CITAT (Ninna @ 8:55, 30. August 2008)

Kolegijalnost? Da -ako svi zaposleni pristaju na to. Ako u kolektivu postoji samo jedan koji odbija kolegijalnost, citava je organizacija ugrozena.(Govorim o kolektivu do 20 zaposlenih.)
Neko vrijeme se to i moze tolerisati ali ako potraje... Propast!
Svako moze zamijeniti kolegu, pomoci mu, odraditi njegov dio posla ali kada to predje u hronicno... Zbog cega bi neko zavrsavao tudje radne zadatke? Jos kad na takvo iskoristavanje dodate na kraju mjeseca platnu listu iste tezine i za radnika i neradnika... Dodje vam da pojedete i platnu listu i "kolegu". A najprije sebe jer dopustate da vam se to dogodi.
Ovo je tacno 100%. Imam kolektiv od 8 zena. Jedna od njih je odskakala po mnogo cemu i ta jedna je pravila pometnju. Nije odradjivala svoje poslove vec je prebacivala na druge a uz sve to je imala jednu ruznu navikua da istice sebe a ogovara druge. Da bi spasla kolektiv trazila sam njen premestaj na drugo radno mesto (u veci koletiv gde je i veci obim posla da ne moze da da stigne da misli o glupostima vec o samom poslu, a koliko joj je stalo do posla to nije moja briga)
Sve u svemu devojke su se vratile u normalu od kako je otisla, stite jedna drugu kad treba i pomognu jedna drugoj ako moraju. Balansiraju savresno, gde jedna zastane druga nastavi, a ako jednoj nesto ne lezi (npr. pozicioniranje) tu je druga da je zameni a ova ce da nadje nesto drugo da radi.
Nismo svi isti i nismo svi jednako talentovani i to mogu da razumem ali bezobrazluk nikad ne tolerisem jer em sto remeti kolektiv em sto umanjuje radni ucinak i sam kvalitet posla., o kidanju zivaca da ne pricam.
Dobar kolektiv i zdrava sredina su zlata vredni, verujte mi.