Veoma malo, skoro da se uopšte i ne diskutuje po raznim forumima o jednoj od najlepših mesta za letovanje - Ohridsko jezero.
Ja sam tamo 14 godina odlazio na letovanje (zadnji put prošle godine) i mogu vam reći da ako niste nikad bili tamo, mnogo propuštate.
Ohrid je jedan prelepi grad koji je pod zaštitom UNESC-a i u kojem se nalaze pravoslavni manastiri isto koliko i dana u godini - 365.
Mogao bih do sutra da vam pišem o lepotama ohridskog jezera koji ima jednu poslovicu:Kada jednom vidiš ohridsko jezero više nikad ne poželiš more... i stvarno je tako.
Ohridsko jezero ne čini samo taj grad već i naselja koja se protežu duž cele obale od Struge pa sve do nezaobilaznog Sv. Nauma.
Ohrid vam nudi divan provod uz obilje domaće kulture i gostoprimljivost koja je vidljiva na svakom koraku.
Cene hrane i pića su u proseku čak i jeftiniji nego po našim prodavnicama (da ne kažem tek koliko je jeftinije nego u Crnoj Gori).
Cene smeštaja se kreću do 10 eura u gradu (po krevetu) a po predivnim naseljima duž obale jezera (moja preporuka) od 4-7 eura.
Put koji možete koristiti kroz Makedoniju do Ohrida je od Skoplja preko Tetova i Kičeva (moja preporuka) ili od Skoplja preko Prilepa. Prevoz autobusom je odličan i do Ohrida saobraća autoprevoznik "Galeb" iz Ohrida.
Možda sam ovu temu trebao mnogo ranije da postavim ali nikad nije kasno da odete tamo i odlično se provedete.