Drbob
11:18, 27. September 2007
Po svemu sudeći očekuje nas vruća politička i jesen i zima.
Mnoge stranke su već počele svoje predizborne kampanje, bez obzira što se tačan datum najavljenih predsedničkih izbora još nezna. Nezna se ni datum održavanja lokalnih izbora.
Datumi nisu bitni, ni to što nisu doneti zakoni, bitno je da su stranke počele proklamovanje svojih kandidata.
Drbob
17:53, 27. September 2007
Mnogo toga se kuva na političkoj sceni Srbije. Prema nekim informacijama DS hoće predsedničke izbore do kraja godine, šta se krije iza toga?
Svi iz demokratske opcije bi trebalo da podrže Borisa Tadića za predsednika. Kada (ako) on bude izabran iz Vlade bi izašao G17+, i Vlada bi pala. Došlo bi do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, bili bi kada i lokalni, a narod ko narod bi rekao on je pobedio da glasamo za njih, i DS bi došao na vlast(propast Srbije).
Ko će koga nadmudriti? Ni "narodnjačka " stranka nije naivna, već je spremila svog kandidata Velimira Ilića, i počela je dogovore, neformalne sa SRS za formiranje nove Vlade.
Ko će koga nadmudriti?
Videćemo...
Riziko
23:15, 27. September 2007
CITAT (Drbob @ 18:53, 27. September 2007)

Mnogo toga se kuva na političkoj sceni Srbije. Prema nekim informacijama DS hoće predsedničke izbore do kraja godine, šta se krije iza toga?
Jer izglasavanjem bilo kakvog rešenja o Kosovu oni gube:
Ako Kosovo ode nacionalističke snage rastu, jer je DS bila za pregovore itd, i ništa neće uraditi po izglasavanju nove rezolucije ili jednostrane nezavisnosti koju će priznati zapadne zemlje
Ako Kosovo ostane - nacionalističke snage će prisvojiti "pobedu" zahvaljujući njihovom tvrdom stavu i Rusiji

Svi iz demokratske opcije bi trebalo da podrže Borisa Tadića za predsednika. Kada (ako) on bude izabran iz Vlade bi izašao G17+, i Vlada bi pala. Došlo bi do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, bili bi kada i lokalni, a narod ko narod bi rekao on je pobedio da glasamo za njih, i DS bi došao na vlast(propast Srbije).
Nažalost DS će biti uvek u vlasti otvoreno ili sakriveno
1. Podržavaju ih zapadne zemlje
2. I kada su bili van vlasti imali su Beograd.

Ko će koga nadmudriti? Ni "narodnjačka " stranka nije naivna, već je spremila svog kandidata Velimira Ilića, i počela je dogovore, neformalne sa SRS za formiranje nove Vlade.
Velja Selja može samo lokalno da pomogne. U Vojvodini bi ga obesili za...
Nije bio omiljen ni pre auto puta, a sada bolja da ne prelazi Savu.

Ko će koga nadmudriti?
Videćemo...
Nadmudriće oni nas. Narod uvek bude grbav. To je bar sigurna stvar u Srbiji
Drbob
0:30, 28. September 2007
Dobra zapažanja, osim da će Velja biti sledeći predsednik Srbije.
Narod treba da uvidi jednu stvar:Ko je stvarno uništio privredu Srbije? Demokratska stranka. Ja se iskreno nadam da će od narednih izbora postati opozicija, ali u zatvoru, jer tamo im je mesto. DS je najveće zlo koje je zadesilo Srbiju. U odnosu na njih SM je malo dete.
Master Yoda
14:48, 28. September 2007
CITAT (zaza37 @ 1:43, 28. September 2007)

Dosla vremena kadijina, a kad sejtan na jugu zaigra, bice mali pasaluk da pokupi zbegove,
kako god okrenes nesto narodno ostane pozadi, a najbolje motke pucaju po narodnim masama,
a masa uvek nazalost ima kratko pamcenje, kud masa prodje trava ne nice.
Pokazite mi svecu sledicu put...

Molim Moderatora da obrati pažnju na ovakva skretanje sa političke teme (slika je potpuna nebuloza)
Bjuti
18:15, 28. September 2007
Ево ја као модератор већ видим пар б*****а које ће да лете одавде.
Mr.Black
14:01, 29. September 2007
CITAT (Drbob @ 1:30, 28. September 2007)

Dobra zapažanja, osim da će Velja biti sledeći predsednik Srbije.
Narod treba da uvidi jednu stvar:Ko je stvarno uništio privredu Srbije? Demokratska stranka. Ja se iskreno nadam da će od narednih izbora postati opozicija, ali u zatvoru, jer tamo im je mesto. DS je najveće zlo koje je zadesilo Srbiju. U odnosu na njih SM je malo dete.
Velja za predsednika

nemoj da si smesan!!!
Bjuti
15:06, 29. September 2007
Немој тако, видиш да човек има директне изворе из Курира, или неке сличне параудбашке службе.
Drbob
20:07, 30. September 2007
CITAT (Bjuti @ 16:06, 29. September 2007)

Немој тако, видиш да човек има директне изворе из Курира, или неке сличне параудбашке службе.

Ti kao da si posisao pamet, koji si ti lik???
Kao prvo - ne čitam žutu štampu.
Kao drugo - krećem se u krugu uticajnih ljudi, jer mi moja profesija to omogućuje.
Kao treće - ja vidim da si ti, a ne mi, ovde najveća budaletina.
Ako si moderator, ko tebi daje za pravo da nekoga vređaš???
Onaj ko je tebe postavio za moderatora, uskoro će da uvidi svoju grešku, pa će da te skloni.
Nince
0:10, 7. October 2007
Slučajni prolaznik
18:07, 7. October 2007
Koliko god da mi smešno i apsudrno zvuči: Velja Ilić za predsednika
Ne zaboravite - ovo je Srbija.
SPS u koaliciji sa SPO i DSS-om... posle 5.oktobra? - Nemoguće?
Pa ipak se dogodilo.
Ako može da bude magistar, ministar, zašto je nemoguće i da bude Predsednik?
(ako bude, je se definitivno selim odavde - čisto da se zna)
Još jedno pitanje za Vas znalce: Za koga bi glasali ako u 2.krug uđu Toma i Velja?
Kladim se da bi svi Vi što pljujete po Velji bili 1. u redu za Velju-Selju, samo da Toma ne bude predsednik.
Nince
15:20, 11. October 2007
Izmedju dva zla uvek treba izabrati manje... . A kombinacija Velja i Toma u 2 krugu mislim da je NEMOGUCA!!!!
andjeo007
8:57, 12. October 2007
marfijev zakon "nista nije ne moguce"
joga_bonito
19:47, 14. October 2007
OCEKUJ NEOCEKIVANO!
dusala
16:37, 18. October 2007
Valjda bolje, nazad nema samo napred, a i od nade se zivi i iscekivanja u bolje al malo sutra
Jelic Ban
21:05, 19. October 2007
Velja objektivno ne moze dobiti vise od 2-3%. Ali i u toj imaginarnoj situaciji ne bih nikada glasao ni za jednog. Gledao bih da uradim ono sto sam trebao pre jedno 10-15 godina...... .pobeci sto dalje odavde
Drbob
10:21, 20. October 2007
Ja napisah u septembru da nas očekuje vruća zima... i evo to je istina. Velja je najavio svoju kandidaturu za predsednika i ima najveće šanse da pobedi. To što pojedinci misle da je njegov rejting mali, oni nisu bili u narodu da čuju mišljenje naroda. Veliki broj građana ove Srbije obožava Velju.
Zašto?
Zato što Velja radi i gradi, a drugi samo pričaju... pričaju... i ništa ne rade. Narodu je dosta priče bez rezultata rada.
Zar hoćete da i Tadić, kao nekada Mesić, jednog dana kaže:"ja sam svoj zadatak ispunio:Nema više Srbije."
Podsećanja radi:Ko je uništio telekomunikaciju Srbije? Boris Tadić, bio je ministar.
Ko je uništio vojsku? Tadić, bio je ministar.
Ko uništava Srbiju? Tadić, bio je(sada je) predsednik.
Mnogi u ovoj Srbiji imaju kratku pamet, ali su zato zlopamtila, za razliku od drugih ja mnogo dobro pamtim, ali nisam zlopamtilo.
Zato dragi moji prijatelji:pamet u glavu i razmišljajte.
Drbob
3:09, 21. October 2007
Ne treba bežati iz Srbije već ostati ovde i uhvatiti se u "koštac" sa svim izazovima, jer Srbija je najlepša zemlja na svetu.
dusala
22:38, 21. October 2007
CITAT (Drbob @ 3:09, 21. October 2007)

Ne treba bežati iz Srbije već ostati ovde i uhvatiti se u "koštac" sa svim izazovima, jer Srbija je najlepša zemlja na svetu.
Jeste naj-najlepsa Srbija ali kako se boriti vise... .. narodu ponestaje snage, pre dize ruku na sebe da se izvuce iz ove bede, pa progledajmo koliko samoubistva a NIKOG to nije briga,... .. koliko samo psihicki podbacili ljudi... .koliko izgubise posao i od cega oni da zive (koliko znam od vode i vazduha niko ne moze da zivi),
e zato bolje OTICI
Drbob
0:30, 22. October 2007
Koleginice.život je večita borba. Treba se boriti, treba raditi, ali svi traže idealne uslove, traže da bez rada postignu nešto, toga nema, ako nema posla u profesiji kojoj pripadaš-radi neki drugi posao. Samo se slabići predaju bez borbe.
Koliko ima zaparloženih njiva u Srbiji, ali svi beže od motike...
dusala
12:49, 23. October 2007
CITAT (Drbob @ 1:30, 22. October 2007)

Koleginice.život je večita borba. Treba se boriti, treba raditi, ali svi traže idealne uslove, traže da bez rada postignu nešto, toga nema, ako nema posla u profesiji kojoj pripadaš-radi neki drugi posao. Samo se slabići predaju bez borbe.
Koliko ima zaparloženih njiva u Srbiji, ali svi beže od motike...
Doticni Gospodine...
Odlicno znam da je ovaj zivot vecita borba i ne predajem se lako... .
ali odlicno znam da ljudi umiru i zbog toga i to nikad vise nego zadnjih godina... . sto znaci samo
SMRT SRBINA SPASAVA... .. i nikom ne dam za pravo da kaze da ova omladina bez rada
hoce zivot...
to nije tacno...
dosta je bilo da se od nas: nasih roditelja, nasih predaka, a sada i NASE DECE prave robovi... sta ova drzava pruza coveku... pa i sami uvidjate
NISTA Sto bi nasa deca radila na njivama kad svi politicari pobegose iz sela, ako im treba radna snaga nek zasucu prvo oni rukave, jer su zaboravili odakle su, dosli u Beograd... vlast slast pa zapovedaj... . Dokle to??????
Koliko znam motika je sada jedina hrana za siromasne... .. i proterane ljude iz svojih preduzeca... .ne vodi to na bolje sutra... .
Berkut
19:35, 23. October 2007
Uhhh ne volim nikad da pricam o politici ali moram da se ukljucim u diskusiju.
Prvo DrBobe uz svo duzno postovanje i uvazavanje vaseg misljenja, za dosta stvari sam video da imamo bar neko slicno misljenje, kako je moguce tako napredan covek da misli da je resenje nas cuveni Velja-Selja i to za predsednika jooooj majko zemljo kad bi se to desilo odmah bi izbegao jer je taj covek toliko naprasit i nema osnovnu samodisciplinu a da ne pricamo o cuvenim tucama pred tv kamerama, onda da ne pricamo o njegovom nivou obrazovanja i adekvatnog ponasanja obrazovnoj osobi, pa zadnji njegov poslic sa koncesijom puta koje su tu spletke i sta li se tu radilo ne znamo jer nam je uskraceno PRAVO da se vidi sta je u toj koncesijonom ugovoru.
Znaci SPS nikako VELJA nikako ne daj boze
Ne zelim nikog da vredjam svako ima prava na svoje misljenje al ne mogu da vidim normalnog obrazovnog coveka koji bi glasao za Velju za Predsednika Srbije a i mogu da se opkladim sa kim hoce da nema sanse da Srbija glasa za Velju nismo valjda toliko unazadjen narod da postavimo za predsednika nase lepe zemlje coveka koji se jos u politickim raspravama sluzi pesnicama umesto argumentima.
Pozdrav svima i molim Drboba da se ne uvredi jer ja isto tako iznosim svoj stav kao i on
Drbob
14:19, 24. October 2007
Dusala, slažem se sa vama, ali ko je proterao ljude iz preduzeća??? Ko se zalagao za globalizaciju, za evropsko sutra. Ti ljudi vode Srbiju u propast, a ne oni koji hoće da rade i grade. Kada se počne sa bilo kakvom izgradnjom dođe do otvaranja novih radnih mesta, samim tim i do poboljšanja uslova života, itd, itd.
Berkut ja se ne ljutim, mene mnoge stvari ne mogu da dotaknu, iako sam previše emotivan, naučio sam da se kontrolišem.
Velimir Ilić je magistar, završio je mašinski fakultet, čovek iz naroda i prirodan je, za razliku od ostalih političara, a mnoge od njih i lično poznajem, koji samo imaju veštu šminku u nastupima, Velja nema šminku, i još nešto svi koji veruju u bolje sutra glasaće za Velju.
I još nešto za vašu informaciju:Velja je pravilno seksualno orijentisan za razliku od manekena i njemu sličnih. Vodite računa i o tome.
dusala
14:54, 24. October 2007
[quote name='Drbob' date='15:19, 24. October 2007' post='2029']
Dusala, slažem se sa vama, ali ko je proterao ljude iz preduzeća??? Ko se zalagao za globalizaciju, za evropsko sutra. Ti ljudi vode Srbiju u propast, a ne oni koji hoće da rade i grade. Kada se počne sa bilo kakvom izgradnjom dođe do otvaranja novih radnih mesta, samim tim i do poboljšanja uslova života, itd, itd.
Postovani,
Ja, i danas, kao i ranije politiku nisam i necu voleti, jer Ona nas upropasti... ..
Uvek i uvek cu braniti
Omladinu Srbije , nasu mladost, jer oni su
najmanje krivi, i nisu lenji... .O tome ko dovede Srbiju u propast, je ne bitno jer ona upade u veliki mulj i ide u konacnu propast... .
Svaka cast ko radi i gradi, a o novim radnim mestima, nemojte znamo vec odavno za koga su...
Poboljsanje uslova zivota u Srbiji nema, jer placacemo (pored svih dazbina koje placa svaki covek) i ovaj Vazduh sto udisemo... zar se cela plata ne daje na struju, vodu, i ostale dazbine za zivot.?.. zar nije tako.?... obecali da TV pretplatu necemo placati, a ona meni iznosi vise od duga za struju, jer necu da je placam... i molim da ne nabrajam vise,
veruj mi nisam ogorcena vec samo realnija i drugim ocima gledam na ovaj zivot, mozda to zbog godina i vecite borbe za bolje sutra (koje uposte ne dolazi) ko ce ga znati... .. Pozdrav
Drbob
1:09, 31. October 2007
Velja je jedini političar koji radi, to je ono što povećava njegovu popularnost. Narod se zasitio lepih i slatkorečivih priča i nerazumevanja političara. Narodu je dosta beogradizacije. Velja što obeća to i uradi, zato njegova popularnost raste, ako uđe(a ući će sigurno) u drugi krug on će i da pobedi.
ezzo_man
2:18, 3. November 2007
Ljudi, predlazem da se ne raspravljamo
vec da umremo od smeha od Veljinih provala:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yy... p;nav_id=264541://http://www.b92.net/info/vesti/index... p;nav_id=264541
kliknete na gornji link, pa na "play" youtube fajla azatim na dugme "menu". Nacicete puno njegovih provala.
a ovo je neprevazidjeno:
http://www.blic.co.yu/politika.php?id=15240http://pressonline.co.yu/vest.jsp?id=21439§ionId=37jbt koji je to lik, nevidjeni lik. Covek je
stvarno trebo da bude komicar, smesan je sam
kao pojava. Ima neke svoje kvalitete, prakticar je,
ali... vec preteruje sa nekontrolisanjem.
Ali je stvarno da prsne covek od smeha. Uvek
me oraspolozi sa svojim ispadima i stvarno ga
obozavam sto se toga tice...
Legenda!
Riziko
17:55, 13. November 2007
CITAT (Drbob @ 1:09, 31. October 2007)

Velja je jedini političar koji radi, to je ono što povećava njegovu popularnost. Narod se zasitio lepih i slatkorečivih priča i nerazumevanja političara. Narodu je dosta beogradizacije. Velja što obeća to i uradi, zato njegova popularnost raste, ako uđe(a ući će sigurno) u drugi krug on će i da pobedi.
1. Sličan se sličnom raduje - Velja odslikava profil i obrazovanje glasača koji ga biraju.
2. obrazloženje je da glasaju za inat tj za domaćeg protiv političara iz Beograda, a nema drugog koji može da se suprotstavi Velji u njegovom ataru.
Cenim da je ipak 1. razlog zašto glasaju za njega i D. M. Palmu
Ali za predsednika je potrebna mnogo šitra podrška.
Zato je verovatnoća da Velja bude predsednik manja nego da bude pobednik u VIP Velikom Bratu. (tamo bih mu dao 90% šanse za uspeh)
Drbob
14:29, 14. November 2007
Dragi moj Riziko, ja sam fakultetski obrazovan kao i mnogi drugi koji podržavaju Velju, tako da nisi u pravu sa prvom svojom konstatacijom. Oni koji gledaju VB su oni isti koji ga ne podržavaju. Razmisli malo o tome.
Nepismeni "mamini i tatini sinovi", koji nastupaju u "rukavicama", sa kupljenim diplomama su propast ove Srbije.
Primera radi gospođa Rašeta je bila ministar pre Velje, i radila je 400km puteva godišnje, iako je bilo više para, Velja uradi 4000km godišnje, tu je razlika i to ogromna.
Šta ima narod od lepe laži - ništa, ali zato ima od rada.
Zato je magistar Velimir Ilić ubedljivo najbolji.
zoza
21:55, 6. December 2007
mia
21:03, 8. December 2007
CITAT (Drbob @ 14:29, 14. November 2007)

Dragi moj Riziko, ja sam fakultetski obrazovan kao i mnogi drugi koji podržavaju Velju, tako da nisi u pravu sa prvom svojom konstatacijom. Oni koji gledaju VB su oni isti koji ga ne podržavaju. Razmisli malo o tome.
Nepismeni "mamini i tatini sinovi", koji nastupaju u "rukavicama", sa kupljenim diplomama su propast ove Srbije.
Primera radi gospođa Rašeta je bila ministar pre Velje, i radila je 400km puteva godišnje, iako je bilo više para, Velja uradi 4000km godišnje, tu je razlika i to ogromna.
Gospodine, skinite rukavice --

i krenite da radite!
Vasa generacija magistara ostavila nam je nedovrsene puteve -u buducnost.
Zvezdan Cvetkovic
11:08, 10. December 2007
CITAT (Drbob @ 14:29, 14. November 2007)

Meni je ovo oko Velje-Selje stvarno smesno i to jako

Pa sa čijim on to parama sve to radi? Dedinim ili tatinim? Ti ga predstavljaš ovde kao ktitora. On samo svojom bahatošću dobija pare iz budžeta, kao nešto radi ( na štetu gradjana pre svega Vojvodine) i onda se busa u grudi. O kraduckanju na tim poslovima, glupo je trošiti reči.
A o njegovoj kandidaturi... .e pa to je vrh brate..

... to je smešno da on može da pobedi na predsedničkim izborima.
Ako baš toliko veruješ u njegovu pobedu... .možeš se i kladiti na to. Kladionice obično daju pred izbore tu mogućnosti, pa eto ti lepe prilike da to i unovčiš, mada ti ja savetujem da na Selju ne staviš više od 100 dinara.
Slučajni prolaznik
11:12, 10. December 2007
Nažalost kulturna, mentalna i finansijska različitost severa i juga Srbije, (iako je ovako mala) je neverovatna.
Velja je dobar za jug, ali za sever je katastrofa.
Što se mene tiče evo im ga. Samo da nama ne objašnjava i sprovodi njegove magistarske gluporije.
Grga Pitić
10:30, 12. December 2007
Jelic Ban
21:22, 13. December 2007
dusala
15:11, 14. December 2007
sve jovo nanovo pa u krug...
zoza
9:23, 15. December 2007
sanjac
12:36, 10. January 2008
Volela bih da se kandiduje grupa gradjana i to Japanaca.
I da pobede.
Da nas uteraju u red, da svi zaradjujemo koliko ostvarimo, da radimo a ne da m ladimo, da se zna sta je rad a sta red i disciplina.
Mozda ovaj narod nije bas neupotrebljiv, mozda bi ljudi i radili kad bi imali sta i bili motivisani. Ko nece, molim lepo, ima napustenih sela po planinama, one way ticket.. Manje mrsomudjenja a vise produktivnog rada, i garantujem da bi za 3 godine bili mnogo bolji i cenjeniji.
Glasam za Japance.
zoza
10:54, 11. January 2008
CITAT (sanjac @ 12:36, 10. January 2008)

Volela bih da se kandiduje grupa gradjana i to Japanaca.
I da pobede.
Da nas uteraju u red, da svi zaradjujemo koliko ostvarimo, da radimo a ne da m ladimo, da se zna sta je rad a sta red i disciplina.
Mozda ovaj narod nije bas neupotrebljiv, mozda bi ljudi i radili kad bi imali sta i bili motivisani. Ko nece, molim lepo, ima napustenih sela po planinama, one way ticket.. Manje mrsomudjenja a vise produktivnog rada, i garantujem da bi za 3 godine bili mnogo bolji i cenjeniji.
Glasam za Japance.
.. Imali smo i mi naseg "Japanca", pa smo ga ubili.
I tako vise puta u istoriji...
Zeleni Zub
11:54, 11. January 2008
Zivo me zanima na kog to "Japanca" mislis?
zoza
15:34, 11. January 2008
CITAT (Zeleni Zub @ 11:54, 11. January 2008)

Zivo me zanima na kog to "Japanca" mislis?
http://tbn0.google.com/images?q=tbn:eund1l... 520Djindjic.jpg
Drbob
16:59, 19. May 2008
Ne radim ni[ta u rukavicama, ovi koji rade su nas doveli do ove situacije.
Mr.Black
13:33, 20. May 2008
Ooooo DrBob, vratili ste se????
CITAT (Mr. Black @ 14:33, 20. May 2008)

Ocekuje nas politicko mrtvo more. Jos glupih prepirki. Ali narod je stoka pa ce sve to lepo da proguta.
Drbob
23:53, 22. May 2008
CITAT (Mr. Black @ 14:33, 20. May 2008)

Tu sam bio sve vreme, ali kako smo razvijeni kada se preselite sa Zvezdare na Zvezdaru ostanete bez mogućnosti da se priključite na internet.
Mr.No
10:38, 23. May 2008
CITAT (Drbob @ 0:53, 23. May 2008)

Tu sam bio sve vreme, ali kako smo razvijeni kada se preselite sa Zvezdare na Zvezdaru ostanete bez mogućnosti da se priključite na internet.
DrBob ponovo jaše!
Drbob
15:11, 23. May 2008
Dosta su drugi jahali nas i koristili mamuze, ajd malo mi njih da ješemo i da ne koristimo mamuze.
Drbob
17:23, 20. July 2008
Šta li nas tek očekuje ako se ovo obisti:
Потписано стратешко партнерство ДС и ЛДП у скупштини Србије
Чеди све Дачићеве функције?
Дачић је халапљиво упао у мишоловку и сада је под сталним уценама ДС-а, “или ћеш да извршаваш оно што ти се каже или напоље из Владе”, СПС нам више и нетреба ту су ПУПС и ЈС. Тако мисле и Тадић и Чеда али и Њујорк тајмс што је за „проевропски блок“ више него закон.
Усред галиматијаса званог власт у Београду, ДС и ЛДП су јуче прибегле стратешком партнерству, које су две странке најавиле кроз деловање њихових посланичких клубова у Скупштини Србије. У врху ЛДП-а сазнајемо да је ово порука СПС и њеном лидеру заменику премијера и министру полиције Ивици Дачићу да ће његових 12 посланика бити замењено с 13 посланика коалиције окупљене око ЛДП и тако створена нова скупштинска већина.
- За СПС нема места ни у Влади, до чије реконструкције би дошло аутоматски. А ми тражимо само оно што имају социјалисти: места заменика премијера и министара полиције, просвете, енергетике и инфраструктуре, те председника паралемнта - појаснио је извор „Дневника“.
У том случају нови заменик премијера и министар полиције, уместо Дачића, био би Чедомир Јовановић. На нашу опаску да је ово можда рачун без крчмара, јер су код лидера социјалиста бланко оставке посланика ПУПС, без којих нема ове „реконструкције“ власти, наш саговорник узвраћа: “Видећемо да ли их држи или не”.
У ЛДП кажу да се њихово и саопштење ДС мало разликује, јер, како указују, они су разговарали о овом партнерству са демократама, а не са ЗЕС, како је саопштено из ДС.
Посланички клубови ове две странке најавили су да ће заједнички деловати у Скупштини Србије приликом доношења закона и успостављања европских стандарда у Србији. Те две партије наводе да су изразиле обострану жељу да изграде партнерство у свим европским пословима који се морају обавити у Србији. Два посланичка клуба сагласна су да “све те послове, као и јачање европских вредности кроз партнерства европских снага, није могуће обавити без демократизације и слободе медија, кроз одговарајуће промене, пре свега, у медијима с државним капиталом”.
Наш извор из ЛДП каже да је јасно на шта се мислило када се траже ове медијске промене, конкретизујући да је реч о РТС, “Новостима”, “Политици”, Тањугу... По нашим информацијама, генерални директор јавног сервиса Александар Тијанић, по досадашњим договорима, остаје.
- Само ако његов одлазак није део овог стартешког договора ДС и ЛДП - прокоментарисао је један од високих функционера ЗЕС за наш лист.
Након овог обрта, који је очито изазван одбијањем социјалиста да ЛДП уђе у градску власт Београда, иако су без проблема оформили ону у највећој новобеоградској општини, треба видети шта је извесност збивања на политичкој сцени и у власти, а шта су само притисци. По оцени многих, могао би да уследи још топлији јули, али у коалицији око ДС, за сада, не виде разлога и за реконстукцију Владе Србије.
Д. Миливојевић
Drbob
8:38, 28. July 2008
Hapšenje Radovana Karadžića, protesti zbog toga, kao i najava mitinga SRS-a za sutra, govore da nas očekuju još burniji događaji... .
Master Yoda
12:37, 30. July 2008
Očekuje nas građanski rat.
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo
kliknite ovde.