Evo konacno prave igre za sve ljubitelje SF_RPG-ja. Hit sa XBOX-a konacno je stigao i kod nas. Svi vi koji volite Star trek, Star wars i slicne stvari ovde cete naci potpuno dusevno zadovoljstvo. Igra je zaista veoma dobra. Dolazi na dva DVD-ja i verujte mi da nijedan megabajt nije uludo bacen. Fenomenalna prica koja se filmski odmotava pred vasim ocima, odlicne borbe sa elementima strateskog komadovanja vasim timom, odlicno uradjenje cut-scene, sjajni efekti... Sve je to spakovano u ovu igru.
Kliknite za otvaranje attachment-a
Prica je ovakva:U buducnosti, Zemljani otkrivaju u suncevom sistemu tajanstvene artefakte nekadasnje super rase proteus i na osnovu njih visestruko povecavaju svoje znanje o svemiru i uopste iz nauke. Uskoro, prvi svemirski brodovi napustaju Zemlju i krecu u kolonizaciju drugih planeta. Uz put srecu nekoliko vanzemaljskih rasa koje takodje imaju veze sa proteusom ali su mnogo starije od nase i Zemljani moraju da se u njihovim ocima izbore za ravnopravan status i postovanje. jedan od nacina je da zemaljskog predstavnika prime u tajanstvenu organizaciju Spektra koja je neka vrsta CIA-e u svemiru. E tu pocinje prica. Vi ste mladi zemaljski oficir koji treba da se dokaze dovoljno da ga prime. U to vreme, na jednoj zemaljskoj koloniji pronadjen je jos jedan artefakt proteusa, sto izaziva ogromno uzbudjenje u celom svemiru. Ubrzo, tajanstvena sila napada zemaljsku koloniju kako bi se dokopala artefakta. Vas i vas tim salju dole da pomognete naseljenicima i ispitate stvar... Dalje cete videti kad nabavite igru.
Posto je u pitanju rpg imate opcije da budzite i vaseg junaka i ostale clanove njegovog tima kao i njihovo naoruzanje. Dobijate poene koje posle trosite na posebne moci ili vestine koje zelite da vas lik ima. U pocetku to izgleda konfuzno ali nakon sat vremena igranja sve postaje jasno i jednostavno(ipak je ovo igra sa konzole).
Prica je puna intriga, obrta, prijatelja koji se pokazuju kao neprijatelji i obrnuto. Vi sami uticete na tok igre tako sto birate odredjene odgovore u dijalogu i tako uticete i na vasu reputaciju.
Same borbe su lepo uradjene, mozete pauzirati igru, zadati komande svom timu i onda je pokrenuti ponovo. Tim mozete menjati, onako kako vam okolnosti nalazu.
U svakom slucaju, ovu igru preporucujem svima.