A najprije sebe jer dopustate da vam se to dogodi.

Vrh strane

Čomi

Kolegijalnost

8:45, 31. August 2008     |    post #7

Pol:

III - Discentes
Reg: 31.March 08

Moje je iskustvo da ukoliko firma stoji stabilno u materijalnom smislu pre možete naići na kolegijalnost u kolektivu. Ukoliko se ljudi plaše za svoj posao kolegijalnost zna da izostane. U velikim firmama to se manifestuje u grupama ljudi koji se nadju jedno drugom, ali znaju da budu nekolegijalni prema drugim grupama. U srednjim firmama, mogućnost napredovanja je čini se najveća pa tu ima najmanje kolegijalnosti. U malim kolektivima je ili belo ili crno u zavisnosti od prosperiteta firme.

Vrh strane Čomi šta trenutno radite?

boca

Kolegijalnost

11:58, 5. September 2008     |    post #8

Pol:

III - Discentes
Reg: 13.August 08

jedno od vaznih zivotnih pravila je- moras da das da bi dobio!
ljudi su u vecini slucajeva skloni da razlicitim metrom mere ono sto daju i ono sto dobijaju.

Vrh strane

* Mirjana *

Kolegijalnost

23:24, 5. September 2008     |    post #9

Pol:

IX - Tesserarius
Reg: 1.November 07

Istina, svako gleda kako da za što manje, dobije što više i ako u tome ne uspe okrivljuje druge da su nezahvalni.

Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.

Vrh strane

blondy72

Kolegijalnost

13:07, 28. September 2008     |    post #10

Pol:

I - Tirones
Reg: 26.February 08

CITAT (Ninna @ 8:55, 30. August 2008)
Kolegijalnost? Da -ako svi zaposleni pristaju na to. Ako u kolektivu postoji samo jedan koji odbija kolegijalnost, citava je organizacija ugrozena.(Govorim o kolektivu do 20 zaposlenih.)
Neko vrijeme se to i moze tolerisati ali ako potraje... Propast!
Svako moze zamijeniti kolegu, pomoci mu, odraditi njegov dio posla ali kada to predje u hronicno... Zbog cega bi neko zavrsavao tudje radne zadatke? Jos kad na takvo iskoristavanje dodate na kraju mjeseca platnu listu iste tezine i za radnika i neradnika... Dodje vam da pojedete i platnu listu i "kolegu". A najprije sebe jer dopustate da vam se to dogodi.

Ovo je tacno 100%. Imam kolektiv od 8 zena. Jedna od njih je odskakala po mnogo cemu i ta jedna je pravila pometnju. Nije odradjivala svoje poslove vec je prebacivala na druge a uz sve to je imala jednu ruznu navikua da istice sebe a ogovara druge. Da bi spasla kolektiv trazila sam njen premestaj na drugo radno mesto (u veci koletiv gde je i veci obim posla da ne moze da da stigne da misli o glupostima vec o samom poslu, a koliko joj je stalo do posla to nije moja briga)

Sve u svemu devojke su se vratile u normalu od kako je otisla, stite jedna drugu kad treba i pomognu jedna drugoj ako moraju. Balansiraju savresno, gde jedna zastane druga nastavi, a ako jednoj nesto ne lezi (npr. pozicioniranje) tu je druga da je zameni a ova ce da nadje nesto drugo da radi.

Nismo svi isti i nismo svi jednako talentovani i to mogu da razumem ali bezobrazluk nikad ne tolerisem jer em sto remeti kolektiv em sto umanjuje radni ucinak i sam kvalitet posla., o kidanju zivaca da ne pricam.

Dobar kolektiv i zdrava sredina su zlata vredni, verujte mi.

Vrh strane

1 2   
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet