Home    |    Web    Slike    Adresar    Posao    Putovanja   Forum   Mape    Info    |  info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Nasilje među mladima - užas u kom živimo

Offline sanjac

9:02, 15. May 2008     |    post #1

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

Sve su cesci slucajevi maloletnicke delikvencije, one brutalne, zle, sto odavno prelazi igre.

http://www.politika.co.yu/rubrike/Hronika/... snimale.lt.html://http://www.politika.co.yu/rubrike/H... snimale.lt.html://http://www.politika.co.yu/rubrike/H... snimale.lt.html

Trinaestogodišnju učenicu pirotske osnovne škole krajem prošle nedelje brutalno su, punih osam sati, zlostavljale četiri školske drugarice. Devojčicu su odvele u stan jedne od nasilnica, gde su je tukle, a potom i seksualno maltretirale. Drugaricu zlostavljane devojčice, koju su pod pretnjom odvele u stan, naterale su da iživljavanje snima kamerom mobilnog telefona.

Kakva su to deca? Devojcice??? Ko ih je i kako vaspitao?

Roditelji, molim komentar. Sta preduzeti??? Ovo je strasno...

Mrzi me da odgovaram na glupa pitanja.

Vrh strane sanjac zeli vam seksi vikend
+Odgovor na post sa citatom

Offline Zeleni Zub

9:40, 15. May 2008     |    post #2

Pol:

III - Discentes
Reg: 12.September 07

Pa ne znam kako ih kazniti a da to posluzi kao primer ostalima...
I sta da kazem sem da su deca danas bas bas ne vaspitana, velika vecina.
Roditelji se ni ne bave njima, uglavnom svi rade od 9 do 17h i kad se bavis detetom?
Da li znas kako ti je dete otislo u skolu, sa kim se druzi i kako se ponasa... ?
Naravno da vecina roditelja ne zna nista.

...Zeleni Zub se ne razlikuje mnogo od svojih prijatelja,
mandraka, fantoma i betmena.
Svestan svoje super moci,
Zeleni Zub poseduje istancan smisao za humor
kojim izbezumljuje svoje protivnike
a njih naravno ima mnogo...

Vrh strane Zeleni Zub voli sto je normalan!

Offline andjeo007

14:03, 15. May 2008     |    post #3

Pol:

III - Discentes
Reg: 17.September 07

To sto roditelji rade od 9-17 nije ama nikakvo opravdanje. Moraju da znaju u svakom momentu gde im je dete, sta radi i sa kim je.
Ako se ne varam skoro je bio isti slucaj u Americi pa kako kopiramo sve sto je tudje jer boze moj nase nevalja, tako cemo imati sve vise ovakvih i gorih slucajeva. A sta da se kaze zapad je to... .(ko razume shvatice)
Devojcice koje su se izivljavale nad svojom drugaricom treba poslati na dozivotnu a njihove mame i tate pa nisam sigurna da li dozivotna ili nesto jos gore.
Da se to ne daj boze dogodilo mom detetu... negde sam se na forumu vec izjasnila metak u celo i odoh da odrobijam idiote(necu dugo verovanto par godina)

I believe i can fly...

Vrh strane

Offline Jaca

9:32, 16. May 2008     |    post #4

Pol:

IV - Immunes
Reg: 10.October 07

Videla sam taj snimak juce na TV-u, ta devojcica kao da se nije ni branila od ovih koje su je maltretirale. I kako neko na silu moze da te dovede u neciji stan? Ima dosta stvari koje nisu jasne, ali prvenstveno mislim da sve ide iz kuce i da sve mnogo zavisi od kucnog vaspitanja.
I treba dete nauciti da se brani od takvih, ma koliko surovo zvucalo, jos dok je malo, ako ga neko udari i treba da mu vrati a ne da se povlaci.

Life Is Too Short To Fuck Ugly People !

Vrh strane Jaca ce danas da uziva :))

Offline sanjac

9:42, 16. May 2008     |    post #5

Pol:

V - Legionarii

Objasnjava juce neki deciji psiholog... :u kuci jedan sistem vrednosti, u skoli drugi, na ulici treci... ". Kakva glupost. Sistem vrednosti je u glavi deteta, a ne u skoli ili na ulici.

Samo roditelji su odgovorni za vaspitanje deteta, potpisujem, nema tu skole ili ucitelja koji ce dete da nauci ono sto se uci u kuci do 7. godine.
Ako neko treba da odgovara, to su roditelji. I svaki roditelj koji zmuri i satro zna gde mu je dete a mrzi ga da se detetom zapravo bavi (a znam i takve) je za robiju sa teskim radom.

Offline Lidija Vuksanović

13:51, 16. May 2008     |    post #6

Pol:

VII - Cornicen
Reg: 4.April 08

Mislim da bi trebalo kazniti i roditelje tih "devojčica" (više mi liče na monstrume), a isto tako mislim da često i tv program, kao i vaspitanje utiče na razvoj dece i njihovo ponašanje! Lično imam ćerku i ko bi je ružno pogledao ne bi dobro prošao. Za mene je dete najveće blago na svetu, a od nasilja u svakom obliku i mestu više ne može da se živi! angry.gif

Lidija

Vrh strane Lidija Vuksanović jedva čeka godišnji, odlazak u Čanj i da napuni baterije...

Offline Iceman

13:58, 16. May 2008     |    post #7

Pol:

VII - Cornicen
Reg: 2.December 07

U pravu si. Roditelji su odgovorni za početno vaspitanje deteta, kao i za to kako će se odnositi prema drugima.
Kad podje u školu, to se ubrzo vidi. Neko nepisano pravilo je da trećina dece ima problem sa uklapanjem u
novu sredinu, pokazuje preteranu agresivnost i ima slične probleme. Nivo obrazovanja i kulture roditelja ima
presudan uticaj na ponašanje deteta, pa tek onda sredina u kojoj se nalazi. Isto tako i vreme koje posvećujemo
detetu itekako utiče na stvaranjue njegove ličnosti, kao i šta gledamo, slušamo, kako u kući se odnosimo
jedni prema drugima.
A školski psiholozi i pedagozi se u većoj meri bave sporednim stvarima, a daleko manje pomaganjem
deci sa problemima. Za to je kriva država i poremećen sistem vrednosti.

Život čine stvari male, tvoje igre, tvoje šale, vetar sam u tvojoj kosi .......

Vrh strane Iceman život bi bio lep da je više pametnih ljudi...

Offline sanjac

14:01, 16. May 2008     |    post #8

Pol:

V - Legionarii

Lose mi je kad cujem stav "Provodimo puno vremena sa detetom, ono se igra a mi gledamo TV (ili nesto slicno)".
I stvarno je bogohulno kad roditelji zanemaruju svoje dete, a posle djavo kriv. Nema tu pravdanja kolicinom posla i obaveza, i moji baba i deda su kopali njivu i radili slicne seoske poslove, pa je moj otac izrastao u dobrog i postenog coveka.

Roditelji su jedini odgovorni za dete, njegov razvoj i interesovanja i tacka.

Offline Master Yoda

21:10, 17. May 2008     |    post #9

Pol:

III - Discentes
Reg: 13.September 07

Rešenje je veoma jednostavno: Štap i šargarepa.

Ko se ponaša bezobrazno treba biti još strožiji.
Kosovo za patike će biti nadam se primer kako treba da prođu oni koji kradu: 6 meseci u zatvor, pa kad izađu da daju intervju ponovo.
Ako "padnu" na intervjuu - ajmo još jedan krug. Nakom par slučajeva razmisliće svako da li se isplati biti kriminalac.

A ko je ok, za njega treba da postoji lepa strana medalje. Nagrade za uspehe u školi i životu. Na nivou države, za naj... đake - poklon kompjuteri ili slične moralne ili finansijske nagrade. Jedino ne treba nagrađivati samo najpametnije, već i one koji nisu najbistriji, i koji bi završili sa one strane, već i njih usmeravati na sportske uspehe, za najboljeg druga ili sl.

I eto.

Ja još preporučujem da se ukine TV ili barem da se uvede cenzura tj neka vrsta moralne policije, koja bi sprečila npr. J. Karleušu da priđe bilo kojoj tv stanici na 500m.

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Vrh strane Master Yoda is meditating...

Offline Drbob

9:19, 24. May 2008     |    post #10

Pol:

IV - Immunes
Reg: 26.September 07

Užas, ma to je blaga reč.
Ko je kriv? Svi mi.
Društvo, sistem, roditelji, škola, pedagozi, mediji...
Vaspitavanje nema nikakve veze sa nivoom obrazovanja roditelja.
Smatram da sistem i mediji snose najveću odgovornost.
Treba uraditi reformu školstva, ponovo u škole uvesti defektološka odeljenja, uvesti đačke uniforme, obrazovanije predavače, direktore koji nešto raden a ne po partijskoj liniji...
Na medijima strogo zabraniti, u informativnim emisijama, da udarna vest bude neko zlodelo. U emisijama zabraniti nastupe nepristojno obučenih...
ma treba kontrolisana demokratija... .

ponosni potomak najstarije svetske civilizacije

Vrh strane Drbob pokušavam da spasim Srbiju

1 2   
Odgovor na temuPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    2002-2008 Yu Media Group ::: hosted by eunet