Home    |    Web    Adresar    Putovanja   Poslovi    Forum    Vodič    Mape    |    TV program    Vesti    Vreme    |   info
Forum Album Kalendar Članovi

samo u podforumu   Napredno pretraživanje
Ulazak Registrovanje
Zatvorena temaPostavljanje nove temePraćenje teme

Kako glasati 11.05.2008

Severian

Kako glasati 11.05.2008

12:52, 8. May 2008     |    post #41

Pol:

II - Milites Gregarii
Reg: 15.November 07

CITAT (Jaca @ 13:31, 8. May 2008)
Ne znam uopste da li si upucen u to kako zive u nekim drzavama EU, npr. u Francuskoj.
EU je definitivno "isisala" neke zemlje. U Francuskoj je prosecna plata oko 1200 eur, a racunaj da je sve mnogo mnogo skuplje nego ovde.

Bez okolisanja - necu glasati ni ovaj put.

Imam mnoge prijatelje u Francuskoj i veruj mi da nije bas tako kao sto kazes.barem se dise slobodno i ne moras da mislis sta ce sutra da bude i sta ce da se desi ako pobedi neka druga partija vec imaju uhodan i stabilan sistem a to je ono sto zelim i kod nas. Mir i stabilnost. To je sve.
A to sto neces glasati je tvoja stvar ali znaj da tako oduzimas sebi pravo da odlucujes i prepustas drugima da odlucuju umesto tebe. Razmisli o tome.

Vrh strane
+Odgovor na post sa citatom

sanjac

Kako glasati 11.05.2008

7:13, 9. May 2008     |    post #42

Pol:

V - Legionarii
Reg: 5.December 07

CITAT (Dragan Todorović @ 23:13, 6. May 2008)
... A i Sanjac zasluzuje mali komentar. Cini mi se da je zaboravila cinjenicu da je Novi Beograd izgradjen upravo za one iz donjeg trtista koji su prodali krave i pozurili u Beograd. Stari Beogradjani "zive "na grobljima, a njihovi unuci u starom Beogradu ili u inostranstvu !

Sta cu kad mi porodicna kuca na Vozdovcu ne odgovara, losa je klima wink.gif
Ziveo Novi Beograd, gde je moj deda dobio jedan od prvih izgradjenih stanova, za zamenu stana na Senjaku. Sta cu kad nije gajio krave. Hvala svim dobrim i kulturnim komsijama, svima koji ga cine sve lepsim i uspesnijim. Po broju poreskih obveznika pravnih lica daleko je NBg ispred cele Crne Gore, npr. O prihodima, bulevarima, poslovnim centrima.. da ne govorim smile.gif

Jagodina... gde je to? Koji aerodrom je tamo? Hotel iz nekog od svetskih lanaca? Izlozbeni i kongresni centar?
Gospodine Todorovicu, svakom svoje selo najdraze, ovo moje novobeogradsko bar ima cime i kime da se ponosi.

Vrh strane

Jaca

Kako glasati 11.05.2008

10:22, 9. May 2008     |    post #43

Pol:

IV - Immunes
Reg: 10.October 07

CITAT (Severian @ 13:52, 8. May 2008)
Imam mnoge prijatelje u Francuskoj i veruj mi da nije bas tako kao sto kazes.barem se dise slobodno i ne moras da mislis sta ce sutra da bude i sta ce da se desi ako pobedi neka druga partija vec imaju uhodan i stabilan sistem a to je ono sto zelim i kod nas. Mir i stabilnost. To je sve.
A to sto neces glasati je tvoja stvar ali znaj da tako oduzimas sebi pravo da odlucujes i prepustas drugima da odlucuju umesto tebe. Razmisli o tome.

Nisam bas sigurna da je tako, ne tece njima med i mleko, a sa druge strane toliko imaju problema unutar drzave da to nije normalno. Ne znam koliko pratis, ali kod njih su veoma cesti nemiri, protesti... naravno sa ljudskim zrtvama. I sto je najtuznije u Fr vise nema francuza, pojeli su ih arapi i crnci.
Ti iako glasas, neko drugi ce odlucivati o svemu umesto tebe... .tako da ipak sam razmislila.

Life Is Too Short To Fuck Ugly People !

Vrh strane Jaca zeli jos neki suncan dan!

Sarah

Kako glasati 11.05.2008

12:53, 9. May 2008     |    post #44

Pol:

I - Tirones
Reg: 12.April 08

CITAT (Jaca @ 11:22, 9. May 2008)
Nisam bas sigurna da je tako, ne tece njima med i mleko, a sa druge strane toliko imaju problema unutar drzave da to nije normalno. Ne znam koliko pratis, ali kod njih su veoma cesti nemiri, protesti... naravno sa ljudskim zrtvama. I sto je najtuznije u Fr vise nema francuza, pojeli su ih arapi i crnci.
Ti iako glasas, neko drugi ce odlucivati o svemu umesto tebe... .tako da ipak sam razmislila.

Ako se ima u vidu da Francuska ima 64, 5 miliona stanovnika, ne znam kako to zamisljas da joj je svega 4.9 miliona imigranata ( od cega samo 2 miliona ima drzavljanstvo) - "pojelo" rodjeno stanovnistvo??!!
I kako zamisljas da tih 2 miliona umesto ostalih 60 odlucuje o sudbini zemlje?
Malo manje veruj "Kuriru" i "Pravdi"...
Ne moramo jos i mi da brinemo o sudbini "jadne" Francuske..

A molila bih te i da mi das link za zrtve, jer, bar koliko ja znam - jedine zrtve su bili policajci i imovina, (ako se izuzmu ona dvojica decaka koji su poginuli prvog ili drugog dana nemira, i to tako sto su, bezeci od policije -upali u neku relejnu stanicu gde ih je UDARILA STRUJA.) Kada se govori o ljudskim zrtvama - treba biti jako precizan i oprezan.

Vrh strane

Jaca

Kako glasati 11.05.2008

13:17, 9. May 2008     |    post #45

Pol:

IV - Immunes

Zabrnjavajuce je ako verujes u one novine iz kojih ti vadis clanke koje ovde promovises... ja ni jedne novine nisam ni pomenula.
Mozda bi bolje bilo da malo vise putujes i da se druzis sa ljudima koji zive u inostranstvu, definitivno bi ti stvari bile jasnije.

Kao prvo ja nisam ni pricala o imigrantima, vec o ljudima koji imaju francusko drzavljanstvo, sve "cistokrvni" Francuzi doduse malo tamnije boje koze i malo vise arapskog porekla... scratch_one-s_head.gif

A kao drugo, Francuska uopste nije tema ovog razgovora, izabrana je kao primer konverzacije izmedju mene i Severiana u kojoj se govori da je Fr ekonomski bila jaca pre ulaska u EU i da im ona nista dobro nije donela - sto je cinjenica.

Sarah

Kako glasati 11.05.2008

14:53, 9. May 2008     |    post #46

Pol:

I - Tirones

Obicno citam SVE novine, ne bih li stekla pravu sliku. U vecini onih u koje imam poverenje - ove vesti su bile ovakve kakve sam napisala. (Politika, Danas, Blic, Dnevnik, Mondo... ) Nikoga ja ne promovisem.
Pa, ako ih ne smatras dovoljno "neprijateljskim"- evo, recimo, gde redovno citam:

http://www.dnevnik.co.yu/modules.php?name=... le&sid=4622://http://www.dnevnik.co.yu/modules.ph... le&sid=4622://http://www.dnevnik.co.yu/modules.ph... le&sid=4622.

Putovala sam mnogo, druzila se sa ljudima, polovina mojih prijatelja, nazalost, zivi rasuta sirom sveta, pa mislim da sam prilicno obavestena. Inace se ne bih ni javljala.
I cini mi se da je preterano uvek se vracati na taj "med i mleko"... dovoljno je valjda da ljudi zive PRISTOJNO.
Kad vec insistiras na preciznosti - IMIGRANTI su SVI oni koji nisu rodjeni u nekoj zemlji, ali u kojoj zive. Poneki OD NJIH dobiju i drzavljanstvo, posle odredjenog br. godina - a takvih u Francuskoj ima SAMO 2 miliona, od 65!. ( sve je vrlo lako proveriti u enciklopedijama):
"With an estimated population of 64.5 million people, France is the 19th most populous country in the world......
... it has an estimated 4.9 million foreign-born immigrants, of which 2 million have acquired French citizenship." ( http://en.wikipedia.org/wiki/France#Demography )

Ja nisam ni insistirala na Francuskoj, vec ti. Zato sam ti i odgovorila. Kako god da joj je losije posle ulaska u EU- ona je I DALJE 19-a zemlja po ekonomskoj snazi. U SVETU!

(I nisi mi odgovorila gde si nasla podatak o ljudskim zrtvama u Parizu.)

Vrh strane

Jaca

Kako glasati 11.05.2008

16:34, 9. May 2008     |    post #47

Pol:

IV - Immunes

CITAT (Sarah @ 15:53, 9. May 2008)
Kad vec insistiras na preciznosti - IMIGRANTI su SVI oni koji nisu rodjeni u nekoj zemlji, ali u kojoj zive.

Ja nisam ni insistirala na Francuskoj, vec ti. Zato sam ti i odgovorila. Kako god da joj je losije posle ulaska u EU- ona je I DALJE 19-a zemlja po ekonomskoj snazi. U SVETU!

Iz tog tvog zakljucka, dosli smo konacno do cinjenice da su deca imigranata koja su rodjena u Francuskoj "Francuzi".

U Francuskoj ima izmedju 5 i 6 miliona useljenika iz severne i zapadne Afrike, sto cini oko 10% ukupnog broja stanovnika i jos oko 4, 5 miliona Arapa...

Stopa nezaposlenosti u Francuskoj kreće se oko 10 %, među mladima oko 23 %, po čemu je Francuska u europskom vrhu.
U nekim predgrađima, tzv. "osjetljivim urbanim područjima" (ZUS), nezaposleno je čak 40 % mladih.

Sarah

Kako glasati 11.05.2008

17:11, 9. May 2008     |    post #48

Pol:

I - Tirones

"U Francuskoj ima izmedju 5 i 6 miliona useljenika iz severne i zapadne Afrike, sto cini oko 10% ukupnog broja stanovnika i jos oko 4, 5 miliona Arapa... "

Ovo, jednostavno, nije tacno. Ako tvrdis suprotno - izvoli - NAVEDI IZVOR.
Jasno je jedino da si spremna na fajt. Ja nisam.( Bez argumenata.)

Vrh strane

pajja

Kako glasati 11.05.2008

20:25, 9. May 2008     |    post #49

Pol:

IV - Immunes
Reg: 20.October 07

situacija se zaostrava / pred izbore

samo vas posmatram !!!

Vrh strane

JSrdjan

Kako glasati 11.05.2008

22:00, 9. May 2008     |    post #50

Pol:

VIII - Signifer
Reg: 2.December 07

I previše je oštra. Bez razloga. Francuska je Francuska, a mi "živimo" u Srbiji!!! I svako najviše voli mesto gde je rođen! To nam je u venama. Ali svi živimo ovde, i drugu domovinu nemamo. a ja ne želim da budem ni emigrant ni izbeglica u sopstvenoj zemlji.

jer se ne stidim svog otegnutog govora i slanine i kudeljnih gaća,
od paorske sam krvi, psovki, radosti, snova...

Vrh strane JSrdjan Vojvodino, u srcu te nosim...

3 4 5 6   
Zatvorena temaPostavljanje nove temePraćenje teme

Lo-Fi verzija    Aladin® i Koja je tvoja želja?® su zaštićeni žigovi Yu Media Group d.o.o.
© 2002-2008 Yu Media Group d.o.o. Sva prava zadržana. ::: hosted by eunet