Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Originalna verzija: Da li i koliko često se svađate
Forum » Zdravlje » Psihologija
Zeleni Zub
Da li se i koliko cesto svadjate sa deckom/devojkom, muzem, zenom, roditeljima... ostalim ukucanima, kolegama na poslu...

Da li uvek popustite ili cekate da to druga strana uradi? A izvinjenje?

Sta ste sve spremni da uradite zbog svadje?

Jedan covek iz indijske države Orisa nakon svađe sa ženom živi na drvetu vec 51 godinu.
Gajadhar Parida (84) iz mesta 239 km severno od glavnog grada te države, nekoliko se puta spuštao na molbu žene i dece, ali se nije iselio ''sa drveta''.

''Posvađali smo se zbog sitnice i zatim me je ostavio i rekao da neće sa mnom da živi niti da se vratiti kući do smrti. Pokušavala sam da ga nagovorim da se vrati, ali on to stalno odbija.'' - izjavila je njegova žena.

Paridin neobični dom je improvizovana kućica na drvetu.
Godinama je Parida živeo na drvetu manga, ali je morao da se preseli na novu adresu kada je njegovo drvo stradalo u oluji. Parida je izjavio da mu je njegov neobičan način života pomogao u duhovnom sazrevanju i rešavanju napetosti. Često je provodio dane i noći na drvetu bez hrane, a spuštao se samo po vodu.
Paridin jedini sin, 56-godišnjak, kaže da je njegov otac nepokolebljiv u svojoj nameri da do kraja života ostane na drvetu.

Parida nije jedini ''čovek na drvetu'' u državi. Prosle godine je Bi-Bi-Si izvestio o jednom 45-godišnjaku koji je nakon savđe sa ženom 15 godina živeo na drvetu.
Mr.Black
biggrin.gif Kakav lik.

Raspravljam se samo kada sam siguran da osoba sa kojom komuniciram nije upravu.
istina87
Ne volim da se svadjam ali uglavnom sve zavisi od situacije. Nekad imam neodoljivu zelju da se prepirem s nekim i da dodjem do toga da imam zelju da ga prebijem. Nekad, naravno, sve cinim da izbjegnem svadju ali u 95% slucajeva ne uspijevam. LJutim se zbog sitnica...
* Mirjana *
Po mom mišljenju niko se ne svađa zato što to voli (bukvalno). Do svađa dovodi određeni sticaj okolnosti, tako da od konkretnih okolnosti zavisi i moja reakcija.
Uglavnom držim se onoga "Kada bi pametniji uvek popuštali, svetom bi vladale budale" i po potrebi umem žestoko da branim svoj stav.

Inače, nerviraju me osobe koje su zlopamtila, a drage su mi one sa kojima mogu da se posvađam, a nakon pet minuta da sve bude OK, kao da se ništa nije dogodilo (moj muž) bez obzira ko je odneo pobedu u prepirci.
dr. Miloš Radulović
Da nema svađe svaka veza bi bila dosadna.
A priznaćete da je najslađi seks pomirenja.
Jaca
Ne volim da se svadjam, uglavnom se to svede na neka prepucavanja i to je to.
Potez ovog coveka iz indije je stvarno brilijantan, pobeci od zene i to jos na drvo!?!?!? Ludak.
Lidija Vuksanović
Ne volim da se svađam, ali ako me neko stalno vređa, nervira, izbaci iz takta i znam da sam u pravu ne bih volela da budem u koži toga s kim se svađam!
lenjapita
Uvek sam za razmenu mišljenja, pa i kad je žustra. Zlopamtilo nisam jer znam da svako u sličnim momentima kaže mnogo ružnih stvari koje ne misli. I uvek sam za razgovor i razjašnjenje kad se malo stišaju strasti. Nekad se svadjam i sama sa sobom. Mislim da umem vrlo kvalitetno da psujem kad sam ljuta i tek onda shvatim koliko je naš rečnik bogat i koliko je moj vokabular prirodno raskošan.
Ne suzdržavam se naročito od kad mi je dijagnostifikovan čir na želudcu. Svadja je dobra terapija za čir!
Vladica
ranije sam teze mogao da obuzdam svoj temperament i dolazilo je do svadja... sada, imam drugaciji pogled na svet i ljude u mom okruzenju tako da se skoro to i ne desava jer pokusavam maksimalno da se usredsredim na ono sto zelim... .
istina87
Svaki dan pa makar samo malo da se derem
lenjapita
A dobro je i za trening glasnih žica. Posle bolje pevaš.
Iceman
Retko, vrlo retko. Nemam živaca za to!
andjeo007
Uzaludno trosenje energije ali kad se mora mora se biggrin.gif
Hope
Ne tako često, ali kada se svađam onda se stvaaaaarno svađam ! Ili uglavnom samo ja vičem girl_mad.gif
Zvonko Stankovic
Samo onda kada neko misli da je veliki orator a uz to je slab slusalac, i ako, kad gresi misli da je upravu.
istina87
Evo se prije malo posvadjah. Grrr, bijesna sam rtfm.gif
Sijera
Nisam konfliktna ličnost i mišljenja sam da se lepim sve može, pod uslovom da imaš posla sa normalnom osobom... Ako imaš posla sa budalom, jednostavno ignorišeš takvo ponašanje... Za svađu uvek treba dvoje...
Dušan
Svađam se nekad sa suprugom, nekad sa ćerkom ali najčešće sa samim sobom. Ali sve te svađe su produktivne jer posle njih samo nam je bilo bolje i lakše da "uredimo" život. Naravno te svađe nisu velike to su sitne razmirice i razmimoilaženja u mišljenjima. Inače sam osoba koja če se pre povući nego nastaviti svađu.
Čomi
Kad bi se drugi već posvađali, ja ućutim. Medjutim poslednjih godina, izbacim iz sebe tu energiju, prosto da ljudi znaju da postoji neko ko ne misli kao oni. Ili da neko ne pomisli da sam nečiji istomišljenik. Zapravo ja govorim o polemisanju, ali onda se toliko zahuktam da mi glas postepeno prerasta u viku, to mi je teško kontrolisati.
One prave svađe ne volim, tu niko nije pobednik. Ja se bar posle emotivno loše osećam, pa verujem da se i onaj drugi isto tako oseća.

Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo kliknite ovde.