![]() ![]()
|
Snaga molitve |
Snaga molitve
17:32, 24. August 2008 | post
|
|
![]() Pol:
Lokacija: Beograd III - Discentes Postova: 171 Reg: 31.March 08 |
Da li je iko od vas osetio snagu molitve. Bilo koje molitve, religiozne ili neke druge.
Da li iko od vas zna u čemu je snaga molitve? Zašto se izgovara na određeni način i određenim redosledom? Da li emocija ima značaj pri izgovaranju molitvi? Čomi šta trenutno radite?
|
|
![]()
|
Snaga molitve
8:58, 25. August 2008 | post
|
|
![]() Pol:
Lokacija: Zrenjanin XI - Aquilifer Postova: 7.355 Reg: 1.November 07 |
Najveća snaga molitve je u autosugestiji.
Umetnost življenja sastoji se u večitom pretvaranju ružnog u lepo.
* Mirjana * čitucka po forumu...
|
|
![]()
|
Snaga molitve
9:01, 25. August 2008 | post
|
|
![]() Pol:
Lokacija: Beograd XX - Quaestor Postova: 16.883 Reg: 4.April 08 |
Mislim da je, u ostalom kao i dosta stvari u žeivotu, molitva povezana sa voljom, iskrenošću i emocijama.
Lidija
Posetite moj web site Lidija Vuksanović Laviću moj...
|
|
![]()
|
| sanjac |
Snaga molitve
9:17, 25. August 2008 | post
|
|
Pol: |
Najveća snaga molitve je u autosugestiji. Upravo tako. Nekome je molitva relogiozna forma, Oce nas ili Ave Marija... nekome nesto drugo sasvim licno i ostalima nebitno i nepoznato, ali vazno i delotvorno za onoga ko u to veruje. |
|
![]()
|
Snaga molitve
18:00, 25. August 2008 | post
|
|
![]() Pol:
Lokacija: Beograd III - Discentes Postova: 171 Reg: 31.March 08 |
Slažem se sa Lidijom, jedino mislim da je drugi redosled u pitanju.
Prvo emocije, pozitivne, koje se osete u grlu, grudima, stomaku. Drugo volja, poput onoga neka bude volja tvoja Treće iskrenost koja dolazi sama po sebi kad se dostignu emocije i volja. Kada ste se poslednji put za nešto molili i na koji način. Čomi šta trenutno radite?
|
|
![]()
|
Snaga molitve
11:02, 26. August 2008 | post
|
|
![]() Pol:
Lokacija: Beograd XX - Quaestor Postova: 16.883 Reg: 4.April 08 |
U poslednje vreme često, na neki svoj način, ali iskreno sa puno emocija i iz dubine duše.
Lidija
Posetite moj web site Lidija Vuksanović Laviću moj...
|
|
![]()
|
Snaga molitve
1:19, 7. February 2009 | post
|
|
![]() Pol:
X - Optio Postova: 6.329 Reg: 6.February 09 |
Njena snaga je u otvorenosti naše duše i svesti, Nema ona definisanu formu, nije reč več nešto što se ne pretače u reči... teško objašivo racionalno kakp jedino razumemo.
I nije molba koja će biti ispunjena, , , već samo pokretanje duhovnih delova našeg bića je ka nečenu što je" gore", a u stvari je samo u nama. Plava Ptica i
|
|
![]()
|
| Lili Pa |
Snaga molitve
20:01, 5. April 2009 | post
|
|
Pol: |
Da li je iko od vas osetio snagu molitve. Bilo koje molitve, religiozne ili neke druge. Da li iko od vas zna u čemu je snaga molitve? Zašto se izgovara na određeni način i određenim redosledom? Da li emocija ima značaj pri izgovaranju molitvi? Poštovana Čomi! Lepo je znati da nekog još zanima molitva u vremenu kad su ljudi počeli da gube vezu sa Bogom. Ne znam kakva te molitva tačno zanima, ali ću ti napisati šta o molitvi kaže Sveto pismo, a ono je temelj Hrišćanstva. Jevanđelje po Mateju 6.glava 5 stih i na dalje: "A ti kad se moliš, uđi uklijet svoju, i zatvorivši vrata svoja, pomoli se ocu svojemu koji je u tajnosti;i otac tvoj koji vidi tajno, platiće tebi javno. A kada se molite ne govorite mnogo, kao neznabošci;jer oni misle da će za mnoge svoje riječi biti uslišeni. Vi dakle ne budite kao oni;jer zna otac vaš šta vam treba prije molitve vaše. Ovako dakle molite se vi: "Oče naš koji si na nebesima da se sveti ime Tvoje;da dođe carstvo Tvoje;da bude volja tvoja i na zemlji kao na nebu;hljeb naš nasušni daj nam danas;i oprosti nam dugove naše kao i mi što opraštamo dužnicima svojijem;i ne navedi nas u napast;no izbavi nas oda zla, jer je Tvoje carstvo, i sila, i slava va vijek. Amin"... " Ako si u prilici, pročitaj celu 6.glavu Jevanđelja po Mateju. Riznica je mudrosti! Npr:"Ne brinite se dakle govoreći:šta ćemo jesti, šta ćemo piti, ili čim ćemo se odjenuti? Jer sve ovo neznabošci ištu;a zna otac vaš nebeski da vama treba sve ovo. Nego ištite najprije carstva Božjega i pravde njegove, i ovo će vam se sve dodati. Ne brinite se dakle za sjutra, jer sjutra brinuće se za se. Dosta je svakom danu zla njegova." Ovde se, dakako ne misli da ne treba da radimo i da čekamo da nam uspeh "padne s neba", ali nam svakako uliva nadu da se ne brinemo i preko mere. Život je dovoljno težak. Ove reči upućuju nas na Boga i na to da verujemo u Njegovo vodstvo. Nadam se da sam ti bar malo pomogla u vezi pitanja o molitvi, ako nisam -žao mi je, ako jesam-srećna sam zbog toga. Pozdravljam te u najboljoj nameri! |
|
![]()
|
Snaga molitve
0:40, 10. April 2009 | post
|
|
![]() Pol:
Lokacija: Baranda V - Legionarii Postova: 1.731 Reg: 7.February 09 |
Kada sam tužna, srećna, nesrećna, bolna, zaljubljena, zabrinuta, usamljena, razočarana, uspešna, uplašena,... utehu nalazim u smirujućoj snazi molitve! Ona me vraća u normalu kao i zahvalnost Svevišnjem na pomoći!
...prostor je brzina uma
što sama sebe obmotava. Lebdeću u mestu, a stizaću i nestajaću u vremenu... |
|
![]()
|
Snaga molitve
7:15, 10. April 2009 | post
|
|
![]() Pol:
Lokacija: Beograd XIII - Pilus Prior Postova: 9.381 Reg: 26.October 08 |
Molitva nastaje iz vere (u uspeh, zdravlje, ljubav...), a vera nastaje u umu. Snagom uma sugerišemo ispunjenje molitvenih zahteva. Koliko veruješ u uspeh, toliko ćeš ga i ostvariti.
|
|
![]()
|
![]() ![]()
|
|
Lo-Fi verzija
Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o. © 2002-2010 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by |