![]() ![]()
|
Crnogorci - poreklo |
Crnogorci - poreklo
22:11, 30. July 2008 | post
|
|
![]() Pol:
Lokacija: Zemun, Franztal I - Tirones Postova: 32 Reg: 25.July 08 |
voleo bi cuti vase misljenje o tome kakvoga su porekla Crnogorci. Dosao sam do nekih tekstova, u kojima se navodi da Crnogorci nisu Slaveni i da su ustvari srodniji Albancima, tj poticu sa Kavkaza, jer imaju slicne odlike kao Ceceni, Gruzini, Kazasi, Inguseti... krvna osveta i plemensko uredjenje, kakvih u Srba nema i nije bilo, mali pricenat plavih ljudi, iako su Slaveni uglavnom plavi ljudi. Takodje i zelja za dominacijom, vlascu i despotizmom. Postovanje date reci, "besa". malobrojni uspevaju da se nametnu vecini. Znamo da su nekada Ceceni bili najbrojniji rukovodioci u Moskvi a koliko je crnogoraca direktora u Srbiji, ispada da su vecina. Naravno, pisac nije imao nameru da uvredi nikoga, samo je dao svoje misljenje na zadatu temu. Isto tako je ratnicke pesme o cojstvu uporedio, sa Lovcena i Kavkaza. Slicnost je bila zapanjujuca. Naravno, poslednje. "Najmanje sto odlikuje i Albance, i Crnogorce i i narode Kavkaza je odsustvo radnog organizovanja i radne discipline, kao i velikih poduhvata, Tako u Albaniju necete ici da vidite Ajfelov toranj, katedrale, dvorce. Nema ih. Niti ja znam svetski poznatog slikara, umetnika, naucnika sa tih prostora... "
Podelio sam ovo sa vama i recite ...to je nasa ledina, nasa Vojvodina, jedna i jedina...
|
|
![]()
|
Crnogorci - poreklo
22:48, 30. July 2008 | post
|
|
![]() Pol:
Uh, sad si dirnuo u osinje gnezdo:)
Superhik ... hik!
|
|
![]()
|
Crnogorci - poreklo
23:12, 30. July 2008 | post
|
|
![]() Pol:
Lokacija: CRNA GORA V - Legionarii Postova: 1.384 Reg: 18.January 08 |
Ojha
I`m a leader not a follower
|
|
![]()
|
Crnogorci - poreklo
23:54, 30. July 2008 | post
|
|
![]() Pol:
Lokacija: Podgorica V - Legionarii Postova: 1.705 Reg: 5.November 07 |
Grrrrrrrrrr
"No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast." dr. Miloš Radulović thinks, therefore postoji!
|
|
![]()
|
Crnogorci - poreklo
0:04, 31. July 2008 | post
|
|
![]() Pol:
|
|
![]()
|
Crnogorci - poreklo
0:16, 31. July 2008 | post
|
|
![]() Pol:
Lokacija: Podgorica V - Legionarii Postova: 1.705 Reg: 5.November 07 |
Šala, naravno
"No beast so fierce but knows some touch of pity. But I know none, and therefore am no beast." dr. Miloš Radulović thinks, therefore postoji!
|
|
![]()
|
Crnogorci - poreklo
9:14, 31. July 2008 | post
|
|
![]() Pol:
Lokacija: Beograd XX - Quaestor Postova: 16.901 Reg: 4.April 08 |
Vrlo zanimljivo, nema šta!
Lidija
Posetite moj web site Lidija Vuksanović Laviću moj...
|
|
![]()
|
Crnogorci - poreklo
12:10, 31. July 2008 | post
|
|
![]() Pol:
Lokacija: Beograd III - Discentes Postova: 240 Reg: 14.September 07 |
Kao što i na karakter osobe utiče osim vaspitanje porodice i ulica tj. okruženje i inteligencija i brojni drugi faktori, tako i na naciju utiče i poreklo iz davnina, ali samo delimično. Mnogo je veći je uticaj trenutne situacije i stanja u društvu nego da li su došli sa Kavkaza ili Pirineja.
Glupo je raspravljati na ovakvu temu. Da li su lenji ili nisu, zašto nemaju katedrale, kakvi su im umetnici, slikari, zašto imaju krvnu osvetu, čime mogu da se diče, a čime ne... Njihova nacija - njihov problem. p.s. Mislim da ovo pitanje više govori o nama i kompleksima koje vučemo zbog sopstvene nesposobnosti. Hrvati imaju kompleks Srba i Slovenaca, Slovenci Srba (ali je uspešno zalečen u zadnjih 15tak godina), mi Crnogoraca i Hrvata itd. Ako nas jaše druga nacija - ako se već delimo - onda ćemo da našu nesposobnost da lečimo tako što ćemo da ih prikazujemo u ružnom svetlu. Glupo. Iskreno, nek putuju, mene brinu naši problemi a ne da li su oni poreklom sa Marsa ili Kavkaza. A kada (ako ikada) rešimo svoje probleme biće nas briga za sve susede i njihove probleme. Pa ni tada nećemo raspravljati na temu porekla druge nacije:) Da li je sve na ovom svetu slučajno? Ili...
Slučajni prolaznik odmara
|
|
![]()
|
Crnogorci - poreklo
14:21, 31. July 2008 | post
|
|
|
Pol:
VI - Imaginifer Postova: 2.011 Reg: 26.September 07 |
Crnogorci kao narod nikada nisu postojali i izmišljeni su poput Bošnjaka, Makedonaca... svi su oni Srbi i srpskog porekla.
|
|
![]()
|
Crnogorci - poreklo
16:25, 31. July 2008 | post
|
|
![]() Pol:
pa svi smo mi Srbi... ali ne i Srbijanci
|
|
![]()
|
![]() ![]()
|
|
Lo-Fi verzija
Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o. © 2002-2010 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by |