Pomoć - Pretraga - Članovi - Kalendar
Originalna verzija: Biograd
Forum » Putovanja » Hrvatska
Lidija Vuksanović
Biograd se na lazi u severnoj Dalmaciji 28 km južno od Zadra.
Smešten je na malom poluostrvu i kopnu. Na severnoj strani je uvala Bošana, a na južnoj Soline. Ispred grada su ostrva Planac i Sv. Katarina (tu se nalazi i svetionik).
U uvali Soline nalazi se velika peščana, javna plaža okružena borovom šumom.
More je toplo i čisto. Plaža je idealna za decu. Vazduh je čist, a prosečna temperatura u jeku turističke sezone iznosi oko 25 stepeni.
Moj predlog za letovanje je upravo ovaj predivan gradić.

Kliknite za otvaranje attachment-aKliknite za otvaranje attachment-a[attachment=9074:3.jpg
Mislim da sama slika govori više od reči. Nadam se da vam se dopada Biograd na moru.
Dušan
Grad je zaista lep. Služio sam vojni rok u Šibeniku pa sam nekoliko puta bio u Biogradu. Vrlo lep i prijatan grad, bar je to bio 1988.g. kad sam tamo odlazio.

Master Yoda
Super je Hrvatska. Jedva čekam da prođe još malo vremena, pa da tamo skočim na odmor.
Lidija Vuksanović
Najlepše je ipak hrvatsko primorje. To je bar moje mišljenje. A inače sam čula da se mnogo više naduvavaju priče oko ponašanja Hrvata prema Srbima koji idu u Hrvatsku nego što je to istina. No svi smo mi ljudi bez obzira na nacionalnost i veru, zar ne?

Biograd je priča za sebe, a retke su obale i plaže gde imate takav pesak i borovu šumu. Kao i mesta gde je temperatura u jeku sezone oko 25 stepeni. Inače temperatura mora i da kažem vazduha je približna, tako da je i kupanje u moru dosta prijatnije.

Ovo mesto je idealno za odmor i za osobe koje su hronični bolesnici i imaju problema sa srcem i plućima.

Ako bude sreće planiram i ja da što pre odem u Biograd na odmor.
Boris Novakovic
sto se tice biograda i okoline znam ga u milimetar, tu sam letovao otprilike 15-tak puta i za mene je to mesto broj 1 po svemu... zadnji put sam bio prosle godine... prema tome tko zeli da uziva u lepoti i svemu ostalom nece pogresiti
Nak_usput
No svi smo mi ljudi bez obzira na nacionalnost i veru, zar ne?

Respect, za izgovoreno !

... drago mi je citat vas u sustini, zbog toga sam se i log-in !
Lidija Vuksanović
Evo kako izgleda plaža u Biogradu:
Kliknite za otvaranje attachment-aKliknite za otvaranje attachment-a
Master Yoda
CITAT (Nak_usput @ 20:38, 17. September 2008)
No svi smo mi ljudi bez obzira na nacionalnost i veru, zar ne?

Respect, za izgovoreno !

Bravo!
Još samo da to shvati ostatak planete...
Lidija Vuksanović
Uvek ću ponoviti da smo svi mi ljudi bez obzira na nacionalnost i veru i da je najgluplje mrzeti nekoga i ratovati.
No to nije deo ove teme već primorski gradić u Hrvatskoj Biograd koji je zaista divan.
Ovo je lo-fi verzija sadržaja. Da bi ste videli verziju sa svim informacijama i slikama, molimo kliknite ovde.