Ole Gunnar
11:56, 17. August 2008
Putujete li auto-stopom?
Jeste li to radili kad ste bili mladji?
Ili kad ste ziveli u bezbednijoj zemlji?
Kakva su vasa iskustva?
Vozaci, primate li stopere?
Da li ih uopste vidjate na putevima danas ili je autor ove teme jedan od poslednjih usamljenih dinosaurusa koji se i dalje odlucuju za ovakav vid putovanja?
Antonijevic Goran
14:42, 17. August 2008
Stoperi postoje jos uvek ja licno ne putujem auto stopo
sanjac
15:41, 17. August 2008
Pre dvadesetak god stopirala sam jer nije bilo busa za Kotor, a ja sam zurila...
Nikad nisam i ne bih stopirala iz zabave.
* Mirjana *
21:14, 17. August 2008
Pre par godina, dok sam radila u selu, sa koleginicom sam redovno stopirala. Povezli bi nas uglavnom poznati ljudi ili oni koje smo znali iz viđenja... selo je to! Ukoliko ne bi smo uspele, uvek nam je kao mogućnost ostajao autobus.
Ja nisam u fazonu da dignem prst, pa je to koleginica radila, a ja se sama ne bih nikad usudila. Ne verujem ni da bih se usudila da stopiram da je u pitanju bio neki duži put.
Uglavnom, kakvo vreme je došlo i kakvih sve ludaka ima, svojoj deci nikada ne bih dozvolila (kao da bi me i pitale) da stopiraju. Da budem iskrena, ni kao vozač ne bih primila stopera, mada redovno povezem poznate ljude, ako ih vidim da čekaju gradski prevoz.
Lidija Vuksanović
8:53, 18. August 2008
Možda par puta pre dosta godina sa drugaricama, ali da stopiram sama, ne hvala. Mislim da su ipak autobisi dosta bezbedniji.
Kod pančevačkog mosta (kad idem 16 ili 23) vidim dosta stopera. Šta znam, mislim da ima dosta agresivaca i različitih ljudi, pa samim tim to mi nije bezbedno i mač je sa dve oštrice.
Catwoman
14:27, 18. August 2008
Nikada nisam stopirala, ne znam, verovatno zato sto sam zensko i sto znam koliko manijaka ima...
Sailor Ripley
1:44, 19. August 2008
Stopiranje nije ni malo cool, kao što se prikazuje u filmovima. A pogotovu na duže relacije.
Nikad ne znaš na koga ćeš da naletiš da te poveze ili ko će ti ući u kola. Mislim da je u americi negde i zabranjeno stopiranje, baš zbog kriminala.
A kod nas je druga priča. Ako su klinke krenule u grad, dovoljno je da podignu prstić i eto besplatne vožnje. Samo što nije baš svaki put besplatna.
A žene ili muškarce retko ko prima u kola. Pogotovo od kada su se i stoperi smislili taktiku, da jedna devojka stopira, a kad staneš onda njih 10 pritrči da se uvali.
Sve u svemu ako je provala oblaka stanem da pokupim nekoga u nevolji ili ponekad one klinke sa početka priče.
Sve ostale ostavljam da putuju svojim putevima...
Drbob
9:05, 20. August 2008
Nekada sam stopirao, i mnogo puta sam rekao (kada niko ne bi stao) da neću nikada nikog da povezem, (to je bilo samo u tom trenutku), inače nema relacije u ovoj Srbiji da nisam povezao stopera(ku).
Kako ostaviti čoveka u nevolji???
Ole Gunnar
12:32, 21. August 2008
Hvala Drbobu i drugim dobrim ljudima u ime svih stopera. Stopiram vise od 10 godina i presao sam stopom stotine i stotine (i hiljade) kilometara i nikada nisam imao neprijatno iskustvo. Dobro, bilo je nekih cudnih situacija, ali uglavnom mnooogo vise pozitivnih. Ranije sam stopirao da bih ustedeo pare, a danas to radim iz zabave kad god imam malo vise slobodnog vremena, pa ne zurim nigde... To mi je kao neka mala avantura... Sad za vikend sam isao oko 400 km, doduse iz dve etape... Ljudi i dalje kupe stopere, ali na zalost sve redje... Jos jednom hvala svima koji to cine.
sanjac
12:42, 21. August 2008
Za nas sto ne stopiramo iz nekih svojih razloga, da li mozes da napises koje si cudne situacije imao?
Ole Gunnar
13:03, 21. August 2008
Recimo, secam se da nas je jedne godine (verovala ili ne, nas pet je stopiralo zajedno, iz zezanja, posto smo isli na neku kratku relaciju 5-6km) pokupio neki tip sa kombijem. Mi se svi potrpamo unutra kad primetimo da tip nije bas sasvim svoj. Ajde sto lupa gluposti nego i opasno vozi. Nije nam bilo svejedno. Krenuo da prica nesto: njegovi drugari pokojni ovaj, pokojni onaj, sve neki pobijeni krimosi - uzas. Onda izvalimo da iza sedista drzi automatsku pusku - ma ludak totalni. Ali cak ni tu neugodnu situaciju ne mogu da racunam kao neko jako neprijatno iskustvo jer se tip sve vreme prema nama ponasao OK i nije nas nikako maltretirao. Jedino sto je bio lud - samo to

. Cak smo ga iscimali da izadjemo malo ranije. Ma bio je sve u svemu OK. A i mi smo bas bili pametni - nas pet stopira, pa ko bi nam normalan stao?
Dušan
17:26, 21. August 2008
Nekada davno. Imao sam devojku u G. MIlanovcu pa sam ostao sa njom duže i nisam imao bus da se vratim za Čačak. Izađem na magistralu i stopiram, posle jedno pola sata staje auto. Ja u auto kad ono murija, pravo u sup. Malo me zezali a onda me odvezli kući.
Hope
18:24, 21. August 2008
Ranije sam stopirala, jer sam srednju završila u drugom gradu. Nije bilo nekih posebno neprijatnih situacija, više zanimljivih okolnosti i upoznavanja. I danas imam druga iz Kraljeva koga sam tako upoznala. I sada ponekad stopiram, ali nikada sama i to su obično kratke relacije.
Dušan
18:39, 21. August 2008
CITAT (Hope @ 19:24, 21. August 2008)

Ranije sam stopirala, jer sam srednju završila u drugom gradu. Nije bilo nekih posebno neprijatnih situacija, više zanimljivih okolnosti i upoznavanja. I danas imam druga iz Kraljeva koga sam tako upoznala. I sada ponekad stopiram, ali nikada sama i to su obično kratke relacije.
Kada malo razmislim sada i nije sigurno stopirati, naročito devojkama.
Hope
21:09, 21. August 2008
Pa i nije pametno, ali valjda i ne razmišljaš na taj način dok se nešto loše ne desi. (ne daj Bože)
Dušan
21:13, 21. August 2008
Nema ne daj bože kad se desi. Ja sam i svojoj ćerci rekao da to baš i nije preporučljivo. Bolje peške ili taxi.
* Mirjana *
21:21, 21. August 2008
CITAT (Dušan @ 22:13, 21. August 2008)

Bolje peške ili taxi.
Ni u svaki taxi, samo proverene firme...
Dušan
21:23, 21. August 2008
Naravno
Ole Gunnar
16:23, 22. August 2008
Pa dobro, ne voze samo manijaci kola. Nadje se tu i tamo po neko normalan...

Nije ni vozacima svejedno. Oni u kola primaju potencijalnog manijaka. Kad bismo tako posmatrali ispade ovo jako ekstremna zanimacija... Danas ljudi zive u prilicnom strahu jedni od drugih, a to nije ni cudo kad bacimo pogled na crne hronike u novinama... Ipak, mislim da stoperi i vozaci koji staju njima pretstavljaju onaj ostatak duha plemenitosti i uzajamnog poverenja koji je nekad bio mnogo prisutniji u nama.
Ipak devojke, ako stopirate same - suzavac u tasnicu - za svaki slucaj.
* Mirjana *
19:15, 22. August 2008
CITAT (Ole Gunnar @ 17:23, 22. August 2008)

Pa dobro, ne voze samo manijaci kola. Nadje se tu i tamo po neko normalan...
Ove rečenice mi se naročito dopadaju
Dušan
19:17, 22. August 2008
Al ti rizikuj.
Zeleni Zub
14:13, 4. September 2008
Stopirao sam ranije kao klinac, vracam se iz grada a ode mi nocni bus, ili onda kad nije ni bilo buseva

do skole ili tako nesto, nije mi bilo bas blizu da idem peske
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo
kliknite ovde.