Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Originalna verzija: Sujeverje
Forum » Aladin Caffe - forumi za opustanje » Blah, blah, blah...
Lidija Vuksanović
Da li ste sujeverni i šta mislite da li je sujeverje praznoverje ili tu možda ima nečeg?

Princeza
pa kad imamo ispit ja i istina uvijek ulazimo na glavni ulaz na fakultet smile.gif
* Mirjana *
Nisam sujeverna ili mi se bar tako čini. Trenutno ne mogu da se setim ni jedne stvari u svom ponašanju koja bi ukazivala na sujeverje.
Sijera
Skroz sam operisana od sujeverja, horoskopa, gatara, vidovnjaka, čak imam problem i sa religijom takva kakva je... Izjašnjavam se kao agnostik baš zato što nisam načisto sa pojmom sveprisutnog i svemogućeg...
istina87
CITAT (Princeza @ 16:22, 12. August 2008)
pa kad imamo ispit ja i istina uvijek ulazimo na glavni ulaz na fakultet smile.gif

Da, uvijek to radimo, male rje uci na zadnja vrata girl_haha.gif
Ali ne znam, trudim se da izbacim sujevjerje iz svog zivota, trudim se da ne vjerujem u crne macke, ogledala itd... To moze bas da optereti
Dušan
Čini mi se da nisam......... ..
*J*
Nisam.
Ole Gunnar
Naravno da nisam.
Lidija Vuksanović
Dobro za sad većina ljudi kaže da nije sujeverna. Mislim i ja da su to praznoverja i gluposti. No između ostalog šta mislite o onome da bebu ne treba videti pre no što navrši 40 dana, ne treba prostirati veš (bebin) uveče da neko ne bi urekao dete i slične gluposti? Držite li se tih glupih običaja ili ne i slažete li se sa sličnim stvarima ili ne?
sanjac
Budalastine.

Takav nacin razmisljanja i bapske price, u 21. veku... ne nalazim razumevanje ni opravdanje.
Da neko ne urekne bebu ili se ne pojave neciste sile... primitivizam i zatucanost najgore vrste.
I ono "crveno slovo, ne treba nista da se radi", aha, necu da perem ves (ne ja nego masina), ali cu zato da budem na poslu i 4 sata se smaram na sastanku.. wink3.gif
andjeo007
Ma totalne gluposti cuj sujeverje..
Vasimir
Najprostije, postoje dve vrste sujeverja:
1. ona koja su edukativnog karaktera, korisna za ljude, a da bi se ta pravila poštovala neko im je pridodao mistični karakter kako bi se ljudi naterali da se pridržavaju tih pravila
2.ona koja je nekad neko osmislio iz različitih razloga, a onda su se ona dalje prenosila sa kolena na koleno. Ova sujeverja veoma često deluju, posebno kod neobrazovanih i lakomislenih, ali ne zato što u vezi sa tim sujeverjem deluje neka sila već zato što onaj ko zna za to sujeverje sebi daje autosugestiju da će mu se to desiti.
Lidija Vuksanović
Možda si u pravu no meni je sujeverje opterećivanje glupostima. Čak me je to jako nerviralo kad je Tanja bila beba. Te babske priče i običaji.
Snezana1909
ako mi se desi nesto ruzno nikad vise ne oblacim tu kombinaciju odece koju sam tad imala na sebi... sujeverje?verovatno...
Dusanka
Skoro sam cula da nase kucanje u drvo znaci raztjerivanje negativnog pa ko da odoli.
THE Girl Of The Night
Sujeverje=gupost
zihe rica
ja nikada nisam uspela stati u istu garderobu za dva ispita i teoriju nisam proverila ali mi se cini da je ono prosipanje vode, pljuvanje i "da bog da slomio nogu" uverljivije
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo kliknite ovde.